Šta je novo?

Ručni akumulatorski alati - bušilice, brusilice, trimeri, čekići...

Udarna srafilica je najuniverzalniji alat za po kuci, moze i da srafi i da busi i odvrce tockove.

Nije, ali itekako može da posluži.
Za njih postoje burgije sa hex prihvatom, i skoro sve jelkica burgije su sa hex prihvatom jer mnogo lakše podnose jelkicu udarne šrafilice nego obične bušilice.
Takođe, visok broj obrtaja im ide na ruku kod bušenja.
👍

Pazario malopre ovaj po 3500 udarni, imam utisak da primetno šeta vrh ključa pri jačem okretanju. Jel' može biti da je do izrade samih nasadnih ključeva, ili je normalno da ima malo "plivanja"?

Kod udarnih odvijača skroz normalno i očekivano. Šeta i četvrtka u čauri(pošto zbog sila tu ide čaura, a ne ležaj), a i sama gedora ima lufta pride. Skroz normalno, tako treba.

Kod udarnih šrafilica, tolerancije su manje, jer su predviđene i za bušenje 😉, kod njih su šetanja minimalna.

Uzeo jutros ovu jacu performance 12V udarnu. Odmah sam primetio da se bez opterecenja u radu cuje kao da nesto cese, posebno na malim obrtajima i pri promeni polozaja. Isto tako dobro i baca. vidi se i samo na pola cola cetvrtci vizuelno a kamoli kada se nastavi sa ovim adapterom. Mislim da treba da im vratim sutra ali ako bih dobio nesto slicno makar samo sa ovakvim bacanjem bas bi se dodatno smorio.

20260924_152551.webp

Napravio sam i dva snimka ako neko hoce da pogleda o cemu pricam.

Inace od skora imam jednu owim 20V busilicu srafilicu i sasvim mi je korektna.

Uzeo jutros ovu jacu performance 12V udarnu. Odmah sam primetio da se bez opterecenja u radu cuje kao da nesto cese, posebno na malim obrtajima i pri promeni polozaja. Isto tako dobro i baca. vidi se i samo na pola cola cetvrtci vizuelno a kamoli kada se nastavi sa ovim adapterom. Mislim da treba da im vratim sutra ali ako bih dobio nesto slicno makar samo sa ovakvim bacanjem bas bi se dodatno smorio.

Pogledajte prilog 554469

Brate dobio si feleričnu...ebg
Zameni je.

Tu definitivno nešto debelo ne valja, ne sme ni u ludilu tako da se čuje. To što baca, to je tako kod svakog, jer mora biti tolerancije, to ide na gedore, velike su tolerancije, i na vratilu, i u čauri, i na samom adapteru, i to je sve normalno, ali...... to češanje, nešto je unutra krivo, ili neki ležaj ne valja, ne sme tako ni u ludilu da radi i da se čuje.
Zameni i gotovo.

Ako nećeš da baca, onda si pogrešio alat, uzmi udarnu šrafilicu.

Evo kako treba da bude

Ja imam PBSPA 12 E4 kupljena pre dve ili 3 god ne secam se, nema lufta radi super, sta sam sa njom sve odradio i srafio i odsrafljivao i busio eno je u kutiji ko nova, Samo vi mesate babe i zabe, ne mozete svatiti da je to hobi alat i da u skladu sa tim tako ga i upotrebljavate, da kupim parkside i platim 3000 din ili 5000 din a da radi kao Milwaukee alati to ne biva, koliko para toliko muzike, u svemu tome je dobro 5 god garancija mozes vratiti ili zameniti kada hoces. Meni odgovara parkside i prezadovoljan sam, kupim nesto na parking otvorim isprom ako ustanovim da ima lift ili se cuje nesto, vratim se i zamenim.Gledam i recenzije po YT parkside testiraju i uporeduju sa Milwaukee alati, makitu, bosch i td. To bi bilo da uzmem ficu da upredujem sa mercedesom G klase ili BMW x6 itd..
Ja mislim da unazad zadnjih god ipo parkside poceo je da smanjuje kvalitet alata i da fusare malo vise

Pogledajte prilog 554469

Odi ujutru do lidla i trazi zamenu i odmah je probaj tu u radnji, i drugu ako je ista, opet menjaj ili trazi povracaj novca
Na prvom videu na pocetak kao da ima u sebi gusku tako zvuci kao guska
Ja se obnovio, odlicna, da zameni zelenu 🙂

Pogledajte prilog 554510
Pogledajte prilog 554511
Reci mi koju vrstu materijala sve moze da sece i sta moze? I da li se dobijaju te ploce vise komada ili ima posebno da se dokupe ?

Poslednja izmena:
Ta mala ručna brusilica je odlična! Drugar je sekao i profile metalne, inox i cevi razne i sve živo. Ima 2.5 ah i 5ah, sa 5ah stvarno dugo može da radi sa njom.
Tad kad je uzimao gledali smo testove uporedjivanja sa milwaukee i u suštini dok ne dodje do nekog prevelikog napora, identična je. Razlika kada se seče nešto sa velikim naporom je pad obrtaja, nije konstantno dok je kod milwaukee identičan broj obrtaja non stop.

Za 3500 je odlična kupovina sada

Odi ujutru do lidla i trazi zamenu i odmah je probaj tu u radnji, i drugu ako je ista, opet menjaj ili trazi povracaj novca
Na prvom videu na pocetak kao da ima u sebi gusku tako zvuci kao guska

Reci mi koju vrstu materijala sve moze da sece i sta moze? I da li se dobijaju te ploce vise komada ili ima posebno da se dokupe ?
Ja secem od lajsni i manjih prifila, do tankih dascica i razne plastike.

Imate na Zoni alata test male zelene, odlican kanal.

Pogledajte prilog 554469

Zameni je u Lidlu, dobio si felerican primerak. Inace prosle godine sam i ja zamenio istu - odneo sam je kuci, ispustala neke cudne zvuke, odneo je odmah u Lidl nazad i zamenili mi na licu mesta, rekli mi da uzmem drugu, i ona je bila (i dalje je) super.

To je generalni problem kod svih jevtinih, ponekad su zavrsna kontrola kvaliteta kupci, ali u velikoj vecini ubodes dobar primerak koji vredi vise nego sto kosta.

Zameni je u Lidlu, dobio si felerican primerak. Inace prosle godine sam i ja zamenio istu - odneo sam je kuci, ispustala neke cudne zvuke, odneo je odmah u Lidl nazad i zamenili mi na licu mesta, rekli mi da uzmem drugu, i ona je bila (i dalje je) super.

To je generalni problem kod svih jevtinih, ponekad su zavrsna kontrola kvaliteta kupci, ali u velikoj vecini ubodes dobar primerak koji vredi vise nego sto kosta.

Svakako ce da ide nazad samo jos nisam odlucio sta za dalje. juce sam prvo krenuo da je isprobam na nekoj laganoj montazi kuhinje i nije uspela posle vise pokusaja da uvrne sraf do kraja u stranicu. Onda sam tek nasao da treba jaca baterija da bi se aktivirao udar. Ja sam samo imao malu od 2,5 Ah i jos nije bila napunjena. mada ne znam sto bi za sraf u drvo trebao udar ali ajde recimo da mu je to bila slaba baterija. onda sam kasnije pokusao da uvrnem neki srafcic 20mm mislim u neku dasku i nisam uspeo da ga poravnam. mislim da je losa ideja preko ovog adaptera za to sto mi treba i sto sam ocekivao.
Sad punim ovu malu bateriju pa cu probati tako, dali ce biti nesto bolje. Intresantno da se ovi performance punjaci cuju kao da imaju neki opasan vent unutra. nikada nisam imao neki punjac koji se toliko cuje. nisam to ocekivao a i nije mi bas za pohvalu.
Moguce da uzmem ovu malu brusilicu seckalicu umesto. Nemam tako nesto a imam ideje kako bi je iskoristio.

Losi su udarni odvijaci za busenje i srafljenje, za to su srafilice ili udarne srafilice. Znaci to sto je PPDSSA jaci od PDSSAP nije prednost vec mana kome treba univerzalan tj. visenamenski alat.

Poslednja izmena:
Jel moze da zavije vijak u ivericu onaj aku odvijac 4v sto je sad u katalogu?
Npr da usrafi vijak za šarku?
Ili je to za fine poslove npr oko računara?

Svakako ce da ide nazad samo jos nisam odlucio sta za dalje. juce sam prvo krenuo da je isprobam na nekoj laganoj montazi kuhinje i nije uspela posle vise pokusaja da uvrne sraf do kraja u stranicu. Onda sam tek nasao da treba jaca baterija da bi se aktivirao udar. Ja sam samo imao malu od 2,5 Ah i jos nije bila napunjena. mada ne znam sto bi za sraf u drvo trebao udar ali ajde recimo da mu je to bila slaba baterija. onda sam kasnije pokusao da uvrnem neki srafcic 20mm mislim u neku dasku i nisam uspeo da ga poravnam. mislim da je losa ideja preko ovog adaptera za to sto mi treba i sto sam ocekivao.
Sad punim ovu malu bateriju pa cu probati tako, dali ce biti nesto bolje. Intresantno da se ovi performance punjaci cuju kao da imaju neki opasan vent unutra. nikada nisam imao neki punjac koji se toliko cuje. nisam to ocekivao a i nije mi bas za pohvalu.
Moguce da uzmem ovu malu brusilicu seckalicu umesto. Nemam tako nesto a imam ideje kako bi je iskoristio.
Nije udarni za fine radove u iverici, posebno ne sa tim adapterom.

Inace sam ja sa njim osmicu u drvo terao samo tako, tako da mislim da imas neki problem sa uredjajem.

A evo i udarne sa adapterom i iver vijkom 6x80 u dve grede - kao kroz sir, apropo gornjeg iskustva kolege.

Inace u Lidlu ima i set udarnih bitova i burgija - imam ih vec duze vreme i odlicna vrednost za 1200 rsd, ima ih u Lidlu

IMG_0603.webp

IMG_0605.webp

Slazem se, eno je na slici gore, samo sam hteo kolegi gore da pokazem primer setupa kao kod njega.

Inace sam probao crni multitool, kida, odlican je. Ako se drzi blize bateriji ima malo manje vibracija, ali ni priblizno Boshu sa slike gore, on je toliko amortizovan, ali i kosta 5x vise.

Ne otpada navrtka kod mene inace.

Inace itekako ima razlike sa 2 Ah baterijom- lako se zaustavi, dok sa 4 i 5 Ah samo ide.

Pozdrav svima. Planiram da kupim set akumulatorskog alata brenda Ingco. Da li može savet kupiti ili zaobići. Kakva su Vaša generalno iskustva sa ovim brandom.Ovo je link do ponude Ingco Seta

Srafilice su im odlicne, deluju bolje od Parkside. Za ostalo ne znam. Total je isto sto i Ingco samo drugo ime i boja, pa gledati sta je povoljnije.

Koliko ja kapiram, malo bolje odradjen kinez, ali koliko ce ga biti na trzistu, ne znam. Imace imaju bas jaku sektu korisnika
😎

U Nemackoj ih nema, verovatno samo na trzistima u razvoju.

Ali ako maleti dobra ponuda, verovatno vredi, mada tu Parkside ulece sa ekstra ponudama.

Za stabilan ekosistem ja bih uvek nesto sto je odavno bilo prisutno i sto znas da ce i biti i dalje, tipa Einhell ili Bosch, a za satelite nesto tipa Parkside kda uleti neka bezobrazna ponuda.

Imate li preporuku za aku blower ili duvač lišća?
Treba mi neka mala i jeftina alatka koja duva vazduh dovoljno jako za temeljno duvanje prašine iz kompjutera.
Nešto poput Makite DAS180Z, recimo, ali da ne košta 16k din...

Imam Prkside PAUGB A1 i dobro mi izduva kompjuter. Ali nije kompaktan kao taj što si naveo. Više je predviđen da izduvaš nešto na podu dok stojiš, ali to mi i odgovara, pošto kućište bez stranica iznesem napolje i stavim ga na pod dok ga izduvavam i stojim pored njega.

Nazad
Vrh Dno