Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Znam da su menjali na dva meseca, ali nije mi jasno kakve veze ima što je broj prebačen na prepaid kad je već pre toga bio u mreži 😃
Kako prebacuju u MTS-u broj na prepaid i odmah u A1 bez dodatnog čekanja da broj bude na prepaid-u dodatni broj meseci 😃

Dva meseca je sad. Kad prebacio ba prepaid, oni računaju kao novi ugovor. Ne može da se prebaci pre isteka ugovora, ali nemoj da te stavljaju na prepaid. Neka ostane postpaid, samo bez ugovora dok se procedura prenosa broja ne završi. Platićep im tih nekoliko dana...
Da, tako su i meni predložili, da platim dane dok se ne prebaci broj, bez prebacivanja na prepaid. Hvala!

Ovo sa ovim ugovorima kod svih operatera je postala igra gde narod uvek gubi.
Povecavaju cenu dok si ugovornoj obavezi, ne daju da predjes par meseci kod drugog itd.

Ako bi pre bacio broj na pripejd, zasto ti ne bi dali da predjes kod drugog operatera ako nisi potpisao nikakav ugovor?

Sve je otislo gore i jos ti namecu uslove koji samo njima odgovaraju.
Postalo je smarajuce sve ovo.

Da ne pricam kako starijim osobama uvaljuju telefone i pretplate.

Posto firma u kojoj radim saradjuje sa Yettelom, znam da su postali bas bahati oko produzavanja ugovora, cimanja starijih osoba i uvaljivanje krs telefona po dosta vecim cenama.

mislim lepo stoji kod ratela da broj treba biti duze od 60 dana u mrezi operatera, ne bitno prepaid postpaid ili menjan status, samo da je aktivan duze od 60 dana u mrezi i to je to, podnesite zahteve slobodno kad vas pitaju na salteru ako ste preneli na prepaid kazite da je duze od 60 dana na prepaid i resen problem, ako odbiju prijava ratelu i tjt

mislim lepo stoji kod ratela da broj treba biti duze od 60 dana u mrezi operatera, ne bitno prepaid postpaid ili menjan status, samo da je aktivan duze od 60 dana u mrezi i to je to, podnesite zahteve slobodno kad vas pitaju na salteru ako ste preneli na prepaid kazite da je duze od 60 dana na prepaid i resen problem, ako odbiju prijava ratelu i tjt
Стоји, наравно. Пошто се у више тема изнова и изнова понавља ово питање, да пробамо овако: проучите и позовите се на члан 11. став 4, у вези са ставом 1 тачком 6 Правилника о преносивости броја за услуге које се пружају преко јавних мобилних комуникационих мрежа

рател правилник пренос броја.webp

Sta se desava sa A1, pre 10 dana sam na sajtu ispunio formu da me pozovu u vezi prebacivanja broja iz druge mreze, i niko me ne zove?

Znam da su menjali na dva meseca, ali nije mi jasno kakve veze ima što je broj prebačen na prepaid kad je već pre toga bio u mreži 😃
Kako prebacuju u MTS-u broj na prepaid i odmah u A1 bez dodatnog čekanja da broj bude na prepaid-u dodatni broj meseci 😃
Pošto smo već komunicirali u yettel temi na kraju sam ispitao kako je pre neki dan kod a1 podneo zahtev danas me zvali da mi jave da ne može pošto se u yettelu vodi ko nov korisnik pripejda. A apsurdno je kontaktirao sam ponovo yettel da su mi i oni odgovorili da ko nov korisnik pripejda ne mogu da se još prebaci na postpejd što mi je skroz nenormalno. Podneo sam danas i u MTS zahtev pa javljam šta će oni reći.

Pošto smo već komunicirali u yettel temi na kraju sam ispitao kako je pre neki dan kod a1 podneo zahtev danas me zvali da mi jave da ne može pošto se u yettelu vodi ko nov korisnik pripejda. A apsurdno je kontaktirao sam ponovo yettel da su mi i oni odgovorili da ko nov korisnik pripejda ne mogu da se još prebaci na postpejd što mi je skroz nenormalno. Podneo sam danas i u MTS zahtev pa javljam šta će oni reći.
Čekaj kako ne možeš ? ja sam pre mesec dana Yettel sa postpeida raskinuo ugovor platio penale i evo prelazim u Mts

Da ti si raskinuo i platio penale a ja sam podneo zahtev za prelazak na pripejd. I kad sam im odbio njihovu ponudu i ako sam imao do 9 UO što su mi na kraju razgovora i oni potvdili. Ali čim smo završili razgovor dok sam uzeo onaj papir da pogledom broj na kom se povlači zahtev za prelazak desilo se da su me prebacili na pripejd i još su me pritom ostavili bez signala 2 sata. Ostaje da vidimo šta će odgovarati MTS kad bude tražio da li će i njima odbiti ili će MTS imati bolje argumente da ih natera da me puste. Ali sve mi se čini i ako ko što se ovde tvrdi da to nije po zakonu ako jeste tako da nije po zakonu,da oni za ovo pravilo 2 meseca možda imaju neki međusobni dogovor.

Poslednja izmena:
Kako si podneo zahtev za prenos (poslovnica, agent, virtuelna prodavnica), šta si tom prilikom rekao (jedno od ključnih pitanja je da li si na pripejdu ili postpejdu, i tu je važno da ne pomeneš da si skorije promenio status) i ko te je tačno zvao da te obavesti da je prenos odbijen (neko iz A1, ako dobro shvatam)? Mislim da dosad nismo imali slučaj da je neko pozivom obavešten o odbijanju. A1 uglavnom pošalje automatski SMS ili te nikako ni ne obavesti. Što se tiče (ne)regularnosti, pravila ne propisuje nijedan zakon nego direktno RATEL. Kako sam ti već pisao u temi o Yettelu, zaključno sa septembrom je provereno to radilo bez problema, uprkos tome šta operatori pričaju. Šta se kod tebe tačno desilo, ostaje da utvrdimo.

Pitanje za korisnike Neo surf paketa. Nakon potrosne 50gb na max brzini da li je brzina veca od 2mb?

Istice mi mega plan za 20 dana, zvala me zena i nudi 3 meseca 1 dinar pa 999 dinara za 50gb neta i 300 minuta, jel to maks 3 meseca ili moze vise da se izboksa prvi put sam u a1?

Nazad
Vrh Dno