Šta je novo?

Disney+ u Srbiji (pravila u prvom postu)

• Začetnik teme Začetnik teme Blaham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako neko zeli imam TR AppStore nalog ispadne godinu dana 82-83e.

Nema household provere van države u kojoj je nalog napravljen.
Znaci dovoljno je napraviti npr bosanski nalog po istoj ceni i koristiti ga u Srbiji bez household restrikcija.
Nalog u Nemackoj,pridruzeni clanovi u istoj borave,nemogu da gledaju.

Zato što rešenje nije ko što za sve striming servise ovde pojedinci pišu da su rešili tako što su se prijaviili na TV. Ti prijavom na TV rešiš sebi problem tako što si prijavom na isti plus potvrdio e-mail da si ti nosilac domaćinstva. A problem preneo drugom članu familije koji ne deli sa tobom istu IP adresu, pogotovo ako je i on bio prijavljen na TV. Izvrtite se tako svi u krug da ste nosioci domaćinstva i onda se pitate što vam stiže ako ne rešite domaćinstvo da vam sledi suspenzija od 14 dana. Svi Televizori jednostavno moraju biti na istoj IP adresi ili da non stop da se potvrđuje da ste na putu,za šta treba da se cima onaj koji je vlasnik e-mail adrese da vam potvrdi kod ili šta već pošalju svaki put.

Nama provereno radi, imamo slobodno jos jedno mesto... Pisite ovde/dm svejedno. Pre nego sto postavite neko pitanje prelistajte temu i molim neozbiljne ljude da se ne javljaju.

Sutra prvi, ima li naših titlova u najavi 🤣

Sta fali kroasanskim... Ja sam pozitivno iznenadjen koliko je stvari sinhronizovano... Cak po meni malo apsurdno, navedene stvari imaju cro sinhro ali ne i cro titl 🙄

Јел може неко да ми провери да ли Homeland има титлове?

Pozdrav svima.
Ušao bih kod nekoga u Disney+ porodicu.
Javite se ako ima zainteresovanih...

Sta fali kroasanskim... Ja sam pozitivno iznenadjen koliko je stvari sinhronizovano... Cak po meni malo apsurdno, navedene stvari imaju cro sinhro ali ne i cro titl 🙄
Титловима ништа, синхронизацији свашта. Ипак то гледају деца.

Мислим да је сасвим у реду да деца из Србије гледају цртаће синхронизоване на свом језику а не на хрватском. Друга ствар је тек што да је обрнута ситуација у Хрватској би се бојкотовао тај сервис на макс. Замисли у Хрватској пустиш сервис који обилато има популаран дечији садржај на само српском и српски требају да слушају њихова деца? Па то не би прошло ни у лудилу.

Титлови су већ друго. Иако је и ту ствар да је обрнуто, слична, рецимо да је Нетфликс доступан само на српском у Хрватској опет би било тешког негодовања и притисака да се уведе и њихов језик, али ми смо ту флексибилнији јер нисмо навикли да нам неко угађа. А и разумемо језик па оно ко га шиша на крају крајева. Боље хрватски него енглески рецимо.

Мислим да је сасвим у реду да деца из Србије гледају цртаће синхронизоване на свом језику а не на хрватском. Друга ствар је тек што да је обрнута ситуација у Хрватској би се бојкотовао тај сервис на макс. Замисли у Хрватској пустиш сервис који обилато има популаран дечији садржај на само српском и српски требају да слушају њихова деца? Па то не би прошло ни у лудилу.

Титлови су већ друго. Иако је и ту ствар да је обрнуто, слична, рецимо да је Нетфликс доступан само на српском у Хрватској опет би било тешког негодовања и притисака да се уведе и њихов језик, али ми смо ту флексибилнији јер нисмо навикли да нам неко угађа. А и разумемо језик па оно ко га шиша на крају крајева. Боље хрватски него енглески рецимо.
Tako je. I ne samo crtaći, u Hrvatskoj npr. nemaju lokalizovan Eurosport i po zakonu ne mogu da puste srpske komentatore nego mora engleski.

Moja 2c:
Titlovi OK, deca su vec velika tj. formirana ako mogu da isprate titlove.
Sinhronizacija NOK za klince

Tako je. I ne samo crtaći, u Hrvatskoj npr. nemaju lokalizovan Eurosport i po zakonu ne mogu da puste srpske komentatore nego mora engleski.
Samo sto streaming servisi ne podlezu njihovim lokalnim zakonima. Pre par godina je Netflix odbrusio Slovencima da ne podleze njihovom zakonu o upotrebi slovenackog jezika jer im je sediste u Holandiji i samim tim podlezu tamosnjim zakonima.

Izgleda da jesu, samo Hrvatskom.
Nudi se usluga na Srpskom tržišištu. Hrvatska sinhronizacija, kao i Netflix. To je valjda prednost Evropske unije...Teško da bi to prošlo na suprotnoj strani, ali kod nas sve prolazi...Pri tom nemam ništa protiv komšija, samo konstatacija...Čak naprotiv, znaju da cene svoje...

Poslednja izmena:
Nudi se usluga na Srpskom tržišištu. Hrvatska sinhronizacija, kao i Netflix. To je valjda prednost Evropske unije...Teško da bi to prošlo na suprotnoj strani, ali kod nas sve prolazi...Pri tom nemam ništa protiv komšija, samo konstatacija...Čak naprotiv, znaju da cene svoje...
Nisam mislio na titlovanje, vec na sinhronizaciju bas crtaca. Da li znamo neki koji vec ima?

Pa ti budi promena, ne placaj i objasni im novcanikom sta mislis o titlovima i EU.

Nisam mislio na titlovanje, vec na sinhronizaciju bas crtaca. Da li znamo neki koji vec ima?
Covek ti je za sinhronizaciju i odgovorio... Ima ali na CRO dosta novijih naslova, na srp nema ni jedan, ni titl ni sinhro.

Ovih dana gledam Furious.
Ni hrvatski prevod im nije baš najbolje odrađen.
Šta tek reći za konstantno podešavanje titla iz epizode u epizodu.
Što se tiče householda, kod jednih komšija nijednom nije stiglo obaveštenje, kod drugih u više navrata (troje nas deli nalog).

Nude se sve sinkronizacije i titlovi na svim jezicima na svim tržištima....

Druga je stvar ako to reklamiraju po društvenim mrežama, onda nije ok...

Da se mene pita ne bih im dozvolio rad sve dok ne lokaliziraju barem dio sadržaja gdje posluju...

Evo npr. u Hrvatskoj nema Apple TV, u Sloveniji ima...Ali servis ne možeš ni kupiti (osim naravno preko drugih država)....

Kao što @musicman reče, ne nude oni tebi uslugu na hrvatskom nego na svim dostupnim jezicima. Default je engleski.
Za razliku od npr BiH gde je default na Disneyju hrvatski (ima smisla jer je to zvanični jezik u BiH i te sinhronizacije idu i u bioskopima).

Nude se sve sinkronizacije i titlovi na svim jezicima na svim tržištima....

Druga je stvar ako to reklamiraju po društvenim mrežama, onda nije ok...

Da se mene pita ne bih im dozvolio rad sve dok ne lokaliziraju barem dio sadržaja gdje posluju...

Evo npr. u Hrvatskoj nema Apple TV, u Sloveniji ima...Ali servis ne možeš ni kupiti (osim naravno preko drugih država)....
Na ovo sam i mislio...
Nudiš uslugu u Srbiji a nema Srpskih titlova, ni sinhronizacije...
Isto radi i Netflix. Nudi se i engleski i drugi jezici, ali ni to nisu zvanični jezici u Srbiji.
Onda ne treba nuditi ni uslugu...

HboMax, Showtime i Voyo rade kako treba. Kako oni mogu?!
Pitam se da li bi ista stvar prošla u Hrvatskoj? Nemam ništa protiv drugih država, niti post ima veze sa politikom...Samo konstatacija i zapažanje...

Pa ti budi promena, ne placaj i objasni im novcanikom sta mislis o titlovima i EU.

Covek ti je za sinhronizaciju i odgovorio... Ima ali na CRO dosta novijih naslova, na srp nema ni jedan, ni titl ni sinhro.
Nemam šta da odgovorim na ovo...Ja se ne pitam ništa u vezi Eu, kao i mnogi ljudi u Srbiji i iskreno ne razumem tvoj post.

Na ovo sam i mislio...
Nudiš uslugu u Srbiji a nema Srpskih titlova, ni sinhronizacije...
Isto radi i Netflix. Nudi se i engleski i drugi jezici, ali ni to nisu zvanični jezici u Srbiji.
Onda ne treba nuditi ni uslugu...

HboMax, Showtime i Voyo rade kako treba. Kako oni mogu?!
Pitam se da li bi ista stvar prošla u Hrvatskoj? Nemam ništa protiv drugih država, niti post ima veze sa politikom...Samo konstatacija i zapažanje...
Pa prolazi, nudi se Amazon Prime Video a nudio se i Disney i Netflix i prije nego su lokalizirani.......

Nazad
Vrh Dno