Šta je novo?

Preporuka za peć

coda032

Poštovan
Učlanjen(a)
19.02.2024
Poena
85
Drugari, potrebna preporuka za peć.
Situacija je sledeća: potrebna je za manju sobu u kojoj bi se ujedno i spavalo.
Pre svega, od velike važnosti je da ima funkcionalan cug.

Matori mi uvalili neku njihovu no name, kažu evo ti probaj. Ja ubacio, sine, ona gori, diže crep na krovu, u sobi kao u sauni. Da l je suvo ili sirovo, ona guta kao boni blu, ne pravi razliku, imam utisak kamen da ubacim i on bi izgoreo.

Pozadi ima kobajagi neki cug koji je apsolutno beskoristan, bukvalno da ostaviš otvoreno skroz ili da ga zatvoriš na milimetar, isto gori, a ako ga baš skroz zatvoriš onda igraš lutriju, ili će vatra da se ugasi ili će da krene da purnja.

Gledah nešto u lokalnoj prodavnici, zapala mi je ona alfa plam elita 2 za oko, valja li čemu za ovu namenu, ako neko ima iskustva?

Za pec ne mogu da pomognem, ali za nasu pec smo resili problem tako sto smo kupili dodatnu klapnu/leptir koja se montira gde se povezuje cunak i time resili problem cuga.

Kupilli na KP za mozda 500 dinara tada, jednostavna stvar koja je resila problem.

Ja navario obicni poklopca metalne ambalaze od laka na sipkicu sa ruckicom, ubacio u dimovodnu cijev, mozes okrenuti cug na 100% ili zavrnuti na jedno 10-20% protoka u dimovodnoj cjevi.
Isti problem bio, vuklo ko nezdravo.

Za pec ne mogu da pomognem, ali za nasu pec smo resili problem tako sto smo kupili dodatnu klapnu/leptir koja se montira gde se povezuje cunak i time resili problem cuga.

Kupilli na KP za mozda 500 dinara tada, jednostavna stvar koja je resila problem.
Pretpostavljam da misliš na ovo?1000015133.webp

Nazad
Vrh Dno