Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ono što sam prvo primetio i morao da promenim su zoom, veličina fonta i ikona.
Nekako mi je sve bilo predimenzionirano.

Možeš da iskljčiš taj novi default search preko home screen podešavanja, a onda da dodaš u vidžetima raniji google search koji možeš da pomeraš.

Za sada neki feedback je da telefon se manje zagrejao nego kada radi mesecne zakrpe tj instalaciju istog. Nekih 10-15% je pojeo dok je sve "naleglo" i sada radi isto kao i pre. Po meni vise glatko nego sa 8.5. U svakom slucaju zadovoljan

41332.webp

Bukvalno primecujem samo vece ikonice u status baru (bolje), kao i ogromne (prevelike) indikatore za ton i brightness u quick panelu. Ostalo je sve meni isto.

Zašto ne mogu google pretragu da pomerim gore? Stoji sada iznad prvog reda ikonica app (Telefon, kontakti...)?

Meni je dovoljan i ovaj Horizon Lock.
Mada više i nemam neku potrebu za snimanjem...

Kako smanjiti vece ikonice u status baru kao i ogromne indikatore za ton i brightness.U Podesavanjima je podeseno na najmanjw zum ekrana font default i to,a da ne mora da se ide u developer mod

Jel se vama promenio prikaz notifikacija na zakljucanom ekranu? Kod mene se prikazuju u dnu, ispod otiska prsta, zna li neko kako da ih pomerim naviše?

Jel se vama promenio prikaz notifikacija na zakljucanom ekranu? Kod mene se prikazuju u dnu, ispod otiska prsta, zna li neko kako da ih pomerim naviše?
Ja mislim da nisam nikad ni imao notifikacije na zakljucanom ekranu na ovo novo cudo od s25 nego napamet s vremena na vreme gledam,Zlatni Note8 sto sam imao Sijao je kao bozicna jelka za notifikacije bateriju sve zivo a ovde nista.

Koliko vidim, Samsungov dialer i dalje ima sivu pozadinu kad se upali tamna tema...

Sinoć odradio ažuriranje, danas u podne aplikaciji vidim da stoji poziv sa whatsappa i pomislih da su objedinili kao na IP. Međutim samo taj jedan stoji, ostalih poziva nema

Razmišljam o kupovini novog mobitela, pa je izbor pao na S25 FE ili A57? Šta vi kažete?
Trenutno imam A35.

Ganjao bih ove A57 koje će se vjerovatno prodavati kada dodju kao poklon iz Septembarske Samsung promocije.
Nadam se da bi kod nas u BiH, na oglasima tada mogao biti za 300-330€.

Dok S25 FE se može naći za 410€.

Vrijedi li razlike 100€?
A da, A57 bih ganjao od 8/256GB a S25 FE je u varjanti od 8/128GB.

Ali svakako je S25 FE jači i sa kamerama i sa čipsetom. Ipak je S serija.

Kod FE vs A serija, nije zgoreg uporediti I realno trajanje baterije. Ne ono na papiru i sintetički testovi, već koliko nekome zaista traje. 25FE je sasvim pristojan, rekao bih, a prethodni FE su uglavnom bili skromni do katastrofalno. Lična ili iz kuće, iskustva sa FE 21, 23, 25

Za A seriju ne znam da je neki model poslednjih godina podbacio po tom pitanju.

Chipseti su sada svuda dovoljno dobri.
Kamera je nekome važna, nekome povremeno, nekome nebitna.
Ali baterija je bitna na dnevnoj bazi. Svima. Dobro, skoro svima. Uvek ima onih čiji use case izvuče 2x dužu bateriju nego bilo kome drugom sa tim modelom.

Nazad
Vrh Dno