Znaci zovnes nekog iz epsa da ti stavi uklopni da radi od 16h do 00h i uzivas u carima ustede, ne treba ti ni baterija. He he.
Ako ti zamene brojilo i stave dvotarifno trebalo bi, po logici stvari, da ti obracunava dve tarife. Tj ako ti zamene postojece jednotarifno sa dvotarifnim brojilom. Jel dobro pisem?Imam jednotafirno brojilo, u postupku sam za solarnu elektranu za puštanje u rad. Sve je namešteno, podnet zahtev, čekam zamenu brojila i ostalo
Stavlja se dvosmerno brojilo. Ja sam uzeo. Ali mislim da dvosmerno i dvotarifno nema veze jedno sa drugim.Ako ti zamene brojilo i stave dvotarifno trebalo bi, po logici stvari, da ti obracunava dve tarife. Tj ako ti zamene postojece jednotarifno sa dvotarifnim brojilom. Jel dobro pisem?
Si ti uzeo brojilo ili ce ti oni metnu njino, ja sam npr kupio brojilo (islo sve u paketu) i kupio sam dvotarifno. A i imao sam dvotarifno. Ti postajes sasvim novi kupac pa msm da moze da se stavi dvotarifno oma.
Ali mislim da dvosmerno i dvotarifno nema veze jedno sa drugim.
Mislim da nije tako, od svih na temi mislim da može @djalf da pomogne. Mislim da se predata energija "negde tamo beleži", a preuzeta se plaća (ne oduzima se jedno od drugog). U slučaju da si imao viška proizvodnje na stanju, plaćaš samo mrežarinu, ako nisi imao deponovanu energiju, plaćaš full cenu....
Kod jednotarifnog shvatam da ima samo dva broja na satu 1. predata struja i 2. preuzeta struja. A verovatno ti naplate razliku u trenutku obračuna. ..
Beleži se ukupno, ne znam gde ste to videli da meri po fazama, onoliko kilovata koliko je poslato ukupno toliko beleži, sve se slaže i po inverteru i po računu.Mislim da nije tako, od svih na temi mislim da može @djalf da pomogne. Mislim da se predata energija "negde tamo beleži", a preuzeta se plaća (ne oduzima se jedno od drugog). U slučaju da si imao viška proizvodnje na stanju, plaćaš samo mrežarinu, ako nisi imao deponovanu energiju, plaćaš full cenu.
Ti misliš da je slučaj sledeći: Predato 300, preuzeto 200, plaćaš 0kWh i 100kWh ide na stanje? Mislim da brojila odvojeno beleže jedno i drugo, i isto tako se i obračunava.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari