Šta je novo?

Periferni uređaji Game pad za rpg igre na PC-ju

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

IgorilaTekila

Poštovan
Učlanjen(a)
02.12.2021
Poena
85
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D Noctua NH-D14
Matična ploča
Asrock B650 Steel Legend Wifi
RAM
2x16GB Kingston 6000 CL30
GPU
Radeon RX7800XT Sapphire Nitro+
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB
PSU
Fractal Design 760W Ion+ Platinum
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
Xiaomi G Pro 27i
Miš & tastatura
Logitech K280E Roccat Kone Pure Owl Eye
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, hteo bih da kupim game pad da igram neke igre na teveu, pošto nikako ne mogu da se naviknem na tastaturu u krilu i miš na postolju za laptop. Zadnji put sam držao džojstik u ruci kad nije još bilo analognih stikova na njima. 8bitDo Pro 3 mi deluje kao najbolja kupovina jer ima 2,4 GHz povezivanje, punjivu bateriju i deluje kvalitetno, ali ima te analoge dole i prema sredini. Koliko je bitan taj raspored? AI me ubeđuje da je Xbox raspored bolji zbog ergonomije. Inače imam dosta kratke prste.

Ja koristim Dualshock 4 i radi sasvim dobro mada naravno nije odmah plug & play.
Takođe u igrama su često date slovne oznake (A, B, X, Y) kao na XBox a ne geometrijski oblici kao na Dualshock ali to je problem samo dok se ne navikneš.

Koliko si spreman da platiš?

8BitDo je dobar ali mi ne prija taj oblik i raspored stickova, mislim da je XBox oblik bolji (ali ne uzimaj originalni XBox gamepad jer je shit). Ergonomija je subjektivna, doduše...
Takođe, igre na PC-ju tipično prikazuju oznake na tasterima kao na XBoxu (ABXY, LB/RB, LT/RT).

Baci pogled na Gamesir i Flydigi kontrolere. Ima raznih modela sa raznim cenama.
Trenutno koristim Flydigi Vader 4 Pro jer ima dodatne tastere koji dobro dođu, Vader 5 Pro v2 ima još više ali i višu cenu.

Pogledaj po netu, vidi šta ti odgovara ali ne uzimaj neki bez Hall Effect (ili još bolje TMR) džojstika i trigger lock funkcije. Trigger lock je gamechanger, ne mogu da zamislim igranje bez njega...

Na Aliexpressu imaš dobar izbor, mislim da Mađari imaju neke Gamesir modele...

Poslednja izmena:
Koliko si spreman da platiš?

8BitDo je dobar ali mi ne prija taj oblik i raspored stickova, mislim da je XBox oblik bolji (ali ne uzimaj originalni XBox gamepad jer je shit). Ergonomija je subjektivna, doduše...
Takođe, igre na PC-ju tipično prikazuju oznake na tasterima kao na XBoxu (ABXY, LB/RB, LT/RT).

Baci pogled na Gamesir i Flydigi kontrolere. Ima raznih modela sa raznim cenama.
Trenutno koristim Flydigi Vader 4 Pro jer ima dodatne tastere koji dobro dođu, Vader 5 Pro v2 ima još više ali i višu cenu.

Pogledaj po netu, vidi šta ti odgovara ali ne uzimaj neki bez Hall Effect (ili još bolje TMR) džojstika i trigger lock funkcije. Trigger lock je gamechanger, ne mogu da zamislim igranje bez njega...

Na Aliexpressu imaš dobar izbor, mislim da Mađari imaju neke Gamesir modele...
Sad si mi sve zakomplikovao 😀. Dao bih do 100€, vidim da ima 8bitDo Ultimate 2, taj ima trigger kock i taj Xbox raspored. Treba mi za igre tipa TW3 gde nije potrebna preciznost miša.

Danas ima brdo proverenih opcija.

Ja sam prezadovoljan sa 8bitDo 2.4ghz jer je baš ultra plug & play varijanta plus volim da imam postolje za punjenje koje je i receiver.

Pre toga sam koristio DS4 sa BT adapterom koji jeste plug & play nakon što jednom podesiš. A pre toga X360 joypad + adapter za PC.

Sve se to lako podesi ali mi je 8bitDo nivo iznad jer ništa ne podešavaš i ne razmišljaš.

Nazad
Vrh Dno