Апсолутно разумијем поенту, етички моменат, морал итд. С друге стране, поента моје приче је да не знамо тачно како функционише то са UPI плаћањима, него нагађамо, а можда проблем уопште не постоји (као што рецимо не постоји ни са PayPal налогом, за који могу да ти дам корисничко име и ништа више од тога, па ти слободно пробај да купиш нешто). Како год, као што си рекао, свако на крају одлучи за себе, а ја желим да вјерујем да нема начина да се неко оштети, барем тиме што ће свако водити рачуна да има довољно кредита на Епл налогу, те да никада и неће доћи до тога да систем покуша да наплати било коме било шта. То је својеврсна обавеза да будемо одговорни и поштени док се бавимо заобилажењем система и тражењем рупа у правилима да бисмо прошли јефтиније, а опет поштено платили услугу 🙂
Као варијанте са Нигеријом гдје се у пар корака напријед/назад итд. заобиђе потреба за уношењем платне картице, узимање мобилног пакета па дизање на већи итд. ја желим да вјерујем да уопште нема везе са стварним UPI системом, него да је баг у систему или шта год, па просто тако пролази, док ни то више не буде радило, као што је брзо излапио и сам Net banking метод...