Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Meni je svaki dan, dan kafe.

A danas je dan da kliknem da pošalju moj svetli medium. Prošli put im je malo pobeg’o ali i to mi je zanimljivo bilo.

@mstojanov dakle, validno je da razgovaras sa baristom iz tog lokala, ali kao neko ko je ljubitej klasicnog espressa, a imam setup slican tvom, ne bi verovao koju razliku prave nozevi, recimo imao sam priliku da se igram sa razlicitim mlinovima, pa cak i sami Italijani Mazzer vs Eureka cine znacajnu razliku u ukusu a ako u pricu ubacimo Mahlkonig tek onda je shot znacajno drugaciji, stoga po mom misljenju mlin je taj koji pored vode i naravno same kafe pravi najvecu razliku, a ovo za apart je apsolutna nebuloza, jer sam koristio i Slayer v3 i svoju Biancu paralenon i sto se tice espressa, dosao do zakljucka da je to najmanje bitna stavka...

Može li mi neko dati preporuku za aparat na kapsule? Nisam nikad imao aparat za kafu, ne pijem je mnogo dnevno, nego eto čisto da probam i imam kući nešto, dakle nisam zahtevan.

Može li mi neko dati preporuku za aparat na kapsule? Nisam nikad imao aparat za kafu, ne pijem je mnogo dnevno, nego eto čisto da probam i imam kući nešto, dakle nisam zahtevan.
Mi smo na poslu kupili Krups za Dolce Gusto kapsule. Košta oko 10.000 din u lokalnom supermarketu. Kafa nije ni blizu espressu iz aparata, ali je to generalno prihvatljiva i jednostavna varijanta za pripremu kafe i drugih napitaka. Najčešće pravimo Dolce Gusto Cortado i bude lepa pena, blaga i kremasta kafa. Sviđa mi se to što se na aparatu podjednako jednostavno (sa gotovo nula truda oko pranja i održavanja) može napraviti i kapućino, topla čokolada itd. Jedina mana mu je relativno mali rezervoar za vodu, pa moramo da ga dopunjavamo više puta u toku dana.

Što se tiče kapsula, probali smo i jeftinije varijante iz lokalnih marketa i Lidla, ali Dulce Gusto kapsule su neuporedivo bolje. Danas sam kupio 7 kutija sa različitim ukusima na pijaci za 500 dinara po kutiji sa 16 kapsula. To je oko 30 dinara po kapsuli.

Eto to su neki utisci posle mesec dana korišćenja. Mislim da je super i za poneti kad ideš na odmor, putovanje i sl, jer aparat nije velik. Kupiš sebi kapsule koje voliš i imaš uvek kafu na pritisak dugmeta 🙂

Tako nešto bi mi odgovaralo. Voleo bih možda i da uživam nekad u ozbiljnijem aparatu, ali ne mogu da se bakćem i sa mlinom, pranjem detaljnim, i učenjem celog procesa pravljenja kafe.
Ovako nešto na dugme mi najviše odgovara, bez mnogo mozganja i problema.

Tako nešto bi mi odgovaralo. Voleo bih možda i da uživam nekad u ozbiljnijem aparatu, ali ne mogu da se bakćem i sa mlinom, pranjem detaljnim, i učenjem celog procesa pravljenja kafe.
Ovako nešto na dugme mi najviše odgovara, bez mnogo mozganja i problema.
Kod kuće imam aparat za espresso i to je stvarno nešto sasvim drugačije.

Ali iz tvog pitanja sam zaključio da preferiraš nešto jednostavnije. Svoje utiske sa Dolce Gusto kapsulama sam ti preneo. Postoji i Nespresso i prvo smo to razmatrali, ali smo se odlučili za Dolce Gusto jer nas na poslu ima sa različitim ukusima za kafu i druge napitke i ovo nam je delovalo kao all-in-one opcija. Ti svakako vidi kakve su tvoje potrebe...

Uzmi aparat sa presurizovanom korpom i kupuj mlevenu Lavazzu sa pijace. Jeftinije, a bolja kafa.

Izbor kapsula za Dolce Gusto je suzen u odnosu na Nespresso. Kod nas mozes da kupis, pored original kapsula za nespreso kojih ima dvadesetak vrsta, kapsule Lavace, Ilja, Kimba, Starbaksa, Lidla, Segafreda, Borbone, Dolcevita, Pagliero, Hausbrand, Julius Meinl...

@mstojanov dakle, validno je da razgovaras sa baristom iz tog lokala, ali kao neko ko je ljubitej klasicnog espressa, a imam setup slican tvom, ne bi verovao koju razliku prave nozevi, recimo imao sam priliku da se igram sa razlicitim mlinovima, pa cak i sami Italijani Mazzer vs Eureka cine znacajnu razliku u ukusu a ako u pricu ubacimo Mahlkonig tek onda je shot znacajno drugaciji, stoga po mom misljenju mlin je taj koji pored vode i naravno same kafe pravi najvecu razliku, a ovo za apart je apsolutna nebuloza, jer sam koristio i Slayer v3 i svoju Biancu paralenon i sto se tice espressa, dosao do zakljucka da je to najmanje bitna stavka...
Zanima me, za koji mlin si se ti odlucio? Pretpostavljam da koristis konusne nozeve, ne ravne? Svi ovi lokali gde se ja odusevljavam sa njihovim kafama koriste fiorenzato, ali ne znam tacno koji i koje nozeve ima u sebi. Retko gde vidjam mazzer mlin, o eureci tek da ne pricam koliko je nigde nema.

Nova zvezda naseg roaster neba😆
Salu na stranu stvarno dobra przionica tek su poceli da rade, malo kafa u ponudi ali stvarno su top. Rade mikro lotove. Cene su korektne za sada.
Sledece na testu su mi dve fermentacije iz melo-a. Moram da prestanem da bacam pare na kafene sokove

Jel moze da se ode do przionice i tamo uzme kafa? na sajtu ne videh adresu...

Fermentisane držim u frižideru u kesici u kojoj su došle. Odlično se drže, izvadim ujutru iz frižidera kad mi se pije. Ako ne piješ svaki dan, nije toliko strašno. U odbranu takve kafe, pijem je duže nego što je skuplja, espreso ode skoro u trenutku.

Uzmi aparat sa presurizovanom korpom i kupuj mlevenu Lavazzu sa pijace. Jeftinije, a bolja kafa.
Istina. Probao sam jednom kapsulu otkad uzeh Xiaomi i čak i Lavazza s pijace djeluje gourmet u odnosu na to.

Inače, naručih HiBrew G5 sa T***. Izađe oko 13k + dažbine s kuponom, za casuala poput mene to je podnošljivo.

Time Cues:
0:00 - History
2:17 - How it Works
4:27 - 1) Water Temperature
6:36 - 2) Water Level Maintenance
7:29 - 3) Coffee Dose and Ratio
9:15 - Diatribe Against Pseudo Crema
10:28 - Nerd Out Option
11:03 - Room Temp vs Pre Boil
16:45 - The Ultimate Moka Technique (Aluminum Bialetti)
21:55 - Technique with Venus
27:45 - In Summation

Obavezan klip za sve ljubitelje tradicionalnog italijanskog načina spremanja kafe. 🙂

Poslednja izmena:
aint nobody got time for that GIF

Da li neko zna gde naci posudu za vodu za nesspreso latissima aparat
Možeš da probaš da kontaktiraš Nepresso.rs direktno 0800 253 253 ili +381 11 41 55 980 od 09:00 do 17:00 i pitaš.
U drugim zemljama je nude direktno na sajtu kao zamenski deo pa možda onda direktno mogu da ti to ponude ili upute na servis koji bi možda imao kao rezervni deo.

Sa čime čistite Bambino Plus ko ima? Završih 200 šotova i morao sam cleaning cycle da odradim. Svako veče sam odradio blanko backflush pre "spavanja" aparata tako da kapiram nije mnogo prljav. Sad sam pokrenuo ceo postupak bez ičega u onom slepom poklopcu. Moram da nabavim neke tabletice/prašak ?

Ja sam oba preparata koja ti traži nabavio sa espresso direkt sajta. Ima prašak za backflush, količina za do kraja života otprilike, i kutija sa 10 kesica dekalcifikatora za kad ti to bude tražio. To meni traži mislim ređe od godinu dana.

Ovih 200 prođe začas, posebno što pustim jedan da zagrejem aparat, realno na 100 šoteva drnda. Možda ne mora svaki put prašak ali imam ga za 50 aparata.

E videh baš Puly Caff na ED, da.. hvala!
Tako je, jedan da zagrejem sve puteve i 1 ili 2 kako kad na kraju dana na suvo.

Nazad
Vrh Dno