Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Има Circle to search. Еу верзија долази у сиромашном паковању уз већу цену од Кинеске, то је највећа разлика. Батерија је ,чини ми се иста за сва тржишта, отуд и висока цена за ЕУ модел, ако се добро сећам.
Lik daje org oppo punjac i neku skupu masku, nije mi to toliko ni vazno. Ima 16 ciklusa, takorec nov tel. Samo nikada u zivotu nisam imao priliku drzati kineze, osim xiaomi i huawei nekada davno. Ne znam taj njihov OS ima li priblizno stvari poput OneUI? Mada ja nisam neki zahtjevan korisnik, imam 7-8 app ukupno na tel. Placanja ne koristim. Ekran, baterija, brzina (alergican sam na sjeckanja). Cesto radim copy paste teksta i markiranje teksta preko tog circle to search, samo tekst markiram. Kontam sa S23+ (nakon gotovo 3 god) na nesto da predjem, a taj oppo x9 pro mi se ucinio dobar.

Xiaomi 17 Ultra, ako nađeš po nekoj ok ceni.

1000e Xiaomi 17u, 850e S26U
S26U je nedovoljno bolji od S23U koji već imaš, posebno na polju kamera a displej je čak malo i degradiran.
Ako hoćeš da probaš nešto novo sa boljim kamerama - onda neki kineski Ultra model (po karakteristikama i svemu što nude su manje-više izjednačeni Oppo/Vivo i Xiaomi), ali tu je Xiaomi najsigurnija opcija zbog garancije i softvera koji je prilagođen za Evropu.

Ako nećeš kineski softver u bilo kom obliku i veliko kamera-ostrvo na poleđini, onda neki noviji Pixel Pro XL.

onda neki noviji Pixel Pro XL
razlika između Pixela i Samsunga što se kamere tiče je nula, odvratni su i jedan i drugi.

Pixel os je užas, lošiji od OneUI-a u svakom smislu, plus hardver gde se Tensor muči za osnovne stvari.

ako baš neće Kineze, Samsung mu je bolja opcija.
možda bih pre i iPhone ubacio u priču pre Samsunga, nažalost.

Poslednja izmena:
Imam S23+, S26U kontam da bi bio solidan upgrade zbog svjetlijeg ekrana i boljih kamera, iako mi kamere nisu uopste bitne nesto znacajno.
X9 pro mi je zapao za oko, dobra baterija, svidja mi se izgled, OS ko OS nije mi izgled mnogo vazan, koliko da nema djecijih bolesti, tipa ne stizu notifikacije za viber sto kolega gore rece itd. Ipak mislim da je Samsung sve te djecije bolesti davno prelezao, a cini mi se da Pixel nije jos uvijek.
Nije mi neka hića, ovaj S23+ jos daje oko 5h sot ali polako kontam sta dalje.
Iphone sam pokusao sa 13 pro cim je izasao i kroz 7 dana sam se vratio na Android. Ne znam da li se sta promjenilo u medjuvremenu. Uglavnom, hvala na savjetima, pomogli ste mi i otvorili vrata, jer nisam 3 godine uopste pratio desavanja.
E da, jos jedna stvar koja mi je bitna. A to je podrska kvalitetnijih brendova za maske. Kinezi su ocaj po tom pitanju.

Ne znam kako je tačno na EU X9 pro ali ni na CN romu ti neće kasniti notifikacije ako podesiš pravilno aplikacije. Auto launch, associated startup, Allow background activity i zaključaš aplikaciju u recents i stizaće notifikacije normalno. Koliko sam razumeo oppo korisnike, na EU/global Romu nema background activity restrikcija pa će raditi i bez toga. Ja sam stvarno prezadovoljan sa X9 pro, u poslednje vreme, nakon Mate 50 Pro, mi je to najkompletniji telefon, zbog CN Rom-a nije out of box experience najbolji, zahteva malo podešavanje i igranja, ali kad se jednom podesi stvarno je lepo izbalansiran telefon kome zapravo ništa ne može da se nađe kao prava mana. Jeste da nije po svačijem ukusu i da zahteva malo igranja, ali nema nekih ozbiljnih mana. Ali me ubi njegova veličina 😅

Користим од Јуна Oppo Find X9 Ultra, и за 3+ месеца још ми се није десило да ми није стигла нотификација са Вибера или Вацапа или да ми није звонио аларм, и то на кинеској верзији. Али добро, боље знају ови што немају телефон.

Imam S23+, S26U kontam da bi bio solidan upgrade zbog svjetlijeg ekrana i boljih kamera, iako mi kamere nisu uopste bitne nesto znacajno.
X9 pro mi je zapao za oko, dobra baterija, svidja mi se izgled, OS ko OS nije mi izgled mnogo vazan, koliko da nema djecijih bolesti, tipa ne stizu notifikacije za viber sto kolega gore rece itd. Ipak mislim da je Samsung sve te djecije bolesti davno prelezao, a cini mi se da Pixel nije jos uvijek.
Nije mi neka hića, ovaj S23+ jos daje oko 5h sot ali polako kontam sta dalje.
Iphone sam pokusao sa 13 pro cim je izasao i kroz 7 dana sam se vratio na Android. Ne znam da li se sta promjenilo u medjuvremenu. Uglavnom, hvala na savjetima, pomogli ste mi i otvorili vrata, jer nisam 3 godine uopste pratio desavanja.
E da, jos jedna stvar koja mi je bitna. A to je podrska kvalitetnijih brendova za maske. Kinezi su ocaj po tom pitanju.
Onda sačekaj S27 Ultra, to bi trebalo da bude prvi primetno bolji Samsung Ultra model posle S23U, posle niza reciklaža sa novim čipsetom koje su do sada odradili. Jedino što će verovatno ponovo imati glupi privacy screen (kao i S26U) ali eto. Sa druge strane, trebalo bi da ima primetno bolje kamere od dosadašnjih Samsunga, i primetno veću bateriju. Pa kad već menjaš telefon, onda da stvarno bude bolji od S23U a ne da daješ pare samo za noviji čipset i nijanse u ostalim poboljšanjima.

Nazad
Vrh Dno