Šta je novo?

RJ45 UTP cable extender adapter (da li je bitno koji?)

Furiosa5

Poznat
Učlanjen(a)
12.02.2025
Poena
30
Poz,
imam dva cat5e kabla u kući i trebam da ih spojim. Da li su ovakvi ekstenderi ok rešenje? Da li je bitno koji?
Opcija 1: piše da je za 5e i 6e, i kao ima neki PCB. Ne znam da li je PCB potreban uopšte za ovo??
1.webp
Opcija 2: ne piše za koju generaciju kabla je i deluje dosta prostije:
2.webp

Da li uzimati onaj kao "boljI" iz opcije 1 ili je ok i ovaj drugi? Brine me taj navodni PCB jer sam ovo našao na kineskom sajtu (T***) pa ne bih da mi neki čip "sedi" između 2 internet kabla 😀

PCB je samo ono sto spaja dva konektora, pasivna plocica, nema cipove. Za 5E i ako ti je 100Mbps ok brzina, onda je vise manje svejedno - ali iz iskustva ne bih uzimao sa T... , ali to je moje iskustvo, pa nije univerzalno. U svakom slucaju ako je min brzina 1Gbps - onda bi kupio malo kvalitetniji konektor.

PCB je samo ono sto spaja dva konektora, pasivna plocica, nema cipove. Za 5E i ako ti je 100Mbps ok brzina, onda je vise manje svejedno - ali iz iskustva ne bih uzimao sa T... , ali to je moje iskustvo, pa nije univerzalno. U svakom slucaju ako je min brzina 1Gbps - onda bi kupio malo kvalitetniji konektor.
Za 1Gbps mi treba, koji bi mi preporučio onda?

Inače svi ti konektori sa T*** se prodaju i ovde po radnjama (onaj beli, opcija 2).

Taj donji je katastrofa, cesto se raspadne ili upadnke konektor, imam i prvi i drugi, sa drugim cesto budu problemi sa tim, napravljen je od lose plastike, gornji je mnogo cvrsci.

Svi imaju PCB, kako bi se inače realizovao prenos.
Nemaju svi. Ranije us radili zica direkt sa kraja na kraj konektora. Bez pcb, bez lemljenja.
Zice su savijene pod uglom i pratile konturu unutrasnjeg nosaca, prdrzano poklopcima.

Nemaju svi. Ranije us radili zica direkt sa kraja na kraj konektora. Bez pcb, bez lemljenja.
Zice su savijene pod uglom i pratile konturu unutrasnjeg nosaca, prdrzano poklopcima.
To sam i ja primetio, zato sam pitao da li je PCB uopšte potreban za tako prosto povezivanje nekoliko žica. Nisam stručan u elektronici, ali koliko sam shvatio bolji je PCB nego žice zbog smanjene interferencije, a tu pomaže i metalno kućište.
U svakom slučaju, izabraću neki od ovih boljih za svaki slučaj 🙂

Nazad
Vrh Dno