Nenad22
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.12.2002
- Poena
- 735
Moja oprema
- Zvuk
- Canton 2.1 (subwoofer plus C, MX sateliti) + HK6100
- Ostale periferije
- Plasma ST50
- Laptop
- Macbook Pro 13" M1
- Mobilni telefon
- iPhone 13 mini
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Ima funkciju kreatin i kod mrsavljena, zadrzaces lakse misice i snagu, sada koliki je tacno efekat zavisi ali pomaze najvise kod ATP-a i eksplozivne snage. Na izdrzljivost, kondiciju ne utice. Takodje ima benefite oko mozga.Ne mislim da sam smrsao od njega, nego ako sam smrsao nece se videti zbog kreatina, jer ta vezana voda ti dodaje kilaze. A nisam siguran koliko kg vode se nabaci
Mislim da je pogresno smanjivate ugljene hidrate kada ste u deficitu, ako trenirate jace. Nije odrzivo niti dobro duze bez UH, jedino kada ste neaktivni ima smisla keto i niski UH. Bez UH vremenom cete nazadovaceti sa snagom, misicima, generalno performansama u raznim aktivnostima. Mnogo se otezavaju fizicke aktivnosti bez UH, nema potrebe to raditi. Nista gore nego vezbati bez glikogena u misicima.
Treba obratiti paznju na masti, tu se nakupe kalorije jako lako (cesto te proteinske cokolade bez secera i slicno, imaju solidno masti). U deficitu je sasvim dovoljno 60-80g masti.
Da ti objasnim: kad telu ne dajes hranu redovno, tvoj organizam ce sto vise hrane pretvoriti u mast kad sledeci put jedes, za svaki slucaj, jer ne zna kad ces ponovo jesti.
Ovo nije tacno, mit. Najbtinije je ukupna kolicina hrane u toku 24h. Vise je stvar apetita, prakticnosti i aktivnosti koliko ces imati obroka. 3 obroka je neka zlatna sredina, prakticno, manje opterecenje za varenje itd... ali moze se i jednom na dan jesti, a i 5. Na kraju najbitnije uneti sve makro/mikrno nutrijente. Tajming nije toliko bitan, sem oko jakih treninga.
Poslednja izmena: