Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Smetliste ociscene par zadataka glavne misije koje se desavaju u tom regionu i svi sporedni zadaci, uz to ceo region pregledan svaki cosak. Trebalo je jos nekih 14h da se tako temeljno odigra. Prica se seli na divlje ostrvo. Ovaj prelazak idem korak po korak bez lutanja po mapi, kuda vode glavne misije taj region se temeljno pregleda i cisti, izgleda da je ovako najzanimljivije odigrati igru jer dobar je balanas akcije, resavanja zadataka i lutanja/istrazivnja oko glavnih i sporednih misija.

Stalker2-Win64-Shipping 2026-09-26 21-44-22_1.webp

Divlje ostrvo ocisceno radnja se nastavlja u regionu Zaton. Treba oko 8h da se region detaljno ocisti i odrade svi dostpuni zadaci, u ovu satnicu koja se vidi na slici u odnosu na predhodni presek usla je misija nezavrsen posao koja se javlja na smetlistu nakon sto se odrade glavne misije u toj regiji. Kasnije nas igra nakratko vraca na Divlje ostrvo kao i u malu zonu kroz nastavak price samo to ne moze da se racuna u vreme potrebno da se lokacije ocisti i odrade zadaci.

Stalker2-Win64-Shipping 2026-09-27 16-54-29_3.webp

Da se uključim u priču.
Isprva mi je delovala igra kao trešina, nisam mogao ni da igram, ali pre nekoliko dana sam nastavio i baš mi je legla.
Digao sam ruke od pukog rešavanja zadataka, idem i lutam, baš je bilo zanimljivo divlje ostrvo na primer, naleteo sam na solidne komade oružja, šteta što sam ih već kupio malo pre toga.
Mogu da kažem da je ovo pravi nastavak, nije savršen, ali ni prvi deo nije bio savršen takođe.
Najveća rupa mi je naglasak likova na engleskom jeziku, ukrajinski mi ne zvuči nešto privlačno, skinuo sam neki mod za ruski, samo ga još nisam probao.
Vuče me da igram ali se suzdržavam da se ne bih navukao, nemam puno ni vremena.
Možda bih još dodao neki mod za malko toplije boje, baš da vidim kako bi izgledala tada.

nije fora. stalker mora da izgleda onako pripijat sumorno i sa ussr kamera grejdingom... braon.
ja preko ovih savremenih puskica i engleskog akcenta ne mogu nikako. na stranu bagovi koji nece biti reseni ikada (postojali su i originalu ali se video trud devova bar da probaju da ih rese) dok se ovde koncentrisu na nove puske haha
radije bih da urade 5 komada al da bude onako bas in depth - da moras da pazis svaki deo, da imas rezervne delove sa sobom i alat da prilagodis ako treba (stalker gamma to ima) i da te iznenadjuju stalno ,jer su krsine, kao sto u zoni sve i treba da bude krs.

ovako svaki put kada se ususdim da pogledam dokle se stiglo - kao da gledam spec ops sa svezim naoruzanjem iz hekler & koch-a sa potpuno novim dodacima.
imersion -1000 iz-mah sto se kaze...

Da se uključim u priču.
Isprva mi je delovala igra kao trešina, nisam mogao ni da igram, ali pre nekoliko dana sam nastavio i baš mi je legla.
Ista situacija i kod mene, počeo pa ostavio... Kontam da joj dam još jednu sad sa 2.0 updateom

nikakve bagove ne videh u 2.0+

ne računam sitnice kakvih ima u svakoj igri. ai protivnika jeste loš, ali sam primetio da su npr. banditi gluplji od nekih elitnih jedinica (pored duty baze su me četvorica otresli samo tako, svi sa odličnim puškama i nekim čudnim armorima) na koje naletim, umeju da okruže itd. tako da, prihvatljivo

atmosfera je o d l i č n a, taman kako treba stalker iskustvo. mislim na okoliš sveukupno

nije fora. stalker mora da izgleda onako pripijat sumorno i sa ussr kamera grejdingom... braon.
ja preko ovih savremenih puskica i engleskog akcenta ne mogu nikako. na stranu bagovi koji nece biti reseni ikada (postojali su i originalu ali se video trud devova bar da probaju da ih rese) dok se ovde koncentrisu na nove puske haha
radije bih da urade 5 komada al da bude onako bas in depth - da moras da pazis svaki deo, da imas rezervne delove sa sobom i alat da prilagodis ako treba (stalker gamma to ima) i da te iznenadjuju stalno ,jer su krsine, kao sto u zoni sve i treba da bude krs.

ovako svaki put kada se ususdim da pogledam dokle se stiglo - kao da gledam spec ops sa svezim naoruzanjem iz hekler & koch-a sa potpuno novim dodacima.
cekamo 3.0 za 3 nove puske i mozda popravljeni a-life 🙂

Nekada mi malo zatreba više boja. 😛
Nije bio tako mršav izbor oružja u originalnoj trilogiji, bilo je fensi oružja za to doba.
Koje su šanse da bi se u doba prvog Stalkera moglo naći zapadno naoružanje u Černobilu?
Jako male šanse, ali progutali smo to.

Igra ima svoje mane jer nista nije savrseno, ipak kada se odvaga 95% igre su prednosti a 5% mane. Glavna prednost je prica i dobro razradjeni sporedni zadaci, napucavanje je odlicno, borebe sa mutantima od taktickih do jezivih gde se ne zna sa koje ca strane sta da se desi i gde treba pre svega dobar refleks, sada je tu i Amok za kojeg je na master nivo tezine potrebno sve i taktika i refleksi a osecaj jeze i straha dok nas juru onaj je pravi realan, nema sekunde predaha. Taman kad malo smori lutanje i slobodno istrazivnja vratim se na zadatke i igra dobije drugaciju dinamiku, kad zelim malo da oladim krenem ponovo da istrazujem i nasumicno lutam, i to nikada ne dosadi i ako sam odigrao igru do sada 3x skroz temljno. Kroz sve to iganje sve sam isprobao, sva oruzija kako rade, znam sve sto mi treba gde se nalazi. Treba obratiti paznju na zadatke, cesto pored glavnih i sporedni zadaci imaju vise razlicitih raspleta sa razlicitim ishodom. DLC misja kada se dodje u bazu gvozdene sume ima jedan zanimljiv momenat kada dva lika u bazi pozovu na razgovor gde usledi propitivanje o poznavanju desavanja u zoni, naizgled usputno caskanjje medjutim to caskanje moze da se zavrsi velikom nagradom gde se dobija kljuc od steka sa gomilom opreme. Ima bas podosta takvih zanimljivih atipicnih situacija u igri, samo ne treba zuriti.

Pisacu ovde a vec sam poceo da pisem o korisnim modivima koji ne menjaju sustinu igre nego je cine tezom, dinamicnijom, i resavaju neke nepotrebno smarajuce aktivnosti narocito igracima popute mene koji imaji oko 1000h u ovoj igri.

Igra vredi, ima mane, ali vredi za razliku od kojekakvih ispraznih gluposti koje se odigraju za 10~30h i zaborave, a kamoli da ima potrebe da se ponovo odigraju.

Napucavanje ne bih nazvao ni prosecnim, kamoli odlicnim...dobra je igra ali pre bih rekao 80% dobrog 20% loseg.

Zaton i Mocvare reseno precisceno, igra vodi u Nicaz. Samo pre svega toga mora da se odigra regija kordon u koju salje trgovac Tihi sa svojim zadatakom a put glavne misije nas ne vodi u taj deo igre do pred kraj igre. Inace tihi posel desvanja u Nicazu nestaje u vihoru desavnja tako da je ovaj zadatak potrebno odraditi pre u Nicaza.
Svako ko zeli vrhunski izazov neka proba da odigra mocvaru sa ova dva moda na master nivo tezine, ono je pako koliko se mutanata stvori na malom prostoru, a njaci je momenat lokacija sa kontrolorom gde se sa ovim modom nalazi i grupa od desetak bandita koje kad ih zombifikovani ubiju kontrolor ih sve podiogne pa pored njega treba srediti jos dvadesetak zobifikovanik a pritom se ne vidi u mocvari sa kojih sve strana pucaju. Mocvara ni ranjje nije bila lagana za odigravanje a sa ova dva moda bukvalno je pakao, narocito ako se igra nocu.

Za Zaton i Mocvaru trebalo je ~18h
Stalker2-Win64-Shipping 2026-09-29 23-54-30_2.webp

Negde od polovine Zatona nesto mi je palo na pamet da pokusam da se teleportujem na zatovrenu lokaciju u podruciju elektrane gde se nalazi ovo zaista vrlo unikatno oruzije Rifled Barrel, i uspeo sam u tome. Ova sacmara je bas zanimljivo oruzije jer ovo je zapravo polu snajper koji koristi patrone, i ako ima veliki domet ne moze bas kao snajper da dobaci tako daleko pogodkom u glavu i cao, zapravo sa ovim glavu ne treba ni traziti vec celu figuru jer prosto rastura kada pogodi i ima bas veliki domet, ipak za mutante je Margach D-12MT ili Saiga D-12 nezamnjivo oruzije. Steta je samo sto ne moze da se koristi dok se prakticno ne zavrsi DLC jer misija (zaboravljeni) koja nas regularno uvodi u prostor gde se sacmara nalazi moze da se pokrene tek pred pocetak poslednje glavne misije DLC-a, ali zato je tu ovaj mod kojim uz malo cimanje par pokusaja moze da se teleportuje na tacku koju obelezimo na mapi, u ovom slucaju to je lokacija ventilaciona cev u zoni elektrane. Vredi se iscimati tandzare je stvarno zanimljva za koriscenje narocito kada se nadogradi do kraja.
Mod je odlican ne moze instant da se skace sa lokacije na lokaciju skroz je u skladu sa igrom. Postiji radnja koja treba da se odradi da bi se pokrenuo teleport sto demotivise da se cesto koristi vec samo kada se nepotrebno prelazi velika daljina put kojim se vec proslo i sve ocistila pa je samim tim besmisleno provesti desetak minuta da bi se ponovo prelazio. Svakako je dobar i preporucijem ga za koriscenje od starta pre svega nekome ko ovu igru ponovo prelazi.

Stalker2-Win64-Shipping 2026-09-30 00-17-36_1.webp

Nazad
Vrh Dno