DexterMorgan
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2021
- Poena
- 445
Centrifugalna rezonanca glave*
Ne ubeđujem te, samo objašnjavam da si istu tu automatizaciju zarad profita korporacija a ne benefita društva već prećutno prihvatio na 100 drugih mesta/proizvoda. (kao i svi)Ako ce robot ustedeti i smanjiti cenu onda ok, ima smisla. Ako ce menadzment smanjiti radnike zbog povecanja profita a obavezu prebaciti na kupca... NECU!
To su dve potpuno razlicite stvari, iza njih su razliciti motivi.
Korporacije zaradjuju nenormalne pare, cena hrane nam je veca nego u evropi gde je daleko veci standard.
Nemoj mi pricati da je sve ovo normalno i da treba da prihvatimo. Nemam protiv da koristis to ako ti odgovara, imam protiv da me neko ubedjuje da je to bolje za mene kada znam da nije.
Zavisi od kase. Vecina da, ali vidjao sam po svetu sva moguca placanja da prihvata, cak i čekove.Niko ni reč o tome da je uslov samouslužne kase plaćanje karticom.
Veci problem, koji me mrzelo da citam 3 strane ne bi li video da li je neko pomenuo, je kradja, za koju znaju da se dogadja i namerno idu dalje ipak.Inače, situacija je takva da će svuda tamo gde mogu da ukinu ljude i zamene ih mašinama.
Korporacije nije briga za ljude.
Zanima ih samo profit.
Korporacije jedino sto vide jeste net profit na kraju meseci i po tome se vode.
Ako treba dele otkaze, ako treba zaposljavaju jos ljudi.
Inflacija 20% a povisice 3-5% jednom godisnje.
One su masinerija za pravljenje novca, i cim su u minusu (u to spada i kad stagniraju, jer one vide samo pozitivno i negativno) one otpustaju ne bi li nadomestile ili smanjile gubitke, smanjuju plate, ukidaju benefite, premestaju procese proizvodnje gde je jeftinije, dizu cene, rade razne obmane kupaca i klijenata i radnika itd.
Njih ne zanima dal ti imas kuci gladnu zenu i malu decu, niti tvoja licnost niti ti kao covek, one gluposti da smo porodica je samo radi lakse prodaje firme zaposlenima ne bi li privukli kvalitetne ljude.
Ako sam prihvatio iz neznanja na jos 100 mesta onda necu sebi uzeti za zlo. Ali siguran sam da sam na jos 50 stvari negodovao. Nisam prihvatio, o tome se radi. Za nesto mozda nemam druge opcije, mozda mi nesto odgvoara kao i tebi mozda brza kasa ali poenta je da nam se te stvari namecu na silu. Ne znam zasto je tesko shvatiti da neke stvari necu da prihvatim? Ne teram ni tebe niti bilo koga drugog da ne koristi bilo sta ali necu ni tolerisati staj stav "ste se sad ti bunis?" ili "a za ono se nisi bunio?". Najgore je cutati i prihvatati sve sto ti se servira.Ne ubeđujem te, samo objašnjavam da si istu tu automatizaciju zarad profita korporacija a ne benefita društva već prećutno prihvatio na 100 drugih mesta/proizvoda. (kao i svi)
Ne osporavam da je najveći problem u priči upravo to što će se povećati koncentracija bogatstva kod onih koji su već dovoljno bogati da upravljaju automatizacijom i dalje raslojavanje ljudi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari