Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

Evo moje baterije, jučer ujutro sam skinula mob s punjača i kako je sinoć bio na 40-ak posto, mislim si - ajde baš da isprobam koliko će trajati bez punjenja. Jako sam zadovoljna. Što je s ovim Instagramom u pozadini, hm? 🤨

Što se tiče tipkovnice, koristila sam Gboard i dok sam bila na Samsungu. Rambler radi na hrvatskom, to mi je bilo jedno od iznenađenja!

Screenshot_20260913-163827.webp

Ovo je vrhunski

@VanjaZg ovo je neverovatno 🫨 pretpostavljam da si na wifi sve vreme? Napravi još koji put ovako, ali da se vidi šta je od aplikacija koliko povuklo dole ispod. I ne moraš da čekaš da se isprazni, samo na kraju dana napravi skrinšot iako ti je ostalo npr 40%. IG srče bateriju mnogo. Jedini način da ne radi u pozadini je da ideš na force stop, bar ja mislim tako.

Što se tiče Gboard ne mogu da verujem da vam toliko ne valja. Ja sam oduševljen njime od prvog dana kad sam probao. Čak sam pokušavao da ga koristim i na Ajfonu, Samsungu, Honoru... Ali to iskustvo je lošije od Gboard na Pixelu. Tastature koje pominjete nisam probao, jedino native tastature na telefonima koje sam iznad pomenuo. Po meni sve mnogo lošije od Gboard, naročito Apple smejurija od tastature

Gboard najbolja tastatura.
Ovo slika gore za bateriju je nemoguća po više osnova 🙂 jedino ako su se 90% vremena gledali klipovi na YouTube i instagramu na 5% brajtnesa i na wi-fi.

Poslednja izmena:
Što se tiče Gboard ne mogu da verujem da vam toliko ne valja. Ja sam oduševljen njime od prvog dana kad sam probao. Čak sam pokušavao da ga koristim i na Ajfonu, Samsungu, Honoru... Ali to iskustvo je lošije od Gboard na Pixelu. Tastature koje pominjete nisam probao, jedino native tastature na telefonima koje sam iznad pomenuo. Po meni sve mnogo lošije od Gboard, naročito Apple smejurija od tastature
Možeš li da potvrdiš sledeće.. to jest, da li se isto to dešava i na Pixel telefonu ?

Koristim Gboard godinama i na svakom, ali svakom, doslovno svakom, telefonu radi identično isto.. to jest, imam iste probleme..
Primer :
Kada zadržiš prstom na Space Bar-u i povlačiš prstom napred-nazad po Space Bar-u,.. možeš kursor šetati po karakterima.. napred - nazad,. slovo po slovo..levo - desno...
Milion i jedan put mi se desilo da mi Gboard zaglavi i ubaci neke brljotine, nekakve reči iz predikcije, ili naprosto zaglavi i neće ni napred ni nazad, a onda, odjednom, proradi i onda pretrči 17+/- karaktera unapred ili unazad..

Da ne navodim druge primere, ... to je samo jedan.

Trenutno imam Honor Magic V6 i Samsung z fold 8, identične stvari se događaju na oba telefona kao i na masi telefona pre njih, Xiaomi, Oppo, One Plus.. da ne nabrajam........... , što mi Gboard tastaturu čini apsolutno neupotrebljivom, osim za osnovno kuckanje po tastaturi.

Microsoft Swift Key tastatura, za razliku od Google Gboard tastature, radi kao San Snova,..... na istim tim telefonima.

Poslednja izmena:
@Rez0lucija koristim gboard godinama, na mnogim telefonima (u vecini slucajeva samsung i google) i nikad nisam nista slicno video ovom sto si ti objasnio iznad (moram da napomenem da su mi auto korekcija i spelling i grammar iskljuceni, imam samo sugestions na on).

Takodje da pohvalim gboard; prvi put prilikom prebacivanja aplikacije sa S25U na Fold7, da je sacuvao odnosno preneo i sva podesavanja i da ne moram da idem iz sekcije u sekciju (pocev od teme) i sve iznova namestam.

Možda i kod mene radi ali nemam potrebu za istima pa ne mogu da ti kažem. Neko drugi može da potvrdi

Meni je najveća mana na gboard što ne mogu da spojim dva jezika kada imam treći.

Za gboard imate i pečove preko morpha za dodatna podešavanja.

Gboard najbolja tastatura.
Ovo slika gore za bateriju je nemoguća po više osnova 🙂 jedino ako su se 90% vremena gledali klipovi na YouTube i instagramu na 5% brajtnesa i na wi-fi.
Hajde da sačekamo još neki ss pa da vidimo. Ako je ovo realno, možda i uzmem 11 Pro, dovoljno je za apgrejd.

Generalno sve meta aplikacije su zlo za bateriju.
Mogao si da staviš tačku posle zlo😅

A kada se pauzira aplikacija? Nikad nisam testirao tu funkciju.
Mislim da samo pauzira notifikacije. Ne znam da li ostaje neki rad u pozadini. Možda je neko probao pa može da kaže, a i može se pitati neki ai

Slažem se. Mada, sve je to stvar navike.
Apsolutno

Kada zadržiš prstom na Space Bar-u i povlačiš prstom napred-nazad po Space Bar-u,.. možeš kursor šetati po karakterima.. napred - nazad,. slovo po slovo..levo - desno...
Milion i jedan put mi se desilo da mi Gboard zaglavi i ubaci neke brljotine, nekakve reči iz predikcije, ili naprosto zaglavi i neće ni napred ni nazad, a onda, odjednom, proradi i onda pretrči 17+/- karaktera unapred ili unazad..
Prvi put čujem iskreno. Mnogo godina unazad koristim GB i nije mi se desilo ovo.
Što se tiče tog šetanja po karakterima prevlačenjem po space bar, kao manu bih naveo to da možeš da ideš levo ili desno svega 15ak karaktera, tj samo na obližnje karaktere, dok je na Ajfonu bolje rešeno (da, na Ajfonu) da se cela tastatura pretvara u površinu za klizanje i moguće je stići bilo gde u tekstu.
Takođe što se tiče mana GB, naveo bih što je neko već pomenuo par postova iznad, da je brisanje sporo. Trebalo bi da ubace opciju da biramo brzinu brisanja ili da opciono uključimo da se brisanje ubrzava dužim držanjem delete dugmeta.

Meni je najveća mana na gboard što ne mogu da spojim dva jezika kada imam treći.
Nisam siguran na šta misliš. Ali vidiš da su mi 2 jezika spojena a u izborniku imam nekoliko jezika

Prilozi

• Screenshot_20260914-120833.webp
    Screenshot_20260914-120833.webp
    43 KB · Pregleda: 25
@vulex8
Da stoji i meni tako ali kada menjam jezik on mi menja EN-SR pa SR-EN pa tek onda treći jezik dok na swiftkey imam samo dva layouta sa tri jezika.

Da ne bežim od teme, ima li 11 poboljšanu prednju kameru da moze da vidi lice u mraku za face id?

Neće to nikad imati, jer face id na ajfonu je zasebna tehnologija i ne radi preko kamere, a na androidu je to kamera koja prosto fizički ne može da vidi u mraku.
Osim ako ne ubace i oni neku takvu tehnologiju.

Baš tako, fp je majka. Pogotovo combo sa ovim face unlock kao na Pixelu.
Spekulisalo se da će i Google ponovo (imao je Pixel 4) napraviti pravi face id kao Apple i Honor npr. Ali lično se nadam da neće jer pretpostavljam da će onda izbaciti fp

Da zaboravio sam na to.
Ali svakako, meni je fp uvek bio favorit i ne bih ga menjao. Tek sam skoro ubacio face na pixelu eto onako, ali do sada godinama samo fp. Prosto sam navikao i tjt.
Na poslovnom ajfonu imam face id, i koristan je u nekim slučajevima ne mogu da grešim dušu, ali fp mi je i dalje izbor ako bih morao da biram.

Da ja sam mislio infrared kameru, nešto slično je imao pocophone f1.
Preko otiska palca je bolje, ali ne radi uvek sa staklom.

Ovo je rekord za screen time u Edge-u verovatno generalno 😀

Pa vidiš da je moguće 😉
Ne gledam YT skoro nikad, uglavnom koristim Instagram, Reddit, browser, Whatsapp i slušam muziku na YT Music, eventualno editiram fotke u Lightroomu. Brightness mi je uvijek automatski i bila sam nekoliko sati vani na mobile data, ostatak na wifi.

ovo je neverovatno 🫨 pretpostavljam da si na wifi sve vreme? Napravi još koji put ovako, ali da se vidi šta je od aplikacija koliko povuklo dole ispod. I ne moraš da čekaš da se isprazni, samo na kraju dana napravi skrinšot iako ti je ostalo npr 40%. IG srče bateriju mnogo. Jedini način da ne radi u pozadini je da ideš na force stop, bar ja mislim tako.
Može, nisam se sjetila screenshotati dalje, ali sljedeći put hoću. 🙂
Sad sam si stavila pause point za Instagram pa ga valjda više neću automatski otvarati i onda možda i ostane spavati nakon force stopa. 😵

11 pro u Nemačkoj 800e, oče neko na 900 da mu donesem bez kutije? 😅
a koliko je u MediaMarktu i sl?
I ja mislim da je vanilla look ono što fali Pixelu

Ovo je neverovatan rezultat iskreno 😵
Pa ne fali, ima Vanilla look 😀
Divan sot, pomalo nerealan da kažem. Sa 25% da izvučeš još 2h otpilike, 12h na mobile data ne znam da sam ikad imao telefon ili čuo za isti...najbliži tome su mi bili mate 10 pro i samsung s10 lite.
Čisto savetodavno, kad god pričaš o sot-u dodaj i neku fotku na kojoj se isti vidi.

Drago mi je da si zadovoljna telefonom, a to je i najbitnije posle svega.
ja da pitam vanjuZG: da li si android auto koristila preko kabla ili bežično?
Mnogo vi napredno koristite te tastature, swajpovanja neka, ctrl+alt+delete itd..
ja sam na gboard, bez ikakve predikcije, bez suggestions, nemam cijeli taj gornji red, jedino što mi fali je clipboard, koji se nekad pojavi kad odem na brojke, a nekad ne... Kako god, sam sam kriv za svoje greške

E da, ključno: i ja sam sa 7 Pro prešao na 11 Pro 512 GB! Bio na Kanarima, imali OK ponudu, možda sam mogao i trade-in da odradim i još više uštedim, ali šta je tu je... Da sam više obilazio, mogao sam možda i neku bolju boju da dobijem, jer nisu imali ni zeleni, ni crni, samo 3 rozikasta i ovaj jedan bjeličasti (fog), koji je još bio izložbeni...

Pazi sad kad je Android auto koristila preko kabla i tako se ujedno i dopunila hahaha
Al valjda bi pisalo na ss-ovima da se dopunjavao fon? Tj videlo bi se na grafikonu

Svakako meni rezultati njeni izgledaju kao naučna fantastika.

Pazi sad kad je Android auto koristila preko kabla i tako se ujedno i dopunila hahaha
Al valjda bi pisalo na ss-ovima da se dopunjavao fon? Tj videlo bi se na grafikonu

Svakako meni rezultati njeni izgledaju kao naučna fantastika.
ne bi se vidjelo na grafikonu, jer je dala SS za 2 dana, da je dala za 1 dan, grafikon bi dao prikaz po satima, pa bi se vidjelo da li je pripunjavano.

Elem, ja sam juče aktivirao i ispodešavao svoj 11 pro, stavio ga na postojeći Xiaomi punjač i legao, kad ujutro tel mrtav 😀 Biće da ne naliježe dobro na navoje ili nešto, al dobro, taman da probam onaj famozni "extreme charging"... Imam Baseus kabl koji pokazuje snagu punjenja i neki malo stariji Anker punjač, deklarisan na 45w (ali ne znam za sve ove ostale standarde tipa Power Delivery da li i šta podržava), najviše što sam vidio je 25W, a iz aplikacije Ampere 20W, odnosno nekih 5000 mAh... OK, ali ništa epohalno. Možda je trebalo da kupim u MediaMarktu i zvanični google punjač 45W za 30€, ali ima samo 1 izlaz, kontam bolje neki Anker sa više izlaza ili prosto da nastavim da koristim ono što već imam

PS Ovaj QPR1, je li stizao na vaše 11-ice? Mislim da ću svakako preći na bete, kao i na 7 pro, jedini problem je bankarska app nekad ne radi nakon apdejta, ali šta je tu je...

Nazad
Vrh Dno