Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Kod mene nema takvog problema. Proveri da nije do neke aplikacije ili ćeš morati da uradiš reset telefona na fabrička.

Gledao, potrošnja je od razgovora, i FB, I Google, dok TT koji najviše koristim, njega ni nema.
A jel moguće da je telefon pokupio nekakvu reklamu/virus, pošto mi je fejs čudan na video klipovima, gde je bela boja izražena, presijava se, kao u lošoj rezoluciji. I na klipovima (ovo na YT) , kao da nešto imam otvoreno izmedju, neku reklamu ali je blokirana. Ne znam kako bih opisao.

Meni liči kao da opisuješ HDR, hahah. Tako bih ga i ja opisao na Xiaomiju: prenaglašena bela. Ti pikseli stvarno više svetle i troše više energije, pa na niskom osvetljenju izgleda loše. Doduše, ne znam otkud HDR snimci na FB, dok ih na YT ima, naravno. Svakako, najsigurnije ti je da fabrički resetuješ telefon, iako znam da je smaranje što onda podešavanje ide od nule.

Tako je, upao si, ali se dešava da ne pošalju ažuriranje svima. To je uostalom i predviđeno samim programom, da je stepen isporuke kontrolisan, mada to u suštini važi i za obična ažuriranja, čak i ako si prijavljen kao stable tester. Mogu da ti ga pošalju sutra, sledeće nedelje, tek za mesec dana, nema posebnog pravila. Mogao bi, doduše, da probaš da ga isforsiraš, što uglavnom funkcioniše za obična, dok se za betu čini da ne funkcioniše (makar prema iskustvima sa interneta), ali svakako bi i ti mogao da pokušaš ako ti se žuri.

Tu su dve mogućnosti. Prva je da menjaš region, pošto postoje regioni kojima redovnije šalju ažuriranja. To bi mogla biti npr. Nemačka ili SAD, i ažuriranje bi se potencijalno odmah pojavilo. Nakon eventualnog uspešnog ažuriranja možeš ga vratiti na Srbiju ili koji ti već stoji. Drugi način je ručna instalacija ROM-a za oporavak, kroz zvanični interfejs za ažuriranje. Za to je samo potrebno da aktiviraš dodatne funkcije ažuriranja tako što ćeš nekoliko puta tapnuti oznaku Xiaomi HyperOS u aplikaciji za ažuriranje. Tako ćeš dobiti opciju da ručno odabereš paket ažuriranja, pa ćeš moći da odabereš taj koji preuzmeš. Sistem nadalje odlučuje da li će to prihvatiti. Što se tiče samog preuzimanja ROM-a za oporavak, moraš ga naći negde, npr. ovde, a konkretno preuzimaš paket koji odgovara tvoj telefonu, što je 4.0.0.6.XOAMIXM za globalnu, a 4.0.0.6.XOAEUXM za evropsku verziju.

Poslaće ti za par sati,samo provjeravaj ažuriranje.Sve isto, osim što su notifikacije sada wanabee iphone,znači očaj i što imaš ovo "meko staklo" pa ti control centre i folderi izgledaju kao random ios tema...Jedini što je bolje je baterija kod mene na x15, dvadesetak posto je bolja...

Poslaće ti za par sati,samo provjeravaj ažuriranje.Sve isto, osim što su notifikacije sada wanabee iphone,znači očaj i što imaš ovo "meko staklo" pa ti control centre i folderi izgledaju kao random ios tema...Jedini što je bolje je baterija kod mene na x15, dvadesetak posto je bolja...
Slozio bi se s tobom, baterija je bolja nekakvih 15-20% sigurno, pravo ugodno iznenadenje.

Evo par screena

Screenshot_2026-09-25-20-59-34-595_lockscreen.webpScreenshot_2026-09-25-20-59-18-513_com.miui.home.webpScreenshot_2026-09-25-20-59-14-985_com.miui.home.webpScreenshot_2026-09-25-20-59-21-760_com.miui.home.webp
Screenshot_2026-09-25-20-59-51-898_com.miui.gallery.webpScreenshot_2026-09-25-21-02-09-129_com.miui.home.webp

371034.webp
Evo i kod mene.Varira od 4-6h.Bolje nego prije ali u poređenju sa prethodnim s23 loše.Mada,bolje išta nego gore.

Nazad
Vrh Dno