Šta je novo?

Hardver PC do 300e

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Imothep

Poznat
Učlanjen(a)
07.02.2022
Poena
45
Pozdrav,

Potrebna mi je pomoc oko konfiguracije, budžet mi je do 300e.

Naime cilj mi je da igram LoL sa dobrim fps-om( 100+) po mogucstvu jos neke ne previse zahtevne igre.

E sada, da li moze neko da mi kaze da li je rx 5700xt graficka (ili mozda postoji bolji ekvivalent) oko koje mogu da napravim tu neku polovnu konfiguraciju? U sustini najbolji odnos cena/performanse komponenti a da bude u okviru ovih 300e.

Naravno polovne komponente.

Hvalaa unapred.

16gb memorije u dual režimu (ddr4 poželjno)
RX 6600 umesto 5700 , ista snaga ali 5700 nema RT, koji je neophodan za sve više modernih igara (doom , alan wake 2 ...)
Ova dva iznad su minimum.
E sad pitanje je koliko će ploča, cpu, ssd, napajanje da izadju.

Imaš na KP lenovo polovne mašine sa 16gb i pristojnim Intel procesorima, ako nadješ tako nešto za ~150e
150e za polovnu grafiku i to bi bilo to.

16gb memorije u dual režimu (ddr4 poželjno)
RX 6600 umesto 5700 , ista snaga ali 5700 nema RT, koji je neophodan za sve više modernih igara (doom , alan wake 2 ...)
Ova dva iznad su minimum.
E sad pitanje je koliko će ploča, cpu, ssd, napajanje da izadju.

Imaš na KP lenovo polovne mašine sa 16gb i pristojnim Intel procesorima, ako nadješ tako nešto za ~150e
150e za polovnu grafiku i to bi bilo to.
u Alan Wake 2 sa 6600 upalis RT i fps 10 hahaha 😀 Preslaba je karta za RT ali da, bez nje ne mozes ni da pokrenes Alan Wake. Imam 6600 pa kazem ali nije bitno je to za njega i onako hoce da igra LOL, tako da nek uzme 6600 svakako je novija.

Nazad
Vrh Dno