Šta je novo?

HUAWEI planira da izbaci non-fold 16:10 telefon u Q4, 2026

Kolektor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.06.2026
Poena
55
GSMARENA - Huawei planira da izbaci slab / monoblok 16:10 telefon ciji bi ekran bio nalik na Pura X kada se otvori

Secate li se 2011 ... ? Note N7000 (Prvi Galaxy Note) je imao ekran razmera 16:10 na 5.4 inca i tada su ga smatrali "Phablet" uredjajem zbog velicine

Kasnije, Note serija postaje benchmark za "veliki telefon" a kompanije pokusavaju da popune taj segment sa nekoliko uredjaja koji su "veliki"

U jednom trenutku, Xiaomi izbacuje svoj "Fablet" Mi Max, koji je u to vreme bio jedan od najvecih telefona, ne po samoj dijagonali vec po "nekretnini" ekrana sa pozamasnih 6.4 inca na 16:9 odnosu stranica

Phonesized - Mi Max (2016) nasuprot modernog telefona vizuelni prikaz - LINK

Mi Max dozivljava svoja 2 naslednika, ali u tom trenutku proizvodjaci dolaze do zakljucka da veliki telefoni ne treba da budu veliki u sirini vec da budu izduzeni - standard polako prestaje da bude 16:9, ide se na 18:9, sve do danasnjeg 19.5:9 / 20:9 odnosa koji vecina proizvodjaca prihvata (Iako realno niko nije pitao korisnike) i od tog momenta, svi telefoni manje vise lice jedan na drugi izuzev fold/flip varijanti

Huawei planira da izbaci telefon, koji bi se vratio korenima, po pitanju razmere ekrana. Fokus na gejming, drugaciji pristup koriscenju app-ova ili nesto trece, svakako Hrabar potez firme, sa bar nekoliko legacy fanova (racunajuci mene samog) koji ce definitivno kupiti takav uredjaj. Eh kad bi jos stavili i tastaturu sa HTC Desire Z ... 🙂

Видим да је ОП банован.
Што се тиче овог телефона, мени је леп. Свиђа ми се формат. У мору истих телефона, ово би било право освежење. Нисам љубитељ Huawei-ја, али подржавам. Дефинитивно имају моода.

Realizovan je u formi Pura X View. Ako dođe u Evropu sa EMUI, možda ću ga kupiti

Nazad
Vrh Dno