Nije malo, postoe dva tipa MTS infrastrukture , telekom im razlicito naplacuje iznajmljivanje, tako da je zbog toga razlika u ponudi. Ja sam isto dobio 12x50% a tasta kod istog agenta 9 meseci po dinar.To je malo 12m/50% u ponedeljak sam zavrsio 9 meseci po dinar sa mts optike.
Prvo sam se skoro posvadjao sa agentom is Yuneta jer mi je rekao da ne moze bez otkaznog roka kod telekoma i da idp ne vazi, jos sam ih otkacio jer su poceli da imaju problema sa internetom, ali mi je i A1 agent potvrdio da ne moze nista dok ne vratim telekomu opremu.
Da, kod mene svakih dan-dvaDa li vam se često menja izlazna javna IP adresa na CGNAT-u kod A1? Pokušavam da provalim da li je to standardno kod A1
I kad koristiš DDNS?Ne znam kakav je CGNAT kod drugih provajdera ali ovde je katastrofa. Prvo to menjanje IP adresa svaki put kad se desi ubije mi sve otvorene SSH sesije a na MTS-u su bile otvorene i mesecima bez prekida. Onda problemi sa MTU na VPN-u morao sam da forsiram MTU od 1400 jer mi neke destinacije ne otvara. Naravno održavanje ratio na torent sajtovima mogu da zaboravim jer ne može niko da se poveže na mene. Biće statička uskoro nema druge ovaj CGNAT nije za ozbiljno korišćenje.
Imao sam i problem sa DNS-om i povezivanjem na Moj A1, o tome je već bilo reči na ovoj temi, prava IP adresa za asmp.a1.rs koji je potreban za pristup se dobija samo od njihovih DNS servera a njih ne koristim, morao sam da dodam statički DNS zapis lokalno za taj host.
Uglavnom prvi put sam na CGNAT i sve horor priče koje sam čitao su istinite
Oooo da, zato sam odmah išao na statičku.ovaj CGNAT nije za ozbiljno korišćenje.
Uglavnom prvi put sam na CGNAT i sve horor priče koje sam čitao su istinite
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari