Neke pesme imaju dobru a neke lošu produkciju. Ne možeš da testiraš neki audio sistem sa ovim glupostima koje su okačili ovde gore, samo što je paradoks da sve i da imaš pravu listu pesama, zbog oštećenog sluha sa godinama ne možeš ni sa ispravnom listom.То је тачно али какве везе има са избором листе песама?
Ја сам постао аудиофил још са 13-14, у складу са тадашњим могућностима. Почео сам да правим неке једноставне звучнике. Сада би то било смешно, али тада ми је то било одлично.Ovime se bave samo ljudi 40+ koji svakako imaju daleko lošiji sluh nego pre 20 godina, Gen Z sluša muziku preko telefona
Moderan enterijer, naprosto, ne predviđa nekakav Hi-Fi uređaj i zvučnike, to rade samo ljudi koji su se na to ložili 80-ih i to 99% muškarci, a ionako žene uređuju domove. Moj ćale je stolar pa mu ja nekada pomažem, danas uzimamo strašne pare na sakrivanju kablova oko mesta gde ide televizor koji se kači na zid (ruteri i TV box-ovi idu pozadi, razume se).Ја сам постао аудиофил још са 13-14, у складу са тадашњим могућностима. Почео сам да правим неке једноставне звучнике. Сада би то било смешно, али тада ми је то било одлично.
Ово горе сам написао зато што си рекао да се на добар звук ложе само 40+. У реду, спадам у ту категорију, али то не значи да се нисам ложио и са 13+ (када ми је слух био одличан).Moderan enterijer, naprosto, ne predviđa nekakav Hi-Fi uređaj i zvučnike, to rade samo ljudi koji su se na to ložili 80-ih i to 99% muškarci, a ionako žene uređuju domove. Moj ćale je stolar pa mu ja nekada pomažem, danas uzimamo strašne pare na sakrivanju kablova oko mesta gde ide televizor koji se kači na zid (ruteri i TV box-ovi idu pozadi, razume se).
Gen Z i ne zna šta je to HiFi.
Haha i ja sam tu negde i bukvalno sam to napisao - davno, prošlo vreme kada je to bilo bitno, što je neverovatno, i ja sam kao klinac zamišljao da ćemo imati ogromne televizore i koncertna ozvučenja, kad ono.Ово горе сам написао зато што си рекао да се на добар звук ложе само 40+. У реду, спадам у ту категорију, али то не значи да се нисам ложио и са 13+ (када ми је слух био одличан).
Nije valjda da si ozbiljno shvatio predloge? 🙂...Ne možeš da testiraš neki audio sistem sa ovim glupostima koje su okačili ovde gore...
Можеш да тестираш, наравно. Ниједан аудиофил не прави систем за друго осим за своје слушање. Са тиме тестираш оним што слушаш. Што скупљи системи, то су оштрији. Више новца имају старији људи. Иако је велика најезда потрошачке електронике, хифи и даље ипак опстаје само у другим категоријама. То је увек био елитистички хоби, не за широке масе. Сада они купују соундбар системе.Neke pesme imaju dobru a neke lošu produkciju. Ne možeš da testiraš neki audio sistem sa ovim glupostima koje su okačili ovde gore, samo što je paradoks da sve i da imaš pravu listu pesama, zbog oštećenog sluha sa godinama ne možeš ni sa ispravnom listom.
👍... Što se tiče naslova teme, da skratim priču, milsim da je najbolje testirati sa pesmama koje poznajemo.
Dapače, poželjno je ubaciti i neke takve numere u izbor, jer mislim da solidan deo HiFi publike ipak ima i starije snimke koji prosto nisu „na nivou” vrhunske produkcije. Ja recimo ubacim Besi Smit i još poneki snimak skinut sa drevnih ploča baš da bih video kako će se sistem ponašati sa suboptimalnim izvorima, jer naprosto slušam dosta starog bluza koji ume grdno da zazvuči na nekim sistemima.Можеш да тестираш, наравно. Ниједан аудиофил не прави систем за друго осим за своје слушање. Са тиме тестираш оним што слушаш. Што скупљи системи, то су оштрији. Више новца имају старији људи. Иако је велика најезда потрошачке електронике, хифи и даље ипак опстаје само у другим категоријама. То је увек био елитистички хоби, не за широке масе. Сада они купују соундбар системе.
Mislim to je problem modernog enterijera, ako mene pitaš. Ne razumem zašto svima domovi treba da izgledaju kao da su izašli iz Ikea kataloga ili nekog balkanskog izdanja Architectural Digest, prepuno oštrih linija, crno-belih vitrina od iverice, staklenih stolova, krpara od jute, i slično. Da se razumemo, ne osuđujem nikog ko to voli, ali mora da postoji nešto između toga i „Mid-Century Yugoslavian” stila. Ali činjenica da se alternative ne vide, ne pokazuju i ne ističu ujedno čine ovaj drugi, teži problem koji sam boldovao gotovo nepremostivim.Moderan enterijer, naprosto, ne predviđa nekakav Hi-Fi uređaj i zvučnike, to rade samo ljudi koji su se na to ložili 80-ih i to 99% muškarci, a ionako žene uređuju domove.
Naravno da nisam, ali iz iskustva, nije da takvi "duhoviti" ljudi slušaju nešto mnogo bolje od toga 🙂Nije valjda da si ozbiljno shvatio predloge? 🙂
Ja sam uvek zato mislio da sam srećan čovek, meni je više nego dovoljno nešto Sony iz 90-ih kad ono i to postalo preskupo i retko 🙂Moze, u granicama ostecenog sluha. Ipak je to testiranje koje covek pravi za sebe, zar ne 🙂
Ovde si već diskvalifikovan 🙂 Ali, šalu na stranu, čak i ja čujem razliku između kvalitetnog FLAC-a i bilo kog streaminga kada sedim kod kuće a ovde sam najmanje zahtevan slušalac 100%.👍
S tim u vezi, da dodam i zapažanje da iste pesme i u lossless formatu ne zvuče podjednako posredstvom različitih servisa.
Ja nikako da se fokusiram, idealno bi bilo da svedem na desetak pesama i držim se toga, ali u raznim trenucima mi razne stvari padnu na um, tako da realno dosta pesama vrtim kad nešto novo isprobavam. Ovo je nekih petnaestak koje su mi sad pale na um, sigurno ih ima bar još toliko:Ova tema ima odredjeni potencijal, na primer, šta puštate da ocenite da vam sistem "leži"?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari