Šta je novo?

Produzni kablovi sa prenaponskom zastitom

I pominjani domaći ProSafe, fantastično urađen produžni.

Pa ima li neka preporuka za neki bas OK produzni kabal?....znam da je ranije to bio APC,ali eto ispade da su prestali sa proizvodnjom ili sta vec...pa koji kvalitetniji produzni kabal (sa tom zastitom,bar 2 metra kabla i 4-5 rupa) kupiti u Srbiji i gde?

Po ovim prodavnicama tehnicke opreme vidim da preovladjuju kojekakvi kinezi za 1000-2000 din.....koliko sam gledao po netu-u ispade da je nesto kvalitetnije philips produzni kablovi i ta domaca firma prosafe koji valjda rade po narudzbini

Prva zaštita je kvalitetno kućište, kabal + brzi osigurač od 10 A. Mi ovde sastavljamo i rastavljamo računare, računam da možemo za sebe da napravimo i kvalitetan produžni kabal. Ima tu više varijacija, da li ti treba za Hi FI, ili za računar. Razlika je samo u "pletenju kabla i njegovaj zaštiti", sve ostalo je isto. Evo jedne kvalitetne knjige o kablovima. Pa ko hoće da "peče zanat" neka je pročita. Da mu ne prodaju razne budale maglu. Knjiga se zove The Super Cables - CookBook. Nije nova, ali je napisano sve što treba da se napiše

Брзи осигурач нема никакву функцију везано за пренапоне, већ постоји један у табли са осигурачима.

Брзи осигурач нема никакву функцију везано за пренапоне, већ постоји један у табли са осигурачима.

Ja ništa nisam napisao za prenapon, već isključivo za preopterećenje i kratkog spoja.

За то служе осигурачи у табли.

Dobro, da ne dužim priču. Svi proizvođači što prave produžne, i uređaje ih ugrađuju bez veze.

ne uspevam da nađem dimenzije (širina x dužina x visina) produžnih kablova, tj. strujne letve ("telo" sa utičnicama/mestima/rupama). treba da uzmem neki sa 8 mesta, max 10, u jednom redu a to nije kratko.

recimo, ovaj domaći ELCO sa 8 mesta
ili takođe domaći ProSafe (istoimeni model) isto 8 mesta

da preduhitrim @vladat1 , neću sam da pravim 😁

p.s. za konkretne preporuke koji produžni kabl kupiti postoji podforum "šta da lupim", u kojem postoji barem jedna odgovarajuća tema

Када сам наручивао неке просафе моделе питао сам их за димензије пре куповине. Контактирај их.

Ove Unitec su dugačke 77 cm (10 mesta), stari Nemački brend. Nisam imao priliku da ih upređujem sa ELCO

Nazad
Vrh Dno