Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

A i te te godine, po nekom osecaju, grubo sve do 35 je uzlazna putanja, oporavak organizma i napredak je neverovatan... Posle skoro svakog spavanja se osecala promena i potpun oporavak.

Mada sport bi trebao od malena, plivanje/biciklo, to vec od 4-5 godina moze - penjali smo se na drveze sa 6-7 godina, ceo dan trcali po ulici, itd... Trenirali sportove ozbiljnije od 10-11e godine, tada su birali najbolje iz generacije za fubal/kosarku u klubu. (secam se da su se radili sklekovi na fudbalu, kao kazna). Ne znam kako to sada sve ide. Mislim da je ovo dosta i stvar sistema, skolstva...ali jesu i druga vremena.

Oko mene muškarci koji ne vežbaju uglavnom i ne mogu ne jedan zgib, nego ni jedan pravilan sklek.
Ovo mi je bas neshvatljivo, odrastao covek da nema snage sebe da se podigne bar jednom. Ali ima razlike i u geneteci. Imam dva druga, malo gojazni, slicne gradje, nikada nikakav sport i slicno, jedan ne moze sklek da uradi, drugi kao od sale, mnogo vise snage. Ili sestra od strica, uradi par zgibova u drugom/trecem osnovne, a decaci ne mogu, zilava 🙂.

Ide on jednom nedeljno na plivanje ali to je nista. Kod mene je bio trening fudbala 2x nedeljno plus utakmica i dva treninga kick box. Subotom smo po celi dan igrali fudbal ili basket, znaci svih sedam dana neka aktvinost. U srednjoj skoli box i teretana, min 5 dana kombinovano, plus vikend fudbal ili basket. Nisu roditelji mogli da me nateraju da udjem u kucu, ovog mog ne mogu isterati. 😆

Devojkama je tesko, mnogo su slabije, zgib da mogu je retkost, cak i ako vezbaju redovno nije im lako, jedino gimnasticarke. Pa i sklekove tesko rade.
Pa.... ja znam licno dosta devojaka koje mogu i +20-30kg zgib (pullup bas, ne chinup).
Imam utisak da im cak ide lakse. Lakse su od muskaraca doduse. Znam mnogo manje muskaraca koji mogu +20kg zgib.
(Da, nije to merodavno ali me cudi)

Ovo mi je bas neshvatljivo, odrastao covek da nema snage sebe da se podigne bar jednom.
Cannot do a pull-up: About 70% to 80% of men are unable to complete even one proper, dead-hang pull-up with strict form.
Can do at least one pull-up: Only about 20% to 30% of men can do one with loose or standard form, and that number drops to fewer than 8% to 10% when requiring a strict, clean rep (chin over the bar without swinging or kipping).
Overall global population: Across the entire human population (including women and children), estimates show that only about 5% can perform a full, strict pull-up

Na temu dece, odlican Vanja. Nadam se da nije offtopic.

Nazad
Vrh Dno