Šta je novo?

Džon Ternus - šta očekujete od novog CEO-a?

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slazem se da iphone vise nije ispred. Medjutim ono sto Apple ima je lojalnost i ta integracija OS i uredjaj.

Ako je suditi po meni - Apple lojalizam je stvar prošlosti...

Ja sam bio 2 godine na Androidu, pa resio da probam Nokia Lumia, Windows telefon (uzas boziji), i onda dok razmisljao da se vratim na neki Android, iskrsla prilika da uzmem iPhone 5. I otada ne menjam iPhone. Da pojasnim, ja ne koristim ni Tablet, ni Mac laptop ni nista drugo od Apple. Probao na poslu Macbook air, ali mi ne lezi.

U svakom slucaju, ja sam od onih koji i ako mi das dzabe najnoviji Samsung Galaxy, ja bih ga prosledio nekome. Prosto ne mogu. Kao sto imam prijatelja koji moze poslovno Ajfon da dobije za dz, ali se drzi Gugl Piksela.
zasto ne? ja koristim iphone od 2008 i , i dalje imam iphone, ali ozbiljno bih ga promenio

Ako je suditi po meni - Apple lojalizam je stvar prošlosti...
Naravno da uvek ima "preletaca", i iskreno ne znam kako je u Srbiji, ali generalno ono sto sam video bar ovde u Minesoti je da retko ko nosi Android. Jedini koji imaju android su ovi nasi ljudi koji su dosli relativno skoro i drze se Pixela. I za njih znam da nece biti preletaci na Apple. Na kraju se svodi na igru brojeva. S nekim sam pricao skoro, i verujem da kod nas ovde u gradu od oko 120 hiljada ljudi, imamo vise ajfona i ajpeda nego cela Srbija. Samo moja porodica ukljucujuci tastu ima 5 ajfona i 3 razlicita ajpeda za decu.

U svakom slucaju, sto rece kolega Ilidan u drugoj temi, svi smo razliciti, i svi drugacije gledamo. Ja konkretno, apsolutno ne bih mogao da predjem na Android. Svaka cast onima koji mogu. Probaj da se prebacis, pa nam javi 😀

Naravno da uvek ima "preletaca", i iskreno ne znam kako je u Srbiji, ali generalno ono sto sam video bar ovde u Minesoti je da retko ko nosi Android. Jedini koji imaju android su ovi nasi ljudi koji su dosli relativno skoro i drze se Pixela. I za njih znam da nece biti preletaci na Apple. Na kraju se svodi na igru brojeva. S nekim sam pricao skoro, i verujem da kod nas ovde u gradu od oko 120 hiljada ljudi, imamo vise ajfona i ajpeda nego cela Srbija. Samo moja porodica ukljucujuci tastu ima 5 ajfona i 3 razlicita ajpeda za decu.

U svakom slucaju, sto rece kolega Ilidan u drugoj temi, svi smo razliciti, i svi drugacije gledamo. Ja konkretno, apsolutno ne bih mogao da predjem na Android. Svaka cast onima koji mogu. Probaj da se prebacis, pa nam javi 😀

huh ali usa je prica za sebe. imessage koji je totalno nebitan u srbiji je iz nekog ralzoga mnogo bitan u usa...
jel dugo zivis tamo?

al si ga dramatizovao, treba mi spomenik podici - covek koji je presao sa ios na android 🙄😂
ako treba neki savet piši 😉😁 ja sam se već "oslobodio" apple walledgardenbs-a samo još nisam promenio telefon. generalno ima cakica i za sve postoji zamena, a najbolje je da uzmeš opensource selfhosted varijantu i onda si slobodan od oba zla (tipa uzmes immich za slike i slično)

inače android je u srbiji difolt, mnoge stvari uopšte ne postoje za iOS, ali su podrazumevane na androidu. počevši od DIKTIRANJA na srpskom jeziku (samo jedan primer koliko je djubre ios)

Poslednja izmena:
S nekim sam pricao skoro, i verujem da kod nas ovde u gradu od oko 120 hiljada ljudi, imamo vise ajfona i ajpeda nego cela Srbija. Samo moja porodica ukljucujuci tastu ima 5 ajfona i 3 razlicita ajpeda za decu.
zvuči kao da misliš da je to pozitivno.. ja sam počeo nekako baš negativno da gledam na apple u poslednje vreme. voleo bih da nešto preokrenu i vrate se korenima.. videćemo šta će uraditi novi CEO

inače android je u srbiji difolt, mnoge stvari uopšte ne postoje za iOS, ali su podrazumevane na androidu. počevši od DIKTIRANJA na srpskom jeziku (samo jedan primer koliko je djubre ios)
Dobro si ovo pomenuo. Diktiranja na engleskom me spasavaju sto za email, sto za iMessage i druge stvari zbog komunikacija ovde.
Ali kad treba sa porodicom da komuniciram, onda me ubija kuckanje po ekranu jer onda ide Srpski. Mogu ja i sa porodicom na engleskom, ali deca onda nece nauciti sprski 🙂

zvuči kao da misliš da je to pozitivno.. ja sam počeo nekako baš negativno da gledam na apple u poslednje vreme. voleo bih da nešto preokrenu i vrate se korenima.. videćemo šta će uraditi novi CEO
Izvinjavam se ako tako zvuci, ali nije mi to namera bila. Hocu da kazem da je ovo ovde svet (planeta) za sebe. Ne mogu da racionalno objasnim zasto je Apple ovde dominantan. Da li je reklama, da li je porodicna navika, ne znam. A nije da nema Samsunga i Pixela u prodavnicama.

Dobro si ovo pomenuo. Diktiranja na engleskom me spasavaju sto za email, sto za iMessage i druge stvari zbog komunikacija ovde.
Ali kad treba sa porodicom da komuniciram, onda me ubija kuckanje po ekranu jer onda ide Srpski. Mogu ja i sa porodicom na engleskom, ali deca onda nece nauciti sprski 🙂
pa da
takvih stvari ima milion... zato kazem da sam na iOS-u second class citizen.

Izvinjavam se ako tako zvuci, ali nije mi to namera bila. Hocu da kazem da je ovo ovde svet (planeta) za sebe. Ne mogu da racionalno objasnim zasto je Apple ovde dominantan. Da li je reklama, da li je porodicna navika, ne znam. A nije da nema Samsunga i Pixela u prodavnicama.
E ma taman posla.. Ali tako je, USA je svet za sebe a Apple nekako odgovara metntalitetu većine amerikanaca i to je to.

Nazad
Vrh Dno