Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Onda imamo dijametralno suprotnu logiku kada je kupovina uređaja u pitanju pošto se ja nadam da će uređaj biti kvalitetan i da će me služiti kako sam zamislio sve dok ne rešim da ga zamenim novijim i boljim a ti očekuješ da će se pokvariti i da ćeš vratiti pare što je sa moje tačke gledišta mnogo *******cija ni zbog čega.
Slazem se. G30max jeste kvalitetan uredjaj, kao sto sam i pisao iznad. Upitno mi je samo da li vredi 42 000, u odnosu na neki od 20k, jer nisam koristio nista osim boscha. Sve sto mogu da probam uzivo je onako na ruku, koliko jako vuce, a to ovde nije merodavno jer cetka radi veliki deo posla. Svakako, na ruku je g30max osetnooo jaci od g20. Ja sam prezadovoljan, a ne znam kakvo je cimanje ako za 15 stane sa radom, odes u servis, dobijes potvrdu da ne radi, odes na prodajno mesto i uzmes drugi nakon provere potvrde. Ili uzmes tv, radi 4 godine, crkne, odes uzmes nov model, bolji. Ja sa reklamacijama nemam problem. Svakako su mi svakodnevnica na poslu, samo sa druge strane.

Da li je Xiaomi G20 lite dobar izbor za povremeno usisavanje sitnih stvari sa poda i dlaka kućnih ljubimaca po ćoškovima?! Imam već klasičan usisivač za detaljno usisavanje, ovaj mi treba bežični za brzinsku varijantu... Nemam tepihe i itisone, samo parket/pločice.

Da li je Xiaomi G20 lite dobar izbor za povremeno usisavanje sitnih stvari sa poda i dlaka kućnih ljubimaca po ćoškovima?! Imam već klasičan usisivač za detaljno usisavanje, ovaj mi treba bežični za brzinsku varijantu... Nemam tepihe i itisone, samo parket/pločice.
Za dlake ce ti biti dobar, ali za sitnice sa poda nisam bas siguran. Ja sam ga imao neko vreme i dobar je za usisavanje laganijih stvari i neko osnovno odrzavanje. Ali ima veliki problem kada treba da povuce nesto krupnije, naprimer zrno od kafe. Cak i na najjacu brzinu jedva da uvuce neko zrno. Zato sam ga na kraju poklonio i kupio Samsung.

Ali slazem se sa kolegom, da ko kupi stapni obican vise i ne koristi. Cak i dok sam imao G20 Lite, retko kada sam koristio obican usisivac. Samo u tim nekim slucajevima kada je trebalo nesto malo krupnije da se usisa.

Onda bolje da se fokusira na neki sa dovoljno snage i da koristi za sve. Kod nas Dreame T20 zavrsava dav posao vec 2 godina valjda je 2 god nisam siguran.

Ovo je info od google nisam verifikovao

Xiaomi Vacuum Cleaner G20 i Dreame T20 su odlični bežični štapni usisivači, ali Dreame T20 nudi veću usisnu snagu (do 25.000 Pa / 150 AW) i naprednije automatsko prilagođavanje snage tepisima, dok je Xiaomi G20 povoljniji i lakši za svakodnevno osnovno čišćenje.

Svakako jače/skuplje preko kp ili čekaš popust. Mi smo uzeli sa 50% popusta svojevremeno. Gledam T30 ona cena je suluda bolje juriti Dyson od preko.

Ja sam imao T20 ranije, uzeo preko Kickstarter-a, izašao me 200e sa prevozom i carinjenjem. Tada je bio super, ali nije mogao da se izbori sa tepisima. Posle smo uzeli Miele C3 (običan usisivač sa kesom), i to ne može ništa da zameni. T20 prebačen u vikendicu, za stan uzeli Dreame Z30 Ultra, i on je osetno jači od T20, ali i dalje nije za poređenje sa klasičnim usisivačem. Ali je zgodan za svakodnevno usisavanje, žena sa njim pretrči stan za 15-20 min svaki dan, a Miele se koristi jednom nedeljo u proseku. Z30 Ultra je bio na nekoj akciji kao 35k, sa kuponom 30k, tako da mislim da sam ok prošao. Mana koja je jako glupa je da se može puniti isključivo na njegovom stalku (koji jeste zgodan), ali nekada odgovara da se spusti negde na pod, gurne u orman ili tako nešto, a tada se ne može puniti. Jednostavno nema port na samom usisivaču za punjač (dok T20 može da se puni i preko zidnog nosača i direktno priključivanjem punjača). Ima dosta dodataka, ali ne mogu se svi smestiti na stalak. Neki su potpuno besmisleni, ali ima šta je neophodno.

Do 30tak hiljada, šta je best buy trenutno? Nemamo tepihe, 50tak kvadrata.. Beko VRT 97325 VY , XIaomi G30 MAX ili ići na nešto jeftinije tipa rowenta ili xiaomi G20 max?
I ja sam mesec dana razgledao i razmisljao oko svega toga pa prelomih i uzeh totalno nepoznatu marku i nisam se pokajao. Baterija drzi vrlo dobro i u turbo modu. Stan od 55m2 sa jedniim cupavim i dva normalna tepiha, tri staze usisa sa 50% baterije, ima automatski mod prilagodjavanja snage, 28000kp, 530w, sto je bas izuzetna snaga. Cena povoljna sa dve godine garancije, uvoznik Asbis. ( par strana unazad).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno