Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

U poruci i u aneksu ne piše ali ono što kažu, to i ispoštuju. Vidi se na aplikaciji ono trenutno stanje 0,99 dinara i računi ne dolaze na naplatu.
Ali bez pisanog traga oni to mogu da promene u svakom momentu i da obustave te mesece po dinar..zar ne ??!

Nisu mi oni ništa rekli već u aplikaciji novi dokument jedan jedini je potvrda za registraciju pripejd broja sa današnjim danom.
Aha, na to ciljaš. Da, to imaš čisto kao dokaz da je broj (trenutno) tvoj, ali loš ti je zaključak da to znači da si zarobljen još dva meseca. Kako već rekoh, broj bi bez problema prešao u drugu mrežu, to je zaključno sa septembrom sto puta provereno. Štaviše, možeš i da ga preneseš na nekog drugog, dobiće onda i ta druga osoba isti dokument, i opet će istog dana moći da ode u A1 da zatraži prenos. Apsolutno jedino što je važno jeste da je broj u istoj mreži (ovde Yettelu) makar dva meseca, što je sa tvojim brojem slučaj.

Što najviše smatram da nije u redu da sklone moje primerke plaćenih računa,i istoriju samog broja i kupovina.
Ovo jeste mala neprijatnost, ali iz ličnog iskustva znam da isto radi MTS, makar dok sam imao nešto sa njima (pre 2-3 godine), dok za A1 ne znam, ali čini se da je standard.

Imam postpaid broj u yettelu koga koristi ćerka. UO za postojeći yettel 20 paket je istekao juče, a pre par dana su zvali sa ponudom na koju je ćerka rekla da će razmisliti. Danas sam otišao do poslovnice i podneo zahtev za prenos broja u A1. Da li će ovi iz yettela kad vide zahtev ponovo zvati za ostanak kod njih?
I još jedno pitanje, kad sam podneo zahtev u A1 izabrao sam Neo50, rekli su da će se aktivirati u sredu ujutru i dali mi sim karticu koju treba tada da zamenim u telefonu. Da li je ovo uobičajena procedura i šta se dešava ako u naredna dva dana dobijem bolju ponudu od yettela za ostanak, jel treba opet da idem u poslovnicu da poništim zahtev i vratim karticu?

Imam postpaid broj u yettelu koga koristi ćerka. UO za postojeći yettel 20 paket je istekao juče, a pre par dana su zvali sa ponudom na koju je ćerka rekla da će razmisliti. Danas sam otišao do poslovnice i podneo zahtev za prenos broja u A1. Da li će ovi iz yettela kad vide zahtev ponovo zvati za ostanak kod njih?
I još jedno pitanje, kad sam podneo zahtev u A1 izabrao sam Neo50, rekli su da će se aktivirati u sredu ujutru i dali mi sim karticu koju treba tada da zamenim u telefonu. Da li je ovo uobičajena procedura i šta se dešava ako u naredna dva dana dobijem bolju ponudu od yettela za ostanak, jel treba opet da idem u poslovnicu da poništim zahtev i vratim karticu?
Ako Vaša ćerka prihvati bolju ponudu od Yettel mreže ( ali se treba cenjkati nažalost, najveća ponuda koju može dobiti je : 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu za novi dvogodišnji ugovor, % popust iznosi 75% ), onda možete sve baciti faktički u kantu za smeće ako Vam ne treba ili si ostavite kao neku uspomenu, već šta god,...

Koliki % popust je dobila u A1 SRB mreži?

I još jedno pitanje, kad sam podneo zahtev u A1 izabrao sam Neo50, rekli su da će se aktivirati u sredu ujutru i dali mi sim karticu koju treba tada da zamenim u telefonu. Da li je ovo uobičajena procedura i šta se dešava ako u naredna dva dana dobijem bolju ponudu od yettela za ostanak, jel treba opet da idem u poslovnicu da poništim zahtev i vratim k
Ali svaki prelazak iz yettela u A1 sa post peida je malo bolji nego sa pripeida. Za mene lično A1 daje od 40 do 50% popusta na svoje tarife bez telefona, što daje razumnu cenu tarife. Dok kod Yettela startne cene su im abnormalne i samo ako daju što više meseci za dinar a ostalo na 50% popusta, vidite šta vam je bolje.
A VI i samo vi odlučujete da li će te davati više ili manje para za nešto što vam se nudi.

Naravno, zvace ponovo i mene su zvali kad sam podneo zahtev za prelazak u A1 ali sam ja odbio sve njihove ponude.
Kako su mi objasnili, to se stopira u sistemu i ne morate nigde ici.
Mozda ce zvati i iz A1 da pitaju sta je razlog odustajanja.

Koliki % popust je dobila u A1 SRB mreži?
Navodno 30% u poslovnici tj 1750 din, a obrascu ugovora što su joj poslai na mejl piše 1560 din što dođe oko 40%
Realno cilj joj je da ostane u yettelu

Poslednja izmena:
Kaže 30

Navodno 30% u poslovnici tj 1750 din, a obrascu ugovora što su joj poslai na mejl piše 1560 din što dođe oko 40%
Ok U A1 dobijate 50Gb i neograničeno minuti i poruke za 1560 ndinara
U yettelu vam je yettel 40 -3700 dinara, izračunajte koliki popust treba da vam daju da budete blizu ove ponude.
A verujem da ako A1 ponovo pozove ili vi pozovete i kažete da biste želeli sa 50% popusta, možda vam i daju, a to vam je samo 1250 dinara.
Najbitnije od svega vi ne menjate broj samo operatera i za 24 meseca sačuvate jedan skroman telefon u razlici cene tarife.

Da ali imajte u vidu da Yettel u toku ugovorne obaveze zna da podigne cenu, a agent i A1 je meni rekao da to oni ne rade, da im nije to poslovna praksa, nego da postuju ugovor, e sad videcemo.
Ne znam kako ce biti sa mobilnim tarifnim paketom ali pre par dana sam potpisao ugovor za A1 opticki internet i u ugovoru jasno stoje nabrojani meseci i godina, pored svakog meseca pise koliki je iznos, sto nisam primeto da stoji kod Yettel-a. Ako tako bude i sa ugovorom za mobilni tarifni paket onda ce to biti za svaku pohvalu.

Ok U A1 dobijate 50Gb i neograničeno minuti i poruke za 1560 ndinara
U yettelu vam je yettel 40 -3700 dinara, izračunajte koliki popust treba da vam daju da budete blizu ove ponude.
A verujem da ako A1 ponovo pozove ili vi pozovete i kažete da biste želeli sa 50% popusta, možda vam i daju, a to vam je samo 1250 dinara.
Najbitnije od svega vi ne menjate broj samo operatera i za 24 meseca sačuvate jedan skroman telefon u razlici cene tarife.
Uff izvinite, ne čitam lepo, pisalu su joj na mail, na taj mail odgovorite da bi ste potpisali ugovor ako vam daju 50% popusta na Neo 50
Naravno ako želi da pređe u A1, ali za te pare se isplati a naravno posle 2 godine se opet može vratiti u yettel sa opet dobrom ponudom.
Kao što rekoh čista matamatika U A1 neki skroman telefon i tarifa a u yettelu samo tarifa ista cena !!!

Opet ja sa pitanjem.
Posto sam pre 2 dana pbnovio ugovor na daljinu u Yettel, i u medjuvremenu sam nasao agenta iz A1 koji ce mi dati popust na NEO Surf paket koji mi se ipak vise isplati, kakva je procedura odustajanja od ugovora? I da li je moguce sada to uraditi i podneti u A1?

Yettel posluje i dalje sa ovim cenama zbog ljudi koji ne znaju za te popuste ili ne zele da se cimaju.
Moj rodjak kom sam objasnjavao sta treba da uradi za veci popust, nije me poslusao samo je obnovio paket po vecoj ceni koja je oko 4000 din, a placao je ranije oko 2000 din.
Pre par dana mi kaze da se zeznuo sto me nije poslusao i da ce da ide da raskine ugovor.
Objasnio sam mu da mora da otplati sve rate iz ugovora do kraja pa tek onda moze u drugu mrezu ili manji ugovor, naravno tu je napao mene da to ne moze tako, dok mu istu stvar nisu rekli i u poslovnici.
E zbog takvih ljudi su ove cene, nas koji smo ugrabili popuste je mozda ukupno 5000 dusa, ali preostalih milion + placa ful cenu.
Zato takvo stanje je firma kriva, a ne korisnici. Firma krije sve to i to je to.

Jel ono bese u A1 mora da se podnese zahtev ako ocu iz yettela kod njih da prenesem broj ne bi li zvali i moje zence za popust kao kod mene sto je?

Da, pod uslovom da je istekala ugovorna obaveza kod yettela, naravno

Cisto da podelim svoje iskustvo…
Meni je UO u Yettelu isticala 3.10.
U nedelju 4.10. idem u A1 i podnosim zahtev za prenos broja u A1. Mada me prodavac ubedjivao da uzmem postpaid i nudio mi 30% popusta na bilo koju pretplatu. A par dana sam podneo zahtev za prenos broja u A1 i posle par dana su me zvali iz call centra gde su mi nudili 40% popusta za prenos iz Yettel mreze.

Znaci shop A1 - 30% popusta.
Call centar A1 - 40% popusta.

Kao sto rekoh podneo zahtev juce u nedelju. Vec danas oko 12 zvoni mi telefon vidim Yettel. Javim se… Sa druge strane fina zenica sta mozemo da ucinimo da ostanete. Ja kazem odmah dajte 6 meseci za 1RSD i onda ostalih 18 50%. Ona kaze ostanite minut da proverim sa sefom… Sacekam ja… Javlja se kaze moze. Ja kazem koji paket? Kaze ona… Moze Yettel 100. Neograniceni minuti, SMS. 100GB neta domaci saobracaj. 2GB roming i 17GB Z. Balkan. Kazem, moze!
Sve se dogovorili u par minuta. Nisam hteo dalje da zatezem cena paketa posle 12 meseci 1900RSD, savim ok usteda za trenutni “lopovski” koji placam 3100RSD. Kada sve podelim sa 24 meseca izadje me 1425RSD mesecno sto je 50% manje od trenutnih troskova.

Agenti A1 daju za prenos broja maksimalno 40% popusta.

Za Yettel je jako lepa priča i sviđaju mi se ti meseci za dinar, to prelepo zvuči ali mi je jednako sumnjivo. Krajem godine se očekuju poskupljenja, menjanje cena, a nigde nema zapisano i potpisano ti meseci po dinar..lako to mogu da promene u Yettelu, za MTS je sve jasno tu i nema potrebe bilo šta pričati.
A1 daje garancije da potpisani ugovor i cene se neće menjati tokom ugovorne obaveze.
Meni ističe ugovor u Yettelu i baš sam u nedoumici šta raditi..da li da uzmem 40% popusta u A1 ili da pristanem na mesece za 1 din u Yettelu i rizikujem..

Kad sam imao uredjaj preko njih, bilo kakav popust, nikad mi racun u yettelu nije poskupeo do obnavljanja sledeceg racuna

Kad sam imao uredjaj preko njih, bilo kakav popust, nikad mi racun u yettelu nije poskupeo do obnavljanja sledeceg racuna
Pričaš za Yettel ili Telenor ?

Iskreno je to za mene dodatni + prilikom odluke da li ostati lili nastaviti dalje..

Agenti A1 daju za prenos broja maksimalno 40% popusta.

Za Yettel je jako lepa priča i sviđaju mi se ti meseci za dinar, to prelepo zvuči ali mi je jednako sumnjivo. Krajem godine se očekuju poskupljenja, menjanje cena, a nigde nema zapisano i potpisano ti meseci po dinar..lako to mogu da promene u Yettelu, za MTS je sve jasno tu i nema potrebe bilo šta pričati.
A1 daje garancije da potpisani ugovor i cene se neće menjati tokom ugovorne obaveze.
Meni ističe ugovor u Yettelu i baš sam u nedoumici šta raditi..da li da uzmem 40% popusta u A1 ili da pristanem na mesece za 1 din u Yettelu i rizikujem..
Vidi druže to njima ne igra nikakvu ulogu da se toliko kompromituju tako da nema šanse da po tom pitanju zeznu... U smislu što pričaš da izrade za ugovor jer nisi ništa potpisao i tako dalje

Pre neku godinu, Yettel je podigao cenu paketa..
Bio je neki rok koji su dali klijentima, prećutno naravno,do kad mogu raskinuti ugovore ako im se ne svidja sto su poskupele mesečne pretplate..
Pisalo se i ovde o tome..

Posto sam pre 2 dana pbnovio ugovor na daljinu u Yettel, i u medjuvremenu sam nasao agenta iz A1 koji ce mi dati popust na NEO Surf paket koji mi se ipak vise isplati, kakva je procedura odustajanja od ugovora? I da li je moguce sada to uraditi i podneti u A1?
Niko ništa ne odgovori, verovatno nema takvih iskustava, ali moguće je odustajanje od ugovora/aneksa, naravno. Ne znam proceduru, ali čim to prođe, možeš otići u A1. Rok za to je 14 dana, kao i za ostale ugovore zaključene na daljinu. Sve i da iz bilo kog razloga to ne bi bilo moguće, npr. prošlo je 14 dana, uvek možeš prevremno da raskineš i platiš simbolične penale.

Pa vidi, s'obziram na koji način i kakva je gimnastika potrebna da bi se došlo do popusta (pisali su članovi o tome) ništa me ne bi iznenadilo i ništa nije nemoguće.

Sasvim slučajno, naravno nezvanično sam saznao da je takav scenario vrlo moguć.

Ja bih iskreno, zbog sebe ali i zbog svih ostalih koji su dobili mesece po 1 din, voleo da se tako nešto ne dogodi.

Znao je Yettel da menja uslove ugovora i da poskupljuje pakete tokom trajanja UO, to njima nije strano.

Bezite iz Yettela, ovo nije normalno sta rade.
Imao sam Sve M paket gde mi je bio uvezan mobilni tarifni paket, internet i televiji
Pre nego sto sam presao u A1 morao sam sve to da razvezem, ugovor je trajao do 19 septembra, a razveznao je 29 septembra kad sam napravio dogovor sa A1.
Dok nije razvezano na aplikaciji mi je stajalo da je mesecno zaduzenje 5899 dinara, nakon razvezivanja i odjave interneta i televizije 4499 dinara
Malopre dobijam na mail dva racuna, jedan za internet i televiziju u iznosu 3553 dinara, drugi za mobilni tarifni paket 4499 dinara sto je puna cena bez ugovorne obaveze.
Nisu izvrsili nikakvu korekciju za mobilni tarifni paket, sad se natezem sa njima porukama da vidim sta ce uraditi ali kako mi se cini nece prihvatiti reklamaciju racuna.

Yettel svakako ne garantuje ništa po pitanju cena. Štaviše, fiksne usluge su im poskupele letos. Ipak, to je proteklo relativno korektno, svako je mogao da raskine bez većih problema, a nudili su mesece po dinar za zadržavanje, uz ostatak nove ugovorne obaveze upola cene. Obaveštenje je bilo na računima, kao i na sajtu.

Međutim, ni za A1 zapravo ne bih više rekao da to garantuje. Ranije im je stajalo na sajtu, reklamiralo se, bilo vrlo zvanično, ali više toga nema. Agenti možda to i dalje pričaju, ali nije mi to neka potvrda. Što opet ne znači da nije tačno, samo nije sasvim zvanično. Pričaju to i neki MTS-ovi agenti, inače, to je krenulo nakon poslednjeg poskupljenja.

Pa vidi, s'obziram na koji način i kakva je gimnastika potrebna da bi se došlo do popusta (pisali su članovi o tome) ništa me ne bi iznenadilo i ništa nije nemoguće.

Sasvim slučajno, naravno nezvanično sam saznao da je takav scenario vrlo moguć.

Ja bih iskreno, zbog sebe ali i zbog svih ostalih koji su dobili mesece po 1 din, voleo da se tako nešto ne dogodi.

Znao je Yettel da menja uslove ugovora i da poskupljuje pakete tokom trajanja UO, to njima nije strano.
Za ove godine ti bi bio prvi za tako nesto

Nazad
Vrh Dno