Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je bolje kupiti samostalno ili kroz firmu koja instalira?

Preporuke za firme, elektricare, radnike za izolaciju? (PP).

Kod mene je bila usteda od 17 hiljada ukupno za ugradjenu klimu a samostalno sam je kupio i zvao servis umesto da sam kupio od tog servisa gde bi oni ugradjivali. Za tvoje izabrane klime racunaj jos vecu ustedu sigurno jer su cenovno jace

Kako zvuci Daikin kombinacija za sobu od 20 kvadrata sa odlicnom izolacijom FTXM25A5V1B/RXM25A5V1B 😃

Bosch Inverter klima CL6001i-Set 35 WE koja je Midea u pitanju na ovom modelu 😃😅... Jel ima neko iskustva kako radi ima nema grejac, i ostale bitne stvari​

Narucena i treca daikin perfera,ovog puta 7000btu i to bi bilo to sto se tice mene i grejanja...kuca 90m2 jedna 14tica jedna 9tka i sad ova sedmica i cao...

Pošto sutra poručujem klime, a već sam pisao, još jednom da proverim sa vama

Klima 2 nema.

Klima 1 - daikin FTXM42A/RXM42N
Klima 3 i 4 - fujitsu ASHG09KGTF/AOHG09KGCB

Ovo kosta oko 340k (minus pdv jer uzimam preko firme). Da li je to najbolje što mogu za ove pare i da li će dobro grejati i u najhladnijim danima?

Za kupatilo (4.7kv) i zatvorenu terasu sam svakako planirao neku grejalicu da dodam.
Ja imam ftxm42 vec tri godine,jako malo trosi a grejem nekih 35m2 sa njom... Mesecno oko 250kw u decembru i januaru

Tako nesto bi i kod mene trebalo...ja imam stotinak, ajde spajz ne racunam, u drugom delu ima jos 45-50 ali to je drugi deo svakako. Znaci jos jedna sigurno 9ka za decju plus 7ca za spavacu ali tu je najeb gde je postaviti , moralo bi na ulicnu stranu ili kod komsije. Znaci devetka je sigurna za sledecu godinu. Onda bi imao tri klime plus ta jedna 7ca eventualno...
@Petrovic89 svakako ces javljati koliko ukupno trosis struje na te tri klime, bas me zanima...

Tako nesto bi i kod mene trebalo...ja imam stotinak, ajde spajz ne racunam, u drugom delu ima jos 45-50 ali to je drugi deo svakako. Znaci jos jedna sigurno 9ka za decju plus 7ca za spavacu ali tu je najeb gde je postaviti , moralo bi na ulicnu stranu ili kod komsije. Znaci devetka je sigurna za sledecu godinu. Onda bi imao tri klime plus ta jedna 7ca eventualno...
@Petrovic89 svakako ces javljati koliko ukupno trosis struje na te tri klime, bas me zanima...
Tako sam i ja uzeo sam odjednom 42 i 25 i sad sam narucio 7000btu perfera,ja za tri zime sa dve daikin perfere sve zajedno nisam potrosio 1000 eura za grejanje,pa ti vidi,ove moje dve su se vec isplatile...

Da li neko ima iskustvo sa

Tesla TM36AG13-1232IHWT? To bi trebalo da je isti uredjaj kao MDV Infini Nordic MDSAN-12HRFN8 / MDOAN-12HFN8. Moje pitanje zapravo glasi da li su modifikovali specifikacije koje kazu da ima EEV i dvoredi kondenzator/isparivac u spoljnoj jedinici?​

JA sam je skoro namestio, rasturao sam spoljnu, ima grejac tacne, grejac kompresora, eev i dvoredni...i deluje okej, teska spoljna..
jos nema neke niske temp da je probam na grejanju..

Ako je vec novogradnja sigurno ima izolaciju, pvc itd. ---> I zbog toga ne bi isao na Gree! Treba ti neka koja provereno nisko modulira i kada je +10c 😉
Npr. neka Midea ili nekog japanca npr. Fujitsu Keta 12
LG ovde ima mozda 1-2 clana, tako da nema neka iskustva 🙂
Zasto ne bi isao gree airy nigde nisam pročitao nista lose,naravno od ljudi koji je poseduju?

Zasto ne bi isao gree airy nigde nisam pročitao nista lose,naravno od ljudi koji je poseduju?
Zavisi do prostora!
U malom prostoru npr. 20m2, jos ako je dobro izolovan ---> ce u prelaznom periodu da radi kao On/Off zbog poznate Gree kontra logike ---> na +10c nece da spusta nisko, nego tek kad spoljna bude 5c i nize 😉

Ne razumem mislis da je problem u potrošnji ili efikasnosti?
Ovde imas sve za Airy 12
@cofi89 sve ispratio o Gree Airy 12 sa grafike itd. 🙂
--->

Nismo se razumeli ima ljudi koji hoce da se nesmetano greju bez obzira na +-500kw mesecno.

Hoce da ti kaze da ce klima da se pali gasi non stop, dosta ljudi ovde to smeta, meni naprimer jok, dokle god ona odrzava C koje su podeseni, dal ce ona da se pali gasi 300 puta dnevno ili nisko modulira to me iskreno ne zanima.
Pa koliko sam provalio i klima od 300e radi posao... Moj tast uzeo hissense easy smart 12ku opasno greje stim sto nemamo smart utičnicu da vidimo kolika je potrošnja. Nismo probali na minusu ali recimo na 5 c napolje brzo je zagrejala Hodnik i dnevnu i stala je kada je postigla temperaturu. Predpostavljam da do minus 7 8 bice ok . Deklarisana je do minis 20 ali to je samo na papiru

Verovatno ja to ne kapiram vozim skodu superb(sipas gorivo i vozis) salu na stranu covek mi prca stavio gree airy na Tari u vikendici stalno mu stoji mislim na 8c kad krene iz Beograda pojaca je okolo sneg 2m ona vrsi posao...sta me zanima kako i koliko modulira ako je stalno toplo

Pa koliko sam provalio i klima od 300e radi posao... Moj tast uzeo hissense easy smart 12ku opasno greje stim sto nemamo smart utičnicu da vidimo kolika je potrošnja. Nismo probali na minusu ali recimo na 5 c napolje brzo je zagrejala Hodnik i dnevnu i stala je kada je postigla temperaturu. Predpostavljam da do minus 7 8 bice ok . Deklarisana je do minis 20 ali to je samo na papiru
Pa normalno da radi posao, sta ti mislis da svi kupuju japance za 1000-2000e 🤣
Ja imam 3 aeri kupljena za 40.000, greju vrhunski.

Onda uzmes Amber Ultra!
Zasto je bolja od airy,ako ona vrsi posao na tolikoj vlaznosti i nadmorskoj visini?

Pa normalno da radi posao, sta ti mislis da svi kupuju japance za 1000-2000e 🤣
Ja imam 3 aeri kupljena za 40.000, greju vrhunski.
Gde greju?

Onda mu ne treba klima vec električni kotao I neka gruva.
Nije isto kotao koji stalno trosi 3kw/h i klima od npr 1kw/u.

Zasto je bolja od airy,ako ona vrsi posao na tolikoj vlaznosti i nadmorskoj visini?

Gde greju?
2 u Kraljevu 1 Zlatibor, ajde ova na zlatiboru tu je nova zgrada apartman greje se sa svih strana, ali u kv mi je kuca 70m2 bez izolacije i odrzavaju 23C bez problema i potrosnja mi je ok.

Nazad
Vrh Dno