Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

U duhu kolege i pored najnovije tehnologije i 4k diskova i oleda, gledam filmove na tv ( redovni program SD), konkretno Ams 🙂
Cave 2005 5/10- zanimljivo da je pokrao dosta ideja od mnogo boljeg Descenta, ali kuriozitet je da su oba filma izasla iste godine, tako da premisa o “ pozajmljivanu ideja” verovatno ne stoji
Cliffhanger 5.5/10- tacno se oseca vajb akcionih filmova iz devedesetih , kao sto su The Rock , Con Air, Die hard, Rikoset. Nisam nikada bio veliki ljubitelj ovog filma , iako igra verovatno omiljeni akcioni heroj , pre svega zbog uloge u Rambu( First Blood), ali je ok razbibriga i posle toliko vremena.
Ima nekih slicnih scena iz Umri muski( miniranje vrha ( krova)
Inace rezirao Reni Harlin, na koga mi je prva asocijacija Dugu poljubaz za laku noc , a sad videh da je radio i Die hard 2.

Dugo sam planirao da ponovo pogledam film Collateral iz 2004 godine i pre nekoliko dana sam dobio priliku da to uradima kada sam naleteo na film na jednom tv kanalu. Nikada ne bih rekao da je taj film snimljen pre 20ak godina. Collateral je jedan od filmova koji se pogleda iz cuga bez gledanja na sat a nije jedini toliko dobar film iz prve decenije ovog veka. U to vreme je i dalje bilo vise nego dovoljno poznatih glavnih i sporednih glumaca koje cete lako prepoznati a poznati reziseri su tada uspevali od zanimljivog scenarija i uz pomoc dobrih glumaca da naprave kvalitetan film koji ce vam ostati u secanju nekoliko decenija posle gledanja. Velika preporuka od mene za gledanje ovog filma.

Мени је Том Круз доста бољи као позитивац. Лични утисак. Иначе, солидан филм.
Што се тиче музике, Пол Оукенфолд је урадио мајсторски посао у Сабљарци. Колико добро иде та његова музика уз оне сцене хакерисања, бежања и пуцњаве. Морам га скорије репризирати. Ех, шта је све на списку...

@david
Meni je Cliffhanger/Alpinista iz 1993 jedan od omiljenih akcionih filmova iz tog vremena i skoro svaki put ga pogledam kada naletim na njega na nekom tv kanalu. Ove godine sam pogledao ceo serijal Leathal Weapon filmova uz pravljenje nekoliko manjih pauza za odlazak do toaleta i frizidera u nabavku klope kada je na jednom tv kanalu pusten filmski maraton napravljen od tih filmova 🙂
@tozovac
Meni se taj film sada vise svidja nego kada sam ga prvi put gleda pre nekoliko decenija.
Pre je bio veci izbor kvalitetnih filmova i u to vreme sam gledao mnogo vise novih i starih filmova pa je logicno da me jedan film kao sto je Collateral tada nije odusevio kao danas.
Filmovi se moraju reprizirati jer sam primetio da dosta filmova sada drugacije kapiram i vise ih cenim nego kada sam bio balavac.

Poslednja izmena:
Кад смо код олд скул акционих, тренутно се врте неки стари класици са Ван Дамом на једној стриминг платформи. Одгледах вечерас "Двоструки ударац" после толико година поново и идаље је забавно. Наравно са крш дијалозима и набацаном причом не треба очекивати ремек дело, али забава је загарантована уз неке легендарне негативце, попут Боло Јунга. Што се оцене тиче може неких 6.5/10 јер се уз ово одрастало.
Screenshot_2026-09-23-23-10-40-81_da19c83e453b14198acfc9d98c090cae.webp

Кад смо код олд скул акционих, тренутно се врте неки стари класици са Ван Дамом на једној стриминг платформи. Одгледах вечерас "Двоструки ударац" после толико година поново и идаље је забавно. Наравно са крш дијалозима и набацаном причом не треба очекивати ремек дело, али забава је загарантована уз неке легендарне негативце, попут Боло Јунга. Што се оцене тиче може неких 6.5/10 јер се уз ово одрастало.
Pogledajte prilog 554397
Ovo mi je jedan od najboljih Van Damovih, tj bolje reci omiljenih pored Univerzalnog vojnika, vise sam voleo da ga gledam u akcionim u odnosu na borilacke( Krvavi sport, Kikboxer, Lion Heart)
Imao sam ga snimljenog na video kaseti ( secam se natpisa Double impact -napisano markerkom)
Mala digresija, apropo pojavljivanja Van Dama na festivalu u Nisu , kako se teturao drogiran, jedan komentar na instagramu kaze “To nije on, to je njegov pijani brat iz Osvete blizanaca”

edit2 koja koincidencija, evo ga Lion heart na b92 upravo

U svim njegovim filmovima potpuno isti obrazac - tuku ga ko vola u kupusu, on se tetra unazad i jedna stoji na nogama, zblanuta faca "gde se ja to nalazim", protivnik može ali nikako da ga dokrajči već čeka da prođe još koji minut filma i onda voila ova četvorica dobiju nadljudsku snagu i promeni se sve.

Gotovo u svim akcionim filmovima, bez obzira koliko je nadmocniji glavni glumac, uvek je recept isti , da glavni junak prima batine i onda posle preokrene, ali ja mislim da jedino u filmovima Stevan Sigal,kurizoiter je da covek nikad nije primio batine, nego on samo bije

Tačno je - recept je isti samo što je JCVD to digao na jedan viši nivo jer niko drugi nema ovakvo dizanje iz mrtvih.

jean claude van damme dancing GIF

Taj recept koji spominjete filmska industrija koristi i dalje za pravljenje iznenadjujuce popularnih filmova o stripovima sto znaci da se nije koristio samo za snimanje jefinih "straight to VHS" filmova o borilackim vestinama iz proslog veka. Pre si mogao da pretpostavis kakav te film ocekuje posle jednog pogleda na filmski poster i nije ti bio potreban internet ili sajt o filmovima da bi saznao jos nesto dodatno o filmu pre gledanja. Preporuke za gledanje nekog filma si mogao da dobijes u video klubu.

Meni je pored Bloodsport i Universal Soldier iz detinjstva najviše ostao u sećanju Cyborg.
Taj negativac je ostavio utisak na mene zbog kombinacije plavih očiju, "mnogo kul" naočara i kose / dredova. Baš sam ga se plašio 😂😂

Posle kad se malo poraslo je počeo da me asocira na bivšeg pevača Faith no More (iz We Care a Lot spota).

Мислим да је без дилеме шампион у филмовима "добијам батине 10 минута па онда кренем да разбијам противника" SS у наставцима Рокија, први део не рачунам.

Osveta Blizanaca prvi film iz video kluba Mala Sirena koji sam iznajmio. Tad smo se tek doselili u taj stan. Kakva sećanja.

A sad vedrije teme 😉 Resident Evil mene lično i personalno odličan. Kakav će vama biti ...

Kao neko ko je počeo serijal da igra pre nekoliko godina mogu reći da film više ima omaž igrama nego prethodni filmovi. Ceo film i tok filma je kao tok igre ali ne pokušava da bude igra.

Ono što je sigurno da će zasmetati nekima je što se film često sprda sa sobom ali je to u nekoj granici podnošljivosti i rekao bih da radi ali ipak je nekako čudno.

Par puta sam se baš štrecnuo, pogotovo što se ortak u jednoj sceni bacio na mene pa kad nisam mreo. Naravno proklete skokšut scene.

Sedmica od mene i to zbog ljubavi prema igri. Inače jedno od čudovišta mislim da je inspirisao Silent Hill koji trenutno igram ali ga je ovaj odveo na skroz drugi nivo.

I poslednje da kažem da komotno mogu da naprave Resident Evil Movie igru po ovom filmu naravno da nakrcaju još materijala ali bila bi super igra. Ima dobar tok priče film.

meni je van dam legenda dok sam odrastao uz te filmove i omiljeni glumac
od njega omiljeni kik bokser 2..taj film sam imao na kaseti i ne znam koliko puta sam gledao

The Rivals of Amziah King, ni Mekonaki nije uspeo da izvuče ovaj film. Nekako bez poente. Previše muzike i praznog hoda. 4/10

Obsession
ne znam da li je problem u meni, ali u poslednje vreme koji god film da sam pogledao na preporuku ili prateci opsti hajp, nikako mi nije legao 🤷‍♂️
ovaj je poslednji u nizu - nit originalne ideje, nit je mindfuck, nit je gluma na visokom nivou. 5/10, ne znam sta bih mogao i reci o filmu.
'Backrooms' je sledeci u nizu da me razocara, pogledacu ga za vikend 🙂

Ja nekako uspeo da odgledam sinoć Rivale Amzaje Kinga. Borio sam se da ne zaspem, jer sam gledao posle obilnog obroka i 'ladnog piva.
I, bolje mi je bilo da sam zaspao.
Moguće je da su autori imali neku dublju poruku i da film nosi neku baš duboku priču, ali se bojim da je meni to promaklo.
5/10.

Odlgedao ponovo Dèmoni 2... l'incubo ritorna) iz 1986. Dao bih mu dobru osmicu. Predhodno odgledati (Dèmoni) iz 1985 - prvi deo.

Snimak ekrana 2026-09-25 090646.webp

Ice Cream Man(2026)

Ovo je toliko loše da je zapravo dobro 😂 od očajne glume starijih(i nekih klinaca) do solidnih specijalnih efekata kada je reč o ubistvima. Uglavnom probajte ovo da gledate pripiti kao ja, i biće vam zabavno 😂

One Last Shot(2026)

Standardni Adkins akcioni film, dobre scene borbi, generična priča, kilava gluma i tako...

Hokum 6/10

Najslabiji "horor" koji sam gledao ove godine a gledao sam The Nun filmove i tako to...
Ne znam šta više o filmu da kažem, uglavnom meni nepoznati glumci i Adam Skot kome je glava znatno manja nego u Severance, ne znam kako su to uspeli.

Nazad
Vrh Dno