Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Brightburn - odavno sam hteo da ga gledam, ali nikako. Baš mi se svidela ideja o "formativnim godinama zlog Supermena", ali je ispalo prilično loše. Loše napisano, neispeglan scenario, nerazrađeni likovi. Elizabet Benks prilično kilavo odigrala glavnu ulogu. 6,1 na Imdb je možda i više nego što bih ja dao.

Prospect - 5/10

Gubljenje vremena. Otac i ćera traže drago kamenje, međutim nakon sukoba sa dvojicom stranaca, preživi po jedan iz svake ekipe koji onda nevoljno moraju da udruže snage da bi preživeli. I sve to je nepotrebno smešteno u scifi okruženje, a moglo se bez svega toga i onda bi verovatno bilo zanimljivije i imalo veću težinu. Ovako je film nepotrebno opterećen prikazom okruženja i retrofuturističkim izgledom opreme i oružja, što nema ključni uticaj na radnju, dok su likovi dosta bledi, iako bi trebalo da je akcenat na njima. Dodatno, Pedro Pascal zvuči nepotrebno teatralno u odnosu na ostale glumce.

Mayday (2026)

Kao što Statam ima svoj podžanr, tako ima i Rajan Rejnolds 🙂 Klasičan njegov film, kome se on sviđa kao glumac svideće mu se i film, i obrnuto 🙂 Kenet Brana takođe dobar.

@zweet Taj film ima neku kao "zanimljivu" priču. Prvo je snimljen kratki film za neku siću pa je dobro prošao pa su dobili 4M$ da ga snime ponovo kao dugometražni film. Akcenat je bio na kostimima i scenografiji jer su sve uradili za "male pare" i radili ga ljudi koji to nikad nisu radili i još su za te pare dobili Mandalorijana.

Nazad
Vrh Dno