Šta je novo?

Gemini upao u sisteme tri kompanije, Google sve zataškao

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-Gemini-na-mobilnom-telefonu.webp

Gemini upao u sisteme tri kompanije, Google sve zataškao​

Američki The Verge piše da je Gemini tokom testiranja probio bezbednosne barijere i upao u sisteme tri kompanije, što je Google pokušao da sakrije…

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...-u-sisteme-tri-kompanije-google-sve-zataskao/

Пре неки дан је била вест да је Четко упао у неки систем, пробио заштите.
Е, сад, да ли сада свако свога коња хвали, или је АИ стварно толико узнапредовао, видећемо.
Мада бих више волео да је ово прво.

Ja navijam za Femini.

Umesto da nadograđuju hardware oni guraju AI koji većina nas koristi samo za slike. Ko zna šta taj AI radi po telefonu, a vidim da mi se nekada pojavi neki novi sistemski proces i ako od prvog dana nisam ažurirao software. Tako da, ako otvoriš app vidiš da sve više ima gomila nekih procesa koje i ne možeš da ugasiš. Došlo vreme za custom rom kao nekada.

AI ne može da krivično odgovara ako upadne u tuđ sistem ... ili ako lansira bojeve glave...

A, kako onda može običan korisnik da odgovara kada zloupotrebljava AI i stavlja u režim da komuniciraju jedan sa drugim? Skoro sam postavljao pitanja i kaže AI da se to kažnjava. 😀 Rupa u zakonu.

Quod licet Iovi, non licet bovi.

Ako ja sa Gemini-em upadnem u bazu podataka recimo nemačkog ministarstva odbrane, ja idem u zatvor.

Ako to isto uradi Google, to je samo bio "test" i "run-away" AI 🙂

Mada je svakom iole upućenom jasno da je to alat i da nema svoju "inteligenciju", pa samim tim ne može ni sam da radi. To je kao da majstor kaže - ne znam, čekić sam zakucao eksere, evo tetke mi...

Privatnosti na internetu odavno nema - ali do sada je bilo moguće, ko je voljan da se iscima, da se prilično zaštiti i učauri od svih mogućih korporacija. Sad i neki levati, uz dovoljno uloženog novca, mogu da upadnu gde hoće...

Sajber-bezbednost je zanimanje budućnosti, definitivno, ali nije da bi ga nekom preporučio.

Nazad
Vrh Dno