Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Jedino što melje tri minuta dupli šot. Rekao bih da ga je utišalo za broj i definitivno manje đubreta.

Postoji verzija i sa većim rupama. Nema neke montaže, kako se ubaci tako se i izvadi.
1789556407241.webp

Ručnim manje od minut.

Sporiji je opus i bez toga od ručnog. U principu ima uticaja samo na prvu kafu, ako spremam više. Sa ovim “upgrade” će imati uticaja na ceo proces, tako da ćemo još ovo da razmatramo.

Tu prvu generaciju FO baš svi mažu u recenzijama, ali da melje duže od ručnog to nisam pretpostavljao. 🙂
Ova druga je interesantna, ispada best buy za 33520 din, pogotovo što može bez cimanja i kod nas da se kupi.

Koliko vidim samelje za par sekundi i skoro da ne ostaje kafa u mlinu...
Jedino što je plastika baš sumnjivog kvaliteta, ali izgleda da za tu cenu ne može bolje. 🙂

Poslednja izmena:
I ovde deluje plastika sumnjiva, ali nema problema. Treba prilagoditi očekivanja za 200€. Dodao sam mu gumu za izduvavanje kafe i koristim ga kao single dose. Ne bi bilo fer da mu nešto zameram posle sigurno hiljada samlevenih kafa od februara 2024, nikad čišćen do pre neki dan. Ni sad ne bih da ga nisam zabetonirao kafom.

Pojavio se ponovo Hibrew G5 tamo gde treba. S obzirom na to da je upola cene Opusa 2, vredi razmisliti. Ili ipak ne? 🙂

E bravo, taj sam i gledao. 2000 dinara traže za print po kpu
Malo upozorenje, meni je deo brojčanika koji se šrafi na mlin nešto duži stigao sa štampe pa dok sam stigao do zupčanika koji pomera ploču sa brojevima, on je već bio na maksimalno finom nivou i noževi su se dodirivali. Sreća pa ga nisam uključivao na tom nivou a kako je trebalo kratiti deo za šraf a nisam imao čime, nisam ponovo pokušavao da njime zamenim fabrički koji je jedina negativna strana Eureka Mignon mlinova.
Ako se odlučiš da radiš ovaj mod, obavezno premeri dužinu šrafa.

Inače ovaj mod (kada su dimenzije ispravne 🙂 ) pomaže ako šetaš izmedju više tipova kafe kao što je ekstrem izmedju French pressa koji se najkrupnije melje i recimo turske kafe koja se najfinije melje.
Ako se zadržavaš na par tipa kafe za Espresso, onda je mrdanje brojčanika drastično manje i mislim da mod ne vredi cimanja.

Malo upozorenje, meni je deo brojčanika koji se šrafi na mlin nešto duži stigao sa štampe pa dok sam stigao do zupčanika koji pomera ploču sa brojevima, on je već bio na maksimalno finom nivou i noževi su se dodirivali. Sreća pa ga nisam uključivao na tom nivou a kako je trebalo kratiti deo za šraf a nisam imao čime, nisam ponovo pokušavao da njime zamenim fabrički koji je jedina negativna strana Eureka Mignon mlinova.
Ako se odlučiš da radiš ovaj mod, obavezno premeri dužinu šrafa.

Inače ovaj mod (kada su dimenzije ispravne 🙂 ) pomaže ako šetaš izmedju više tipova kafe kao što je ekstrem izmedju French pressa koji se najkrupnije melje i recimo turske kafe koja se najfinije melje.
Ako se zadržavaš na par tipa kafe za Espresso, onda je mrdanje brojčanika drastično manje i mislim da mod ne vredi cimanja.
Ue! Hvala na savetu. Ma da u suštini meni ne treba za šaltanje medju tipovima kafe već samo za Espresso. Al tu ce biti kad nadjem grind za albu ne menjam pa kroz njega na istom provucem i brazil pa da vidim da li su na istom grindu. Na c3 esp su bili. 0.8.0 15ak dana od pečenja

Da li je ovo dobra kupovina ako sa Deprevozom izađe oko 380e? Hibrew H10 plus i Hibrew G5?
Meni deluje da jeste ali nemam taj aparat pa nemam iskustva iz prve ruke.
@nidza je kriv, on je prvi počeo da ih hvali a kako me već mrzi da motam ručno (Time more c3) ovo mi deluje dobitna kombinacija...

Samo ko ima varijantu da mu donesu, ja za sada ne...

Posto hocu da kupim Xiaomi Espresso, da proverim i pitam ovde dal ovakve kafe fasuju za njega dal su dovoljno sitno samlevene za njega?
lavazza-crema-e-gusto-dolce-250gr.webp 4BD93F5FF736302DBC03FA702BCFB7044D1DB1C523F6F2FDDB1342999E04AFA6.webp

Ako misliš na onaj Xiaomi Semi Automatic, ok su kafe za njega. Doduše ja sam koristio uglavnom Lavazzu (crema e gusto, qualita oro i qualita rossa) i išla je ok. Jedino sam imao problem sa nekom iz lokalne kafeterije, bila je previše sitno mlevena pa voda nije mogla da prođe. Sad prešao na automatik pa koristim u zrnu.
Edit: koliko vidim, ta Lavazza je za moka pot. Za nju nisam siguran, nisam imao priliku da je isprobam

Poslednja izmena:
@John Cena
Uzmi na KP Lavazza crema e gusto 1KG za 1650 - 2100 din, imaš i Di Grano espresso 1KG za 1750 din sa sve besplatnom poštarinom.
Kafa je u zrnu. Po potrebi možemo je samleti po željenoj granulaciji, za kapsule, moka pot, filter kafu ili espresso aparate.

Imam Xiaomi aparat i koristio sam crvenu Lavazzu od 250gr islo je ok sa fabrickim portafilterom, da napomenem da nisam ekspert i poznavalac. Dobices ovde svakako vise informacija od ljudi koji koriste taj aparat.

Nazad
Vrh Dno