Šta je novo?

Raskid ugovora

emaremare

Uticajan
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
1,725
Ocu ističe ugovor za vezanu uslugu mob, optika i TV 02.10.2026. U dve poslovnice ne žele da podnesu zahtev za prevremeno raskid dok na call centru kažu da idemo do poslovnice.

On ne želi da produži saradnju što smo i mailom pisali na broadband.podrska ali nikakav odgovor nismo dobili.

Da li se obzirom da mu ugovor važi do 02.10.2026. ako ode 03.10.2026. da raskine ugovor ne ulazi u novi obračunski period i može da završi sa saradnjom?

Otkazni rok je mesec dana, platiće još jedan mesec i onda ima nedelju dana da vrati opremu.

U tome i jeste problem što ga prave budalom a pre mesec dana je prvi put išao da raskine i rekli mu da ne može. Znam jer sam tako raskinuo sa SBB i nisam imao nikakve penale i normalno vratio opremu na dan isteka ugovora.

Kome može da se žali za ovakav postupak zaposlenih? Jel smeju da odbiju da podnesu zahtev za raskid ugovora?

Poslovnice na Vidikovcu i Ada Mall.

Poslovnica ne podnosi zahtev za raskid, već zainteresovani korisnik, a može im ga dostaviti i poštom.. Mislim da je došlo do nesporazuma zbog načina izražavanja.

Nikakav nesporazum kategorično su odbili da podnese raskid ugovora sa izgovorom da je vezana usluga mob i optika/TV i da ne mogu da razvežu usluge i da se mora sačekati istek ugovora. Klasično zavlačenje korisnika.

Napomenuli su i da dodjemo 03.10. da donese opremu i da neće ući u novi obračunski period i da neće imati potraživanja. Baš da vidimo i to.

A povrh svega zašto hoće da ode sa Yettel jeste što ga je u poslovnicu na Vidikovcu pre 2 godine navukla zaposlena da objedini mob sa optika/TV po nepovoljnim uslovima nego što je imao razdvojeno. Sam je kriv što nije čitao šta potpisuje.

To govori kakav odnos imaju prema starijim korisnicima.

Poslednja izmena:
Potpuno isto rade zaposleni drugih drugi operatera, nemoj se nadati nekom boljitku
Moju suprugu zamalo na takav način da pređu iz MTS-a prošle godine (dva puta su joj slali ugovor sa nepovoljnijim uslovima i cenom), mog kolegu sa posla u A1. Ista priča kod svih

To što svi to rade ne znači da je normalno. Valjda hoćemo bolje tržišne uslove a ne da nas zavlače kao ovce.

Meni lično SBB nije pravio problem ali daleko da su bili idealni.

Zvao sam call centar i informacija je da za SVE opciju oaketa kada se spoje mob i optika/TV zaista ne može da se raskine ranije. Znači Yettel to sistemski ima tu informaciju tako zavedenu. Što dalje implicira da su sistemski u prekršaju i da korisniku ne omogućavaju da ide na prevremeni raskid.

Čekam povratni poziv za potvrdu da vraćanjem opreme 03.10.2026. se završava saradnja. Ako ne bude tako...

Nisam rekao da je normalno, naprotiv, veoma je bezobrazno
Ranije su se bar trudili da privole potrošače na ovaj ili onaj način. Od kako su uništili tržište, "kupili" manje provajdere - SBB, Globaltel, itd ... očigledno su se dogovorili međusobno i deru. A mi državu nemamo. Zapravo, i njoj ide u prilog ... svima osim onima koji daju novac

Gledaj svi imaju maltene istu uslugu za TV i optiku u smislu funkcionalnosti. Zna se ko je najpovoljniji da ne ispadne da promovišem. Nemalo ljudi iz mog okruženja je 2 god na jednom provideru pa 2 na sledećem i koriste gratis periode. Tako da može korisnik da se snađe samo da se izbori.

Da bude jasno otac ne prelazi zbog gratis perioda iako naravno je to plus već zbog toga što je pre dve godine obmanut da objedini dva ugovora u jedan po nepovoljnim uslovima.

Pa ako su ti rekli da vratis opremu, znaci da su prihvatili tvoj zahtev, usmeni ili pismeni svejedno.
A sto se tice da li su fer, nisu, jer prave pakete po svojoj meri a ne po potrebama potrosaca, pa se ne zna ni sta koliko kosta jer je sve od slucaja do slucaja. Isto je i sa tv programskim semama, ja slabo gledam tv, ali ima bar 50% kanala koje nikada ne bih kupio, a oni ih uguravaju da ti ih naplate. To su nefer ponude.

Nazad
Vrh Dno