Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Kako Gemini kaže, zbog novih senzora promenili su profil i zakrivljenost zadnjeg stakla kako bi ti senzori bolje prijanjali uz kožu. "Međutim, ova promena oblika fizički je povećala distancu između unutrašnje zavojnice za bežično punjenje u satu i zadnje strane telefona koji emituje struju. Zbog tog povećanog razmaka, efikasan prenos energije sa telefona na sat postao je tehnički nemoguć".

A stvarno su djubrad.Dobro sam se ratosiljao jednog djubreta (telefona),sad mi zao sata kada sam ga tek kupio.
Da sam znao da punjac moram da nosim oko vrata i da ne mogu razne stvari kod nas da aktiviram,ne bih ga kupio nikada.

Kojeg sata, o čemu pričaš? Ako ćeš da puniš sat na telefonu, uzmi watch 6 ili menjaj za neki garmin/huawei pa puni na 10+ dana

Galaxy watch ultra 2025.Nije stvar u zameni,cim sam ga otvorio,nije vise nov,nego je stvar u Samsung bezobrazluku.Huawei sam mogao odmah da kupim da sam znao da ovi (kao po obicaju) muljaju nesto.Sada za nov Huawei moram da doplatim ako bih menjao (ipak je to kvalitet).

Baš to...sve gledam i pokušavam da razumem. A i toliko je puta ponovljeno u twmi da od modela 7 više hardverski ne postoji mogućnost za reverzibilno punjenje preko telefona.

Jeste da nije ovde tema... zašto si prodao S25U? Šta te je razočaralo?

Jeste da nije ovde tema... zašto si prodao S25U? Šta te je razočaralo?
Nije nista na samom telefonu,uredjem sam bio zadovoljan(pre njega sam imao S23 Ultra koji mi se cinio kvalitetnjji,ali ok).
Vise Samsung jer im je svaki sledeci telefon losiji od prethodnog,a cene sve vece (npr.sve funkcionalnosti olovke koje su postojale na S23 i S24 su ukinute..i ako je uzgred retko i koristim).Trenutno imam Magic V5 kojim sam zadovoljan(cak i sofverom),pa posto nemam potrebu za dva uredjaja,jedan je morao biti prodat🙂

Pozz. Pre 5 dana sam preko amazona(italijaskog) kupila watch 7. On meni na kraju dana izmeei neke kilometre silne, kalorije utrošene, a korak uopste ne meri lepo(doduse setam dok vozim bebu u kolicima pa su mi rekli da ni jeda sat ne merinte korake dok mi je ruka na kolicima). Elem za juče npr, setala sam 4km max i autom nisam isla vise od 4km... Na kraju dana mi pise 19.81km :s

Danas autom do vrtica, pa autom do grada, nisam setala... Pise 5km

Sta mi je ciniti? Muz ima isti sat, kos njega nema tih izmisljenih brojki

Proveri u Samsung Health aplikaciji da li su ti pravilno podešeni telesni parametri (godine, visina, težina...)?

Ne znam za ostalo ali znam da ni jedan sat ne meri (precizno) korake ako se držiš za nešto...kolica sa detetom, kosačica za travu i sl.

Što se tiče merenja koraka dok ti ruka miruje na kolicima prilikom šetnje, rešenje je da pre svake šetnje uključiš neku vežbu, npr. Walking i slično, tada će sat pomoću GPS-a da ti izmeri korake, kalorije, itd. Been there, done that 🙂

^ probala, pipe automatska pauza
Ajde sa tim sam se pomirila, nego me nervira ova kilometraža koju mi lupi

^ probala, pipe automatska pauza
Isključi automatsku pauzu u podešavanjima same vežbe 🙂

Što se tiče te nerealne kilometraže, možda da resetuješ sat? Možda se zaglupeo neki senzor?

EDIT: Još nešto mi je palo na pamet - gde ti je telefon u tom trenutku, dok hodaš/voziš? Ako npr. telefon stoji u kaseti auta ili ispod kolica, može od truckanja senzor da pokupi lažne podatke i korake...?

U autu je u torbi a dok setam u džepu ili torbi/kolicima. Probaću da restartujem sat, mada sam to već radila prvi drugi dan

Proveri da li ti i sat i telefon mere korake,ako je tako iskljuci na telefonu neka meri samo sat i to se prikazuje u Samsung health aplikaciji meni se to desilo na iphonu,sabirali su se koraci sa Iphona i Garmina,iskljucio na iphonu i vise nije bilo problema.

Takođe i kod mene i supruge, sve se uredno sinhronizuje u toku/na kraju dana, tj. nema sabiranja...

Evo danas vec 10 km a ja nisam toliko presla... Da mi je da vidim tu mapu gde ja toliko idem 🤣

@blabla11 jedino (glupo) što mogu da predložim da zameniš sat sa mužem pa vidiš šta se dešava odnosno jel ima nebuloznih cifri

Nema šanse da ti precizno sat ili telefon izmjere korake.Pređi istu razdaljinu koristeći samo brojač koraka nebitno da li na satu ili telefonu,a onda istu tu koristeći neko vježbanje(šetnja npr.).Garantujem ti da će ti u prvom slučaju pokazati minimum 25% dužu razdaljinu.Kad uključiš vježbanje-šetnja na satu,razdaljina se mjeri preko satelita, a obično brojanje koraka je neprecizni algoritam...

Pa mozes da vidis mapu, ako ti je ukljucen location history u google maps-u tamo
Pa znam ja gde sam bila, kazem nema sanse da je toliko. Bar juce kad mi je 20km pokazao znam da sam bila do vrtica autom(km po smeru), setnja 1.5km po smeru i do restorana na rucak max 1.5km po smeru. To ni u ludilu nije 20km.
Zato kazem kad bi samsung health imao te mape od 20km

Nazad
Vrh Dno