U junu mesecu 2026. kupio Xiaomi S40, sve sto reče kolega sa postom iznad potvrđujem.
Istina ja ne koristim brisanje podova, samo usisavam s ovim Zmajem i zadovoljan sam.
Pokupi sve mrvice i prasinu i slicnu prljavstinu sa podova na kojima nema tepiha ni itisona.
U dnevnoj sobi ima jedan tepih bas vrlo kratke dlake (skoro ko itison) i u hodniku na ulazu ima itison još kraće utkane dlake, sto ovaj Zmaj takođe veoma lepo usisa.
Malo se muči na jednom pragu (jedinom u stanu) između dve prostorije, pa pokusava iz zaleta i pod uglom da se digne i da usisa prostorriju iz koje dolazi pa da udje u prostoriju narednu, eto to bi mu mogla biti mana ako imate oko 2cm i više pragove (mislim i da ne bi mogao prag preko 2cm preci, jer se pomalo muci sa mojim pragom od oko 2cm), verovatno bi pomogla ukošena lajsna ispred praga.
Mislim da sam uocio da nece da usisava ako je prostorija mračna, izgleda da mu treba svetla da bi video kuda da ide.
Povremeno hodnik ili malu sobu ne usisa kad mu zadam da sve mapirane prostorije ocisti i koliko sam mogao da primetim tad su te prostorije bile bez dnevnog svetla a osvetljenje u njima nije bilo upaljeno pa je bio polumrak u niima.
Kao prvi robot usisivac za "samo" 16.990 din sa tada aktuelnim popustom je sasvim u redu.
Mene je solobodio da vadim i po kuci vucem usisivas (ni jednom ga ja nisam upalio)... juce je po prvi put zena koja mi ponekad dodje da pocisti po stanu uzela usisivac i obisla po stanu, da usisa dobro sve. 😉