Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Jeste, gledao sam youtube. Ali ako neće da vjeruje ne mora. Evo koju rutinu koristim i dobijam ovaj SOT.

Ne sećam se da sam negde napisao da ne verujem, već samo ukazujem na nešto što se kod mene dešavalo.

Moja baterija na S25+ drži odlično, zapravo i ne znam koliko SOT i sati bez punjača gura, ali znam da me nikada nije ostavila ne cedilu I da se po potrebi extra brzo dopuni.

Dobar je S25 po meni jedina zamerka memorija malo je 256gb trebalo je to 500gb ako ne i terabajt.Makar meni je to malo za godinu ipo sam napunio 59 posto telefona s tim sto mislim da dosta uzima sistem telefona i nepotrebne aplikacije koje sam updajtuje posle svakog azuriranja i ako mu ja kazem ne ili pokusam da ugasim ubijem to nema sanse on to ipak uradi (Nisu trebali Sd kartice izbaciti iz upotrebe)

s26u u ovim mob radnjama za ~850€ (tipa ovih u balkanskoj) sa njihovim garancijama ili uzmes iphone17 obican 750-800€. To ce sve trajati 4-5 god. Pri tom prosle godine je za balck friday cena s25u tad bila u tehnomaniji 105 000rsd. Mozda ove god nece toliko pasti cena zbog poskupljenja al ima sanse da bude oko 120k.
Ne znam dal je pametno uzimati base modele, nekako nisu value. Ali ako je budzet ogranicen na 600€ vrv da ovo iznad isto vazi i za obican s26.

Može li mišljenje S25 vs S26?
S25.
Isto sam se dvoumio pre dva meseca.
Niža cena, proveren procesor, još 5g apdejtova. Preležao dečje bolesti, baterija kod nekorišćenih modela još uvek nije "previše" stara... Ima ga na svakom ćošku, delova svuda redom...
Provereno dobro šljaka telefon za te pare.

Može, sačekaj s27 i kupi kod ovih sa kp za iste pare koje bi sad dala za neki od ta dva u prodavnici.

T serija kod xiaomija je oslabljena verzija flagshipa, kao što je kod samsunga fe. Znači xiaomi 17 je bolji od svakog T.

Za 530ak eura za koliko idu s25 po kp nema bolje kupovine
T seriju ni u ludilu ne možeš da porediš sa fe,T serija je skoro flagship,od procesora do kamera.Fe srce bateriju kao lud,em su mu kamere na nivou midrange tel dok je kod serije T sve pa gotovo baš flagship

Ja sam nekoga već pitala na ovom tridu u vezi KP oglasa (ne mogu sad da gledam ko je pomenuo kp ogl i kome sam odgovorila) da mi se preporuče prodavci koji su pouzdani, nisam dobila odgovor... 🤔
Mislim da sam ja dobio pitanje ali niko mi nije ni brat mi prijatelj ko se time bavi i za nikoga ne bi da stavljam "ruku u vatru".

Xiaomi 17 ima definitivno bolju kameru od trenutne kompakt s serije kod samsunga. Ako je to prioritet onda se odgovor sam nameće. Mislim da je vivo x300 još nešto bolji po tom pitanju. Sve to naravno ukoliko sto poznavalac fotografije i spremni igrati sa pro i manualnim modovima. Za point & shoot lično bih išao na tipa pixel 10 pro.

Kako si to podesio na telefon ?
Dodao sam rutinu kad se povežem na kućni wifi onda s25 isključuje podatke i prebacuje se na 3g. Ali pošto T com u Crnoj Gori nema 3g onda ide na 2g. Kad isključim wifi ili izađem iz dometa automatski vraća 4g i podatke. Peca sa benchmarka je otvoreno rekao Samsung ili Apple ostali su daleko iza. A čovjek se bavi time čitav život i ja poštujem njegovo mišljenje. Eto odužio sam malo sa pričom.

Za kompakt, softver i UI iskustvo, soc i sve ostalo S25 i za povremenu nadutost i zamenu baterije. Posto cepam fotke na OneDrive, izlaze mi tipa kao uspomene, tu su i fotke sa starog A52s, u normalnom dnevnom osvetljenju ja i ne vidim neku razliku i to kad gledam na PC (sem u low light, naravno, tu prednjaci S25), ali isto tako na dokumentima ponekad se vidi cuveni banana gate na S25 (od koje bese serije, s22 ili s23?). U poredjenju sa obicnim iPhone 17 - nebo i zemlja. Pricam za point&shot, ne sumnjam da moze da se izvuce dobra fotka manuelno ili sa expert raw app.

Isto bih izmedju ta dva preporucio s25, samo zbog SoCa. Sve ostalo je identično. Vecu bateriju na s26 nadoknadi snepi kog s25 ima. Tako da, za tu razliku u ceni, definitivno 25. Pre 4 meseca sam zeni uzeo 256gb verziju (koju preporucujem zbog brze memorije u odnosu na 128) za 580E.

Posto se prica s25-s26,vidim da je ograničen budžet.Ja bi iskreno za te novce tražio onda S24U

Jer S24U ima lep, kvadratni oblik i svojim dimenzijama nije baš uporedi sa osnovim S modelima.

Ako se ko seća moje situacije sa mts-om i Ultrom koja je dva puta isla na lepljenje poklopca i menjanje baterije. Posle onako solidnog cimanja sa mts-om, prijave trzisnoj i pokretanja vansudskog spora, mts je pristao na zamenu u tom cenovnom rangu, pa su mi ponudili nov 25U, 26+ ili 26U. Zatrazio sam da u listu uvrste Honor M8P pa cekam da to odobre. Jedino nepovoljno je sto je Honor jeftiniji a ne rade korekciju rate (znam da bih mogao opet zakonski da ih cimam ali nemam vise zivaca).

Cekam da odobre ovo za Honor pa da vidim da l sam pametno odlucio 😅

Tako da, čisto da znate, koristite svoja prava, oni uglavnom idu na foru da se korisnici nece cimati, ali kad ih stisnete zakonski popuste. Malo jesam otisao lff-topic, ali vezano je za 25U pa ono 😅

To je već stvar ukusa.
Korisnik traži mali i lagan telefon a ne ciglu...
Ja sam bas zbog toga i kupio obicni s25 jer iz godine u godinu samo prave vece telefone kako ljudi mogu da nose toliki telefon to mi nije jasno za koju godinu kao dasku da si uzeo i stavio na uvo Memorija je mala treba vise gigabajta terabajta petabajta

Krenuo One UI9 u Koreji, za par dana bi trebalo da krene global.
Taman da zauzme vise memorije nego ovaj 8.5 da jos manje memorije imam za slikavanje i jos slabiju bateriju...

Bravo. Uvek savetujem da se ide ovim putem, ma koliko bio mukotrpan u ovoj zemlji. Lep je taj osećaj "pobede".
Bas tako. Gadno je cekanje i cimanje. Ali, na kraju se najsladje smeje onaj koji se zadnji smeje.

Zaboravih dodati, negde u procesu sam kontaktirao i Samsung Srbija sa prijavom na postupanje ovlascenog servisa mimo zakona, odgovorili su samo 'zao nam je zbog loseg iskustva sa vasim uredjajem'. Toliko o tome 😂

Nazad
Vrh Dno