Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Moja ćerka već 3 godine koristi A1 i ima svuda signal, internet joj radi super. Muž i ja smo Yettel mreža najviše mi je 4G i osetno je opao kvalitet mreže. Nije se žalila za pozive ali ću baš videti kakvo je stanje narednih dana čisto da znam zbog prenosa broja.

Visoke cene paketa od 4k do 7k je marketinška trik, kad ti daju na tu cenu 50% to ti dodje onoliko koliko i vredi taj paket, malo skuplje bude jer ruku na srce bolji je signal od A1..
Kao i to ciganisanje kad podneseš zahtev za prenos broja da daju razne opcije za zadržavanje. Sve je to igra i marketing.. Najbolje da su glupi i ne znaju sta rade.
Nisam rekao da ne znaju sta rade, naprotiv, i 14 godina ucestvujem u toj "igri". Dok je moglo normalnom komunikacijom da se zavrsi sve, bilo mi je prihvatljivo, ali mi vredja inteligenciju kada mi posalju sms sa specijalnom ponudom, paket koji sada placam 2200 oni mi nude za 3600, i to sa manje rominga nego pre. Ne razumem da nece da stave meni u aplikaciju opciju evo klikni ovde i nastavi po postojevim uslovima malo poskupeli paket, i svima dobro. Ne, ja moram da se cimam idem u poslovnicu druge mreze, i dezuram pored telefona (onicno u radno vreme) da li ce me pozvati, i jos onda da se s nekim preganjam, i opet donijem skuplju ponudu, jer ovo sto kod njih imam, dobijem u a1 za 1500 dinara. Pricam iz svoje perspektive nekoga ko je dnevno na dve lokacije u Beogradu. Pri tom kod yetela iamm kablovsku, mobilni net, i dva postpaid broja, Y banku. Pa zao mi je, to meni nije lepo ni poslovno, a oni neka preispitaju svoj "marketing i igrice".

Poslednja izmena:
Ni ja ne shvatam politiku poslovanja koja se svodi na ko duže izdrži. Pre nekoliko godina je bilo dovoljno da pošaljem poruku zainteresovana sam za obnovu, neka me pozove služba za brigu o korisnicima i zvali bi me za 2-3 dana. Poslednjih 4 godine ne mogu da izvučem popust na paket, osim ako ne pretim prelaskom u drugu mrežu, ne mogu ništa da rešim bez da se natežem mesec dana. Stvarno je pijačarsko ponašanje i to ne mogu da smislim više. Juče me je zvala da mi kaže 15 godina sam u mreži, imam dva broja + pripeid broj. Mogu da dobijem samo komercijalnu ponudu, ni reciklaža ne važi za ono što hoću ali mogu da pripeid broj prenesem u postpeid. Nije je bilo sramota da to izgovori. Ne može ništa ali ako hoću može broj u postpeid. Spustila sam joj slušalicu.

Podneo zahtev za prenos na pre paid u utorak, još ne zovu… 🤔 Izgleda da će morati ipak zahtev za prenos u A1, ali za to moram da sačekam 26.9.

Podneo zahtev za prenos na pre paid u utorak, još ne zovu… 🤔 Izgleda da će morati ipak zahtev za prenos u A1, ali za to moram da sačekam 26.9.
Meni ugovor istice 07.10. Jel mogu znaci odmah da podnesem zahtev za prelazak na pripejd, ne moram da cekam dan pred istek? Ja cu pokusati tako kao ti pa ako ne zovu, podnecu zahtev za novu mrezu.
Ovo mi nude, ne isplati mi se.

Prilozi

• IMG_8686.webp
    IMG_8686.webp
    38.1 KB · Pregleda: 50
Meni ugovor istice 07.10. Jel mogu znaci odmah da podnesem zahtev za prelazak na pripejd, ne moram da cekam dan pred istek? Ja cu pokusati tako kao ti pa ako ne zovu, podnecu zahtev za novu mrezu.
Ovo mi nude, ne isplati mi se.
Evo iskustva licnog
Podneo zahtev za prelazak na prepaid
Yettel M paket po toj ceni kao i ti sam imao
-A1 su ponudili 40% za prelazak i to preko agenta
-MTS dao 3 meseca 50% ostalo puna cena
-Yettel -Prvo su ponudili iste uslove 24meseca 50%.
Rekao da cu razmisliti obzirom da A1 ima vise rominga za manje par.
Realno ne trosim toliko ni neta ni rominga ali ajde.
Sledeceg dana ponuda 6meseci po 1din a ostalo na 50% i prihvatio.
Nisam se nosta ubedjivao ni cigancio.
Ako je nekome i to tesko onda sta da se radi.
Isti princip sammprimenio i za banku sto se uslova tice i dobio drasticno bolje uslove i od maticne banke i od one u koju sam hteo da predjem nego klijenti koji samo prihvate kao definitivno sve sto im se servira.
A i za TV pakete naravno isti princip.
Svi gledamo gde je povoljnije i tamo pazarimo.
Kao na pijaci jeste,ali takav je red valjda.
Ostalo od Turaka da se cenjkamo za sve.
1789824493292.webp

Evo iskustva licnog
Podneo zahtev za prelazak na prepaid
Yettel M paket po toj ceni kao i ti sam imao
-A1 su ponudili 40% za prelazak i to preko agenta
-MTS dao 3 meseca 50% ostalo puna cena
-Yettel -Prvo su ponudili iste uslove 24meseca 50%.
Rekao da cu razmisliti obzirom da A1 ima vise rominga za manje par.
Realno ne trosim toliko ni neta ni rominga ali ajde.
Sledeceg dana ponuda 6meseci po 1din a ostalo na 50% i prihvatio.
Nisam se nosta ubedjivao ni cigancio.
Ako je nekome i to tesko onda sta da se radi.
Isti princip sammprimenio i za banku sto se uslova tice i dobio drasticno bolje uslove i od maticne banke i od one u koju sam hteo da predjem nego klijenti koji samo prihvate kao definitivno sve sto im se servira.
A i za TV pakete naravno isti princip.
Svi gledamo gde je povoljnije i tamo pazarimo.
Kao na pijaci jeste,ali takav je red valjda.
Ostalo od Turaka da se cenjkamo za sve.
Pogledajte prilog 553955
Ja sam malopre isao da potpisem da prelazim na pripejd. Rekli su mi da imaju 30 dana rok da me prebace, 07.10. istice ugovor. Sad mi ostaje da cekam da me zvanicno prebace na dopunu i ako mi sami ne ponude nista onda idem da podnesem zahtev za prelazak u drugu mrezu i onda ce me pozvati? Tu proceduru da pratim?

Korisnici Yettel su navikli na ponasanje iz doba Telenora kad je mreza bila bolja i lakse se uz zadovoljstvo korisnika obnavljala UO sa ili bez telefona.
Dosta nezadovoljstva ima kod korisnika Yettela i kazu lose poslovanje Yettea, los odnos prema korisnicima. Ne postuju svoje korisnike kako treba itd itd.
A koliko korisnici Yettela postuju sebe , svoje vreme i novac. Ako se neko lose ophodi prema tebi , najjednostavnije promenis operatera. To je danas barem lako, moze se promeniti mreza , besplatno skroz koristiti 3 meseca (A1-mega plan) . Uveriti u stanje mreze , uslugu i ostalo.
Ono najbolje vec posle 2 meseca se moze vratiti u svoju bivsu mrezu ako niste zadovoljni novom mrezom.
Pravo Yettela je da odredjuje popuste , kolicinu popusta, i kako kome i koliko ce dati popusta.
Nekom ce dati 50%, nekom 60% nekom 75% popusta, nekom i popust na uredjaj, njihovo aposlutno pravo.
Kao pravo svakog korisnika Yrtela da kaze to nije u redu i ja ODLAZIM IZ YETTELA.
Ali sad dolazimo do zapleta korisnici Yettela se jako tesko odlicuju da kazne nekoga zbog loseg ponasanja.
Samo mali , mali deo korisnika da se popkupi oni ce promeniti politiku. Dotle ce biti ovako a uskoro i jos gore.

Sva tri operatera koriste apsolutno isti princip poslovanja.
Citanjem foruma videcete da je apsolutno ista prica kod sva tri/cetiri operatera kada je obnavljanje ugovora uz odredjene beneficije isto.
Nisu oni krivi,imaju jasno definisane cene.
Mi smo ti koji traze da se ide ispod te cene i trazimo popuste i mesece za dzabe.
I oni nam izlaze u susret. Nekome manje a nekome vise. Nekome mozda ne.
Ali ako ne odgovara cena nekome on ide dalje,zar ne.
Ja prvi nisam otisao vec trazio popust

I da se razumemo
Sta znaci kada se neko lose od operatera ophodi prema korisniku
Ako ja trazim nesto sto ja mislim da treba da dobijem i po onoj ceni koja meni odgovara a neko to mozda ne moze ili nece da ucini pa automatski ispada los.
Njihovo pravo. Ako hoce hoce a ako ne ,idemo dalje. Ja sam bio spreman na to.
Bez ponizavanja i cigancenja naravno.
Drugi mi nude to i to ako vi mozete Ok a ako ne hvala svakako ali idem gde mi vise odgovara.

Čitajući ovde poruke, Yettel se trudi da zadrži korisnike, ali ne nudi trenutno ništa da privuče nove. Samo komercijalna ponuda. Za to vreme, A1 u poslovnici po automatizmu ima 30% za nove korisnike. Agenti mogu i bolju ponudu da pruže. MTS nakon pozivanja njihovog centra daje 50-70% na cene paketa (isto što nude za ostanak).
Dakle, određeni broj ljudi ipak napusti Yettel i ne vidim da iko ima računicu da se vrati ili zasnuje novi ugovor.

Čitajući ovde poruke, Yettel se trudi da zadrži korisnike, ali ne nudi trenutno ništa da privuče nove. Samo komercijalna ponuda. Za to vreme, A1 u poslovnici po automatizmu ima 30% za nove korisnike. Agenti mogu i bolju ponudu da pruže. MTS nakon pozivanja njihovog centra daje 50-70% na cene paketa (isto što nude za ostanak).
Dakle, određeni broj ljudi ipak napusti Yettel i ne vidim da iko ima računicu da se vrati ili zasnuje novi ugovor.
Meni ne izgleda ni da se trudi da zadrži korisnike dok se ne podnese zahtev za prelazak u drugu mrežu, a tek mi je to vašar. Ne može da se iskuka poziv da bi se izvukao neki popust. Nikad nije bilo gore sarađivati s njima. Ne shvatam ih uopšte.

Yettel posluje i dalje sa ovim cenama zbog ljudi koji ne znaju za te popuste ili ne zele da se cimaju.
Moj rodjak kom sam objasnjavao sta treba da uradi za veci popust, nije me poslusao samo je obnovio paket po vecoj ceni koja je oko 4000 din, a placao je ranije oko 2000 din.
Pre par dana mi kaze da se zeznuo sto me nije poslusao i da ce da ide da raskine ugovor.
Objasnio sam mu da mora da otplati sve rate iz ugovora do kraja pa tek onda moze u drugu mrezu ili manji ugovor, naravno tu je napao mene da to ne moze tako, dok mu istu stvar nisu rekli i u poslovnici.
E zbog takvih ljudi su ove cene, nas koji smo ugrabili popuste je mozda ukupno 5000 dusa, ali preostalih milion + placa ful cenu.

@Burgija ,mislim da nema sta da otplaćuje rate do kraja, jer je tek zasnovao novu pretplatu.. Na primer neko ko je uzeo 50% i otplatio 2 rate, ostalo mu jos 22..Ako hoće da raskine ugovor, on nadomesti za ta 2 meseca tih 50% do pune cene,nista drugo..
Ali ima ovde neko ko je upoznatiji sa raskidom ugovora pa ce napisati tačno kako i sta moze.

Kakve su trenutne promocije? Koliko moze da se "iskuka" meseca gratis? Sta mislite za coveka koji je 25godina iskljucivo njihov korisnik.

Ja sam za to da svi operateri stave "normalne" cene i da jasno se zna cena svakog paketa. Nema nikakvih pregovaranja i popusta, samo biramo paket koji nam je potreban, cenu imamo na sajtu. Ovo sa natezanjem sve manje ima smisla.

Ne samo to, nego navlakusa sa "specijalnom ponudom za produzenje samo za.mene" preko sms-a. Znaci svesno te varaju da ti uvale skupu, a ne najbolju ponudu, znam da zivimo u otimackom potrosackom drustvu, ali kad to sagledam, ja ipak nekako ne bih svoje "poverenje" dao takvoj kompaniji.

Ja sam pre dve godine otišao od njih.
I mogu reći samo da sam svoje živce maksimalno sačuvao.
Inače pre tog momenta bio sam više od 10god. korisnik Yettel-a, ali toliko su bezobrazni, bahati, alavi da nemam reči.
I odmah da kažem nije sve ni u novcu i ceni paketa koliko u ogromnom šikaniranju i ne poštovanju korisnika od kojih zapravo i žive.
Najradije bih njihove menadžere u zatvor za ovakvo ponašanje, ništa manje nisu zaslužili

To možeš da vidiš u Aplikaciji Yettel, u delu gde piše Y. za tebe skroz dole kada uđeš tu otvori ti se lista i onda izabereš Yettel ti preporučuje. Onda otvoriš prvi gore pređi na postpeid uz 50%, kad i to otvoriš onda biraš šta ti se sviđa sa tim paketima.
Nema nita. 🤣

2859.webp

Drug sve to je skupo , prelaz u drugu mrezu pa se pogadjaj za 50% bar , ako ne daju ja bih preso u Globalte za !000 din 35 Gb minuti neograniceno bez ugovora
Mada treba probati Globaltel dal ti odgovara za tvoju lokaciju
Hvala na savetu. 🍻
Pokušao sam u decembru prelaz u @jedan i nisu odradili kao sto su rekli da će biti odradjen prenos tog dana. Zvao Y sutradan. Ona je mene zvala ja sam odbio za svoj broj, onda zvala oca za njegov broj. Navukla ga na paket 6 m x 1 & 18 m upola 1 800 na UO bez telefona i ja nisam mogao nista. Samo da dodam, posto se odavno svi brojevi vode na oca, oni u radnji neće da prenesu na mene. Vade se da je komplikovano i da dugogodišnji korisnici gubimo promocije. . Sad kad sam uzeo preko leta ja mob onda je ta promocija ukinuta, ali nisam mogao da raskinem UO nego samo da predjem na klasičan paket i uzeo sam Y 30.

Godine karijere u mrezi ne igraju nikakvu ulogu.
E ta činjenica je najbolji dokaz da je u Srbiji (kao i u svemu) na delu kartelski sistem poslovanja. Dok su bili Norvežani, koliko toliko je tu bile nekih obrisa konkurencije, sada kao Yettel (kombinacija češkog šugenzi gugenzi fonda i arapskih ortaka režima u Srbiji) se savršeno uklopio sa državnim telekomom, a A1 samo prati način "poslovanja". Bio 2 ili 22 godine u mreži, zabole njih. Reaguju samo kad se krene u proces napuštanja mreže. Većina ljudi kod nas pojma nema i odu u poslovnicu i prihvate "popust" od 100 ili 200 din. Tako provajderi vežu na dve godine najveći deo korisnika i što bi menjali "poslovnu" politiku? Za nas (procenat ili dva od ukupnog broja korisnika) će posle cenjkanja da daju neke popuste i na kraju im se sve svede kao vrlo isplativo. Da ne pominjem "kroporativni" način komunikacije, gde im podrška na svako pitanje odgovara sa par debilnih floskula koje se obavezno završavaju sa "korisničko iskustvo nam je jaaako bitno"
Zato ljudi, kad dođe period obnove, podnošenje zahtev za prelazak na pre paid ili prelazak u drugu mrežu i čekati poziv. Tada nastaju neki pregovori. Do tog perioda se ne treba cimati, ići u poslovnicu ili zvati kol centre. Ništa to više nema svrhe.

Od svega navedenog meni čak i najviše smeta ta robotizovana podrška s pokušajem intimiziranja (na "ti") i gledam da što manje komuniciram tokom dve obnove.

@BoskeBG
Takva je situacija zato što smo mi kao potrošači takvi. Dok god im to prolazi, tako će se i ponašati. To je sasvim očekivano i logično.
Dok god ne razvijemo kolektivnu svest o tome šta je dobro a šta loše za nas kao društvo svi će se tako ponašati. I treba tako da se ponašaju i ja bih isto na njihovom mestu. Ako ima ovaca, zašto da ih ne šišam

Nazad
Vrh Dno