Baš sam uzeo neko vreme da se udaljim od tem telefona, praćenja najnovijih infoa iz industrije, i celog hajpa koji će doći sa izlaskom novih serija u ovom sept - oktobar periodu, za vikend izvadio neke svoje stare telefone i sa drugom koji ima S26u upoređivali šta i koliko, i da, najnoviji telefon uvek negde PIKUJE u odnosu na stariji, ali kad se pogleda cela slika, sve je to tu negde slično. Realnost je društvo kao što i sigurno znate, ali se ipak potajno nadate da nije, da su telefonske kamere doživele vrhunac u hardveru poslednjih nekoliko godina i da će minimun narednih nekoliko godina većina stvari na ovaj ili onaj način da ostane isto. Dok sa povećanjem cena, veštačkim održavanjem iste cene, ali redukcijom u kvalitetu kompontenti, neke stvari možda postanu i gore,
Realnost je da 95 procenta stvari koje najnoviji trenutni telefon rade, uz po koje tvikovanje u postprocesingu, koje bolje osvetljenje ili ugao slikanja, mogu i Samsung s22-3-4U ili Vivo x100, Xiaomi 14U, itd. Naravno, uvek postoje drugi aspekti kao što su procesor, zvučnici, brzina memorije i slično, ali i to je postalo dosta slično. Osim tog ludačkog zooma ili nekog ektremnog close up-a koji se opet slika telefoto kamerom, svaka druga slika je slična kao i ona od pre 3 godine,
Isto tako će ostati i za sigurno narednih 3, a videćemo možda i duže ukoliko uzmemo u obzir gore pomenutu degradaciju komponenti. Najpametnija opcija po mom nekom mišljenje je uzeti ili trenutno uslovno rečeno najbolji telefon ( ili prošlogodišnji ili eventualno onaj što stiže tamo aprila ) i to će maltene biti to za godine koje dolaze. Možda je ovo već postojeći trend, ali eto, kad sam se odaljio, mislim da je i meni realnost došla u mozak- Ponavljam, iz svega što sam video, vivo x100u je u kameri i dalje zverina nad zverinama i to se neće promeniti u skorije vreme, a telefon je već koliko godina star..