Šta je novo?

Laptop Koji laptop za 50 000 din?

Koji laptop kupiti?

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
445
Sestra bi da kupi laptop, najvise kancelarijski rad, malo nesto multimedija. Da li neko prati nase trziste trenutno, sta mi preporucujete za taj novac u nasim radnjama? Budzet je 50 000 din.

Potreban mi je laptop, a glavni kriterijum bi bio ekran. I niska cena. Ne bežim od polovnih, pre nekoliko meseci sam ćerki kupio Dell Latitude 5500 i5-8365u\16GB\256GB za 160 evra, iznenađujuće fina mašinica za te pare (uz kompromise poput malih tragova tastature na ekranu). Ali glavna mana je što su mu boje nekako anemične, iako je IPS ekran. Posebno se primećuje kod crvene koja nikad nije jarka crvena, nego vuče na narandžastu, pa utiče i na ton cele slike. Nisam mnogo postigao ni kalibrisanjem boja. Elem, ćerka je sasvim zadovoljna svojim laptopom, ali sad bih nešto sa boljim ekranom.

Performanse mi ovog puta nisu presudne. Laptop bih koristio da otkucam neki dokument, a prvenstveno da gledam filmove, serije, televiziju (jer pored dece teško dolazim na red za gledanje na pravim televizorima). Uz to možda i malo gejminga tek ponekad, ali uz GeForce NOW, što će reći nije bitno da laptop ima grafičku.

Uz kvalitet ekrana, glavni kriterijumi su da bude lagan i da ima tanke ivice oko ekrana (kao noviji laptopovi). I da je 15-16 inča, neću četrnaestice ili manje. Fizička robustnost mi nije bitna ovog puta jer laptop takoreći neće ići van stana. Najbitnije je da slika izgleda lepo (i da ne zvuči baš kao kanta).
Baterija takođe ne mora da bude jaka, navikao sam da 12 godina stari Lenovo krš držim na punjaču non-stop.

Zato molim glas naroda - da li da tražim neki polovni za oko 200 evra, i prvenstveno koji model? Iskreno, ne bih izdvajao više novca za korišćen laptop.
Druga opcija je nov laptop. Tu bih bio ograničen na neke entry-level modele, za oko 50.000 dinara. Koji?
(Najradije bih odmah kupio neki OLED model pa da uživam, ali tu govorimo o cenama od preko 100.000 din. Nije ni ta opcija isključena, ali u tom slučaju bi kupovina sačekala proleće.)
Не постоји полован како си описао. HP има слабу батерију.
Једино да повећаш буџет за половно и узмеш Thinkpad.
Нов за 100.000 динара - екрани су или oled или анемични. Има јефтинијих oled али не знам какви су и да ли ти одговарају

Nazad
Vrh Dno