Divan sot, pomalo nerealan da kažem. Sa 25% da izvučeš još 2h otpilike, 12h na mobile data ne znam da sam ikad imao telefon ili čuo za isti...najbliži tome su mi bili mate 10 pro i samsung s10 lite.Svi mobiteli su dobri kad treba slikati cvijeće na osunčanoj livadi, pa čak i one zumirane bube što neki vole fotkati su mi već godinama na svim mobitelima super, ali kad se slikaju klinci ili općenito ljudi koji ne poziraju, uvijek je problem čim se mrdnu. Imala sam i iPhone i nekoliko Samsung Ultri, zadnja je bila S24U, no tek s Pixelom mogu reći da mi je većina slika u raznoraznim uvjetima odlična. Još moram testirati Camera looks kako treba, na prvu mi je najljepši look Vanilla, a mislim da ću koristiti i ove "hladnije" za neke fotke.
Što se tiče baterije, u nedjelju sam cijeli dan bila vani na mobilnom netu - malo u autu spojena na android auto, a malo hodala uokolo uz mape i fotkanje, i na kraju dana sam imala 10 sati sot-a i 25% baterije. Iako sam bila na suncu i vrućini, nije se ni u jednom trenutku zagrijao niti je bilo throttlinga! Zasad sam baš zadovoljna svime oko 11PXL.
Slikaj u master modu, i nećeš imati renderovanje ni AI, to je bar na Oppo-u prosto.X9 pro CN smeće bez ikakvog zuma. Obična slika. Pretvorio ženu u zombija. Što se mene tiče bolje da nije ni renderovao joj glavu, bolje da je samo stavio crnu mrlju.
Ovo je neverovatan rezultat iskreno 😵
Divan sot, pomalo nerealan da kažem. Sa 25% da izvučeš još 2h otpilike, 12h na mobile data ne znam da sam ikad imao telefon ili čuo za isti...najbliži tome su mi bili mate 10 pro i samsung s10 lite.
Čisto savetodavno, kad god pričaš o sot-u dodaj i neku fotku na kojoj se isti vidi.
Drago mi je da si zadovoljna telefonom, a to je i najbitnije posle svega.
O ovome nisam razmišljao (pošto je u manual mode to jednostavno postići - postavi se shutter speed na nižu vrednost, a ostalo da ostane Auto), ali mi je interesantno ako je Pixel u stanju to rešiti, pošto su takve scene težak zadatak za fiziku kamere i automatiku softvera.ali kad se slikaju klinci ili općenito ljudi koji ne poziraju, uvijek je problem čim se mrdnu. Imala sam i iPhone i nekoliko Samsung Ultri, zadnja je bila S24U, no tek s Pixelom mogu reći da mi je većina slika u raznoraznim uvjetima odlična.

Vala, ovaj prvi minimal je Mone komotno mogao da naslika. Aj da se nadamo da su ovo samo bubice dok ne ispeglaju procesiranje...Pogledajte prilog 552820Pogledajte prilog 552821
Pogledajte prilog 552822
Pixel 11 Pro, 10x zoom, sumrak, looks sledeći: Minimal, shadows, original. Obratiti pažnju na teksturu znaka, iz nekog razloga generiše parcijalni grain, i nasumične teksture. Ok, loši su uslovi, ne treba očekivati dobru fotografiju niti je kadar dobar, ali valjda treba na 2x ISZ da bude sposoban da bar može da se pokaže nešto fotografijom. Ovaj minimal ne znam ni kako da iskomentarišem, umesto minimalne obrade kako navode, ovo je maksimalni post processing, dok ne obradi sliku bude ok i onda zamrlja skroz.
Poređenja radi, Oppo Find X9 Pro, takođe 10x zoom:
Pogledajte prilog 552823
Isto radi i tokom dana u minimal:
Pogledajte prilog 552824
Pogledajte prilog 552825
Dok je recimo sledeća, na 10x zoom i minimal ispala baš onako kako bih očekivao od minimalnog procesuiranja:
Pogledajte prilog 552826
Možda se ne vide dobro na forumu, pa evo na linku:
Pixel – Google диск
drive.google.com
Sutra idem na teren pa se nadam da ću napraviti neku reprezentativnu fotku.

Plašim se da nije 🙂Nadam se samo da im se omakao update
Izgleda da si u pravu i da se ipak nije omakao, probao sam sa Apk mirror sve dostupne verzije Pixel Camera 11, i sve prave isti problem. Sa verzijom 10.xxxx nema ovih gluposti, tako da je ovo s namerom očigledno. Ovaj update na verziju 11 po Play Store-u dolazi i na Pixel 10 telefone, tako da i njih čeka isto.Plašim se da nije 🙂

Znači 9 preskaču? 😃Sa verzijom 10.xxxx nema ovih gluposti, tako da je ovo s namerom očigledno. Ovaj update na verziju 11 po Play Store-u dolazi i na Pixel 10 telefone, tako da i njih čeka isto.
Na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa Pixelima, mogu da kažem da su uglavnom (ne uvek) nove verzije kamere donosile pogoršanja u kvalitetu. Ali ne kao na Samsungu što osakate stari model da bi izgledao inferiorno u odnosu na novi, već je problem širi, rekao bih u kompletnoj filozofiji i pristupu fotografiji, na svim modelima.Izgleda da si u pravu i da se ipak nije omakao, probao sam sa Apk mirror sve dostupne verzije Pixel Camera 11, i sve prave isti problem. Sa verzijom 10.xxxx nema ovih gluposti, tako da je ovo s namerom očigledno. Ovaj update na verziju 11 po Play Store-u dolazi i na Pixel 10 telefone, tako da i njih čeka isto.
Zar ne može da se podešava taj delay na Gboard?Meni je najvise god gboard smetalo sto ne mogu brzo kao na swiftkey da uradim swipe za znak pitanja, uzvika i slicno, nego sam morao da zadrzim prvo tacku pa tek onda swipe...
Ja mislim da moze, ali svakako sta god sam pokusao, nije prosto iskustvo kao kod swiftkey, nisam uspeo da ga namestim da mi bude tako da kao na sk ne razmisljam dok radim swipe za druge karaktere...Na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa Pixelima, mogu da kažem da su uglavnom (ne uvek) nove verzije kamere donosile pogoršanja u kvalitetu. Ali ne kao na Samsungu što osakate stari model da bi izgledao inferiorno u odnosu na novi, već je problem širi, rekao bih u kompletnoj filozofiji i pristupu fotografiji, na svim modelima.
Zar ne može da se podešava taj delay na Gboard?
I to sve se dešava na pixel telefonima?Bolji Swiftkey definitivno, uvek kad probam Gboard iste stvari koje me oduvek nerviraju, ono da sam odvoji posle zareza/tacke stoji u beta fazi godinama, pa ono kad zadrzis 'delete' brise onako polako, dok na Swiftkey se ubrzava sto duze drzis, i tako sve neke 'sitnice' su losije.. sto mi je neverovatno, da koristim MS tastaturu umesto njihove native..

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari