Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nekada sam i ja tako razmisljao. Sada sam u fazonu:
E super. Imaš li možda FATBAR pinove, 2.00 x 20 mm viška i koje?
Ja kupio pre neku godinu iz USA, 316L pune, ali 2.5mm. 4$ i džabe transport(!) Sada im je cena duplo
Za gumenu narukvicu su super, ali kada sam nabavio brezetlu ispostavilo se da ona ne može na njih.

@Boki.N Pogledao sam sada. Mrka kapa nazalost. Izgleda kao da su mi svi 1.5mm, samo razlicitih duzina.
Cak i ovi malecki mi deluju kao da su 1mm.

Hvala svakako

Našao sam dva dedina seamastera iz sedamdesetih, pa bih voleo da vidim da ih servisiram, ispoliram, očistim. Jedan mi deluje da radi, za drugog nisam siguran, pa da vidim dal mogu uopšte da se servisiraju. Neke preporuke gde to uraditi u Beogradu?

Ako su mehanički, svakako mogu da se servisiraju. Istrošeni delovi se menjaju, naravno, ako serviser ima pristup rezervnim delovima - što može da bude ključna stvar u ovom slučaju.
Pozdrav

Našao sam dva dedina seamastera iz sedamdesetih, pa bih voleo da vidim da ih servisiram, ispoliram, očistim. Jedan mi deluje da radi, za drugog nisam siguran, pa da vidim dal mogu uopšte da se servisiraju. Neke preporuke gde to uraditi u Beogradu?
Ja godinama idem kod Kostića/Dojčinovića na Zelenom vencu. Da je jeftin, nije, ali je pouzdan. Ako kaže da može da uradi, može, u suprotnom će odbiti. Svaki put kad sam neki sat odneo negde drugde, pokajao sam se.

Ja godinama idem kod Kostića/Dojčinovića na Zelenom vencu. Da je jeftin, nije, ali je pouzdan. Ako kaže da može da uradi, može, u suprotnom će odbiti. Svaki put kad sam neki sat odneo negde drugde, pokajao sam se.
Tamo sam i planirao odneti, ali rekoh da vidim ovde prvo sa iskusnijim ljudima. Nije mi cenovno toliki problem, ali čisto da znam šta da očekujem, koliko otprilike može da košta poliranje, čišćenje i servis?

Evo sad sam testirao sat, 20 godina stoji u fioci sigurno, radi kako treba, čak ni krunica ne zapinje nigde. Ali siguran sam da posle toliko vremena treba bar da se podmaže, sigurno su neki delovi dotrajali.

Omega je to, 20 godina i nije puno za njih. Ako su stajali (nisu radili) nisu se ni pohabali, pa im treba samo pranje, podmazivanje i štelovanje. Poliranje može, ali i ne mora.
Daj neku sliku da ih vidimo.
Pozdrav

Omega je to, 20 godina i nije puno za njih. Ako su stajali (nisu radili) nisu se ni pohabali, pa im treba samo pranje, podmazivanje i štelovanje. Poliranje može, ali i ne mora.
Daj neku sliku da ih vidimo.
Pozdrav
Trenutno imam sliku samo ovog Seamaster Jumbo TV. Voleo bih naći odgovarajuću flat link narukvicu za njega.

Drugi je Seamaster Quartz, ne znam tačan model ali u dosta lošijem stanju, sekundara je ispala, i generalno mi se ne sviđa.

Tako da bih najpre ovaj prvo pokušao da sredim.

Baš mi je drago što sam ga našao, da mi ostane uspomena na dedu.

Prilozi

• IMG_2209.webp
    IMG_2209.webp
    137.6 KB · Pregleda: 60
Možeš i ovde da ih potražiš, čisto da vidiš specifikacije:
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno