Šta je novo?

Otvaranje PC/Konzole Igraonice 2026

Problem dolazi kod zamene masina, ovde nije kao drugi biznisi POVRAT, kada dobijesh povrat treba opet ulozish skoro isto inace te pojede konkurencija ili neki novi igrac.
Klinci znaju o komponentama zahvaljujuci netu mnogo vise nego pre iako za 90% pazara je dosta krs (lol, dota, cs....) masina sama "masina" je bitna stavka dal ce neko doci, takodje periferije i izgled lokala. Nekad su igraonice kao i pekare bile rupe, poredjash masine i to je to, sada moras da sredish lokal, uradish ventilaciju , klimatizaciju.... Periferije su potrosna roba koliko god skupe ili mislish neunistive. Tastatura posle 6 meseci kada se klikce nije isti osecaj switcha, kada zamenish tastature 5 po 5 recimo niko ni ne primeti. Onda se ocekuje neki BUM, da zamenish tipa sve slushalice tastature i josh neshto da bi samo malo digao cene za 10-20din/sat i to naravno za skuplji model zvucnijeg proizvodjaca.
U NS recimo 90% igraonica 18 meseci nisu dirale cene, u medjuvremenu sami znate kako su skocile cene pc delova , struje, kirije i plata.....
Pre 15 goodina igraonica se otvarala sa 10k evra, sada sa 100k evra. Razlika u ceni sata je u NS skocila x2
Bile su tastature 10e, slusalice 10e, mish 10e, sada te 3 komponente kostaju cirka 200e. Monitor je bio 80e, sada je 250e
Ram je pre godinu dana bio 110e, sada je 550e.....itd i sl
Mislim da su konzole trenutno bolji "deal", pogotovo zbog GTA 6, i kada kupish konzolu "miran si".
@MarcusS me zna licno bas iz ove price, ja sam u NS odrzhavao lanac igraonica (9) moram ti reci da od tih 9 sada postoje 3.
Igraonice se otvaraju zatvaraju, menjaju vlasnike.
Nije to tako otvorish i WOW, mesecni troskovi uopshte nisu zanemarljiv pogotovo leti ako si gde nema posla leti, klime moraju lade struja ubija a ljudi ni ood korova.
Upravo je jedan lokal u mrezu ulozio sada 4000-5000 evra.
Ljudi o mnogim stavkama ne misle, struja, mreza, serveri,....
Opasan biznisplan pre ulaganja, posle se masine prodaju u bescenje.
Nikome ne treba 20-30 istog nicheg, to je kao da imash 30 golfova 8 u istoj opremi, prvih 4-5 prodash po nekoj ceni, a poslednjih 4-5 poklanjash clanovima porodice iz inata.

Marcus objasnio top. Ja u malom mestu ne mogu da se merim sa BGom. Ne mogu ni sa Marcusom. Moje mesto 5000 stanovnika, nerazvijena opština, nema neke industrije. Ni kod odraslih nema kinte a kamoli kod dece. Živimo samo leti od turizma. Kod mene je 90 sat, soni duplo.
Isto zabranjeno pušenje, pufove i tolerišem ali se nosim mišlju i da to zabranim. Mada su retki matori da to koriste. A deci ne dam. Kod mene cigare bile dozvoljene do 2015te. Posle pao ban. Kada sam se selio iz prvog lokala, 7 ruku krečenja nije pomoglo. Stalno izbijale masne mrlje. Na kraju auto lak, pa kreč preko. A ni računare nisam mogao da prodam od smrada. Kad otvoriš kućište ono sve žuto unutra. Cigare su zlo, naročito za pasivne pušače. Pošto nisam imao konkurenciju tada, nisam osetio po džepu. Navikli su da izađu na puš pauzu, dva tri minuta i nazad unutra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno