Šta je novo?

Ljudi odbacuju mašine koje bi trebalo da im pomognu

Jedina automatika u velikim megamarketima je paletar. Automatizovano je mozda pranje poda, ali prijem i razvrtavanje robe nije. Kad bi neko imao magacin koji automatski skladisti i razvrstava on bi bio u udarnom rts terminu i svim novinama. Jedino ovi napredni roboti sto igraju moravac, mozda posle folklora rade u magacinima. Ali veliki marketi imaju magacionere, koji samo primaji robu i pakuju u magacin. Prodavci nose po rafovima, ili ljudi koji obilaze svoj brend pa izloze svoju robu da ne stoji u magacinu danima da se neko seti da izlozi.

Magacini supermarketa u Bg-u ne koriste robote koliko znam a veoma mali broj supermarketa ciste roboti.
Mislim da naredne dve decenije kod nas samousluzne kase nece biti posecenije od obicnih jer malo stariji ljudi ne zele da se prilagode novim tehnologijama i vremenima. Ocekivati da u velikoj vecini nasih supermarketa roboti obavljaju posao magacionera je naucna fantastika jer magacini nisu prilagodjeni za to.
ili ljudi koji obilaze svoj brend pa izloze svoju robu da ne stoji u magacinu danima da se neko seti da izlozi.
Izlagaci robe ili merchandiser-i

Za dve decenije ce vecina nas biti "malo starija" grupa gradjana 😂 uvek sam se cudio kako stariji ljudi ne prihvataju nove stvari, a recimo ja, od kada je dosao lidl, nikad nisam probao da secem hleb. Sve nesto gledam da ne zadrzavam red dok skapiram sta i kako, pa nikad nisam ni probao. Sad vec i ne razmisljam da pokusam ikada.

Zašto kažete "malo stariji ljudi", ne žele da koriste nove tehnologije? Ja u Maksiju i Lidlu vidim gomilu mladih koji čekaju u redu na kasi sa kasirom, dok uvek ima poneka slobodna samouslužna kasa.

To su ti nezaposleni i sljakeri na crno, nemaju kartice.
A matorci i nove tehnologije usvoje za sekundu kad im ponudis neki popust od 0.02%...odma vade mobilne da skeniraju vaucere, kodove, kupone...

Nazad
Vrh Dno