Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

Ako uspem da se dogovorim sa prodavcima u naredna dva dana, eto i mene u Pixel klubu. Bar privremeno.

Meni stiže iduće nedelje, tako da kapiram da ću idući vikend sesti na avion i otići po njega.

Slična baterija kao S26, meni to deluje tanko.

Pa ne mogu da pustim, jer mi je ovo bio jedan od konkurenata za novi telefon, a neću bateriju kao na Samsungu. Prosto.

Pa ako si imao neke Kinezi tipa x200 pro i x300 pro, baterija će ti biti na pixelu dosta lošija?
Nema puno dileme oko toga 🙂

Pa ne mogu da pustim, jer mi je ovo bio jedan od konkurenata za novi telefon, a neću bateriju kao na Samsungu. Prosto.

Deluje da je trajanje baterije osetno bolje nego na Pixel 10 Pro (po GMS Areni oko 25% bolje), ne znam šta si ti tačno očekivao,
ali nije sad bilo realno očekivati da će trajanje baterije biti 50% bolje nego prethodne generacije.

Ja vala od Pixela nisam očekivao ništa kao i svake godine, nego eto glasno razmišljam samo, jer je na chartu bilo poredjenje sa S26.

Pa ako si imao neke Kinezi tipa x200 pro i x300 pro, baterija će ti biti na pixelu dosta lošija?
Nema puno dileme oko toga 🙂
Ne mora da bude odlična, naravno da će biti dosta lošija od find x9 pro, ali ako je verovati gsmareni, po njihovom testu bi trebala čak i biti bolja od X200 Pro. Ali videćemo, ako može da parira x200 pro to je sasvim dovoljno.
Nego nisam planirao na vreme, ne kupih masku i zaštitno staklo a vraćam se sutra, ima li ko možda u Srbiji višak staklo,foliju i/ili masku? Zaštita za ekran može sigurno i od 9 i 10 pro

Nema trika da parira x200 pro modelu. Videćeš i sam. 🙂
Naravno mislim po bateriji, sve ostalo će biti bolje.

Dobra vest je da screen protector predhodne generacije pase na nove modele. Sad mi je odlazeci user vratio 10 Pro XL, nije morao ali hvala mu.

Koristio sam pre kineske telefone, i generalno pravilo je bilo, od 10 fotki brisem 8.

Kod bilo kog pixela do sada, od 10 fotki dve su za brijanje.
Ovo vazi i za Samsung Ultre, dranje na decu da budu mirni 😀
Zato su pixeli doneli mir u porodicu, od 10 slika sve su jasne, obrisem par da nemam duplikate i dovidjenja.

Ovaj lik samo zameni telefone u prvih minut videa i onda stavi sve semplove od pre.. 😆

Ono o čemu retko ko govori je consistently.

Koristio sam pre kineske telefone, i generalno pravilo je bilo, od 10 fotki brisem 8.

Kod bilo kog pixela do sada, od 10 fotki dve su za brijanje.

Ovo boldovano je ključno. Kamere na kineskim android telefonima od pre x godina i u poslednje 3 godine su neuporedive. I svake godine prave sve veću razliku u odnosu na copy-paste Samsung i Apple (mislim na foto mogućnosti pre svega).

E sad, ko je navikao da mu svaka fotografija bude ''presvučena'' sa Guglovim HDR+ (sa svim svojim prednostima, ali i manama), Pixeli nikada neće imati alternativu, i to je sasvim razumljivo. Ali to nije toliko stvar konzistentnosti već ličnog ukusa i navike.
Ja na fotografiju posmatram kao na umetnost, svaki kadar i momenat su unikatni i ne želim da mi svaka fotografija ima isti vajb skrinšota iz filma ili igre, hladan wb, fejkovan (H)DR, ili sa druge strane ekstremno mnogo Ai-a i crtanja kao što rade Oppo, Vivo, Honor u nekim modovima (max. zoom uglavnom). To već zalazi u digital art vode i udaljava se od fotografije.

Suština je da se navike teško menjaju, kao i da su Gugl telefoni oduvek broj 1 kada je u pitanju tipično point and shoot fotografisanje za društvene mreže. Ali generalno, za kamera entuzijaste Oppo/Vivo/Xiaomi već godinama nude najbolje android kamere, i jedino neka žestoka kriza (a na naki način je već u toku) može da degradira te Ultra modele ka nekom proseku flagship klase.

I ako se uglavnom slažem sa tobom, ovde oko kamere ne mogu da se složim u potpunosti.

Npr ovako nešto ne možeš nikada videti na pixel slici u LL uslovima.

X9 pro CN smeće bez ikakvog zuma. Obična slika. Pretvorio ženu u zombija. Što se mene tiče bolje da nije ni renderovao joj glavu, bolje da je samo stavio crnu mrlju.

Prilozi

• Screenshot_2026-09-08-14-36-00-98_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp
    Screenshot_2026-09-08-14-36-00-98_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp
    60.1 KB · Pregleda: 72
Svi mobiteli su dobri kad treba slikati cvijeće na osunčanoj livadi, pa čak i one zumirane bube što neki vole fotkati su mi već godinama na svim mobitelima super, ali kad se slikaju klinci ili općenito ljudi koji ne poziraju, uvijek je problem čim se mrdnu. Imala sam i iPhone i nekoliko Samsung Ultri, zadnja je bila S24U, no tek s Pixelom mogu reći da mi je većina slika u raznoraznim uvjetima odlična. Još moram testirati Camera looks kako treba, na prvu mi je najljepši look Vanilla, a mislim da ću koristiti i ove "hladnije" za neke fotke.

Što se tiče baterije, u nedjelju sam cijeli dan bila vani na mobilnom netu - malo u autu spojena na android auto, a malo hodala uokolo uz mape i fotkanje, i na kraju dana sam imala 10 sati sot-a i 25% baterije. Iako sam bila na suncu i vrućini, nije se ni u jednom trenutku zagrijao niti je bilo throttlinga! Zasad sam baš zadovoljna svime oko 11PXL.

I ako se uglavnom slažem sa tobom, ovde oko kamere ne mogu da se složim u potpunosti.

X9 pro CN smeće bez ikakvog zuma. Obična slika. Pretvorio ženu u zombija. Što se mene tiče bolje da nije ni renderovao joj glavu, bolje da je samo stavio crnu mrlju.
Viđao sam ja semplove sa Pixela koji su ipali gori i od Sonija ili Honora (koji oduvek imaju najslabiju konzistentnost kamera u klasi), pa ono, nije neko merilo. Ne postoji kamera za koju ne mozeš da našeš takve brljotine, plus zavisi koja je kamera u pitanju i koji crop deo kadra.
Na kraju, to je X9 Pro, nema tako dobre kamere kao Ultra modeli.

Jednostavno, navikli ste na to sto nudi Google HDR+ i to je to. Vama je to prednost bez koje ne možete, meni jedan od razloga zašto nikada nisam kupio Pixel telefon, iako sam bio blizu kupovine, posebno u vreme Pixela 7 Pro i 8 Pro.

Svi mobiteli su dobri kad treba slikati cvijeće na osunčanoj livadi, pa čak i one zumirane bube što neki vole fotkati su mi već godinama na svim mobitelima super, ali kad se slikaju klinci ili općenito ljudi koji ne poziraju, uvijek je problem čim se mrdnu. Imala sam i iPhone i nekoliko Samsung Ultri, zadnja je bila S24U, no tek s Pixelom mogu reći da mi je većina slika u raznoraznim uvjetima odlična. Još moram testirati Camera looks kako treba, na prvu mi je najljepši look Vanilla, a mislim da ću koristiti i ove "hladnije" za neke fotke.

Pa Samsung je već dugo najlošiji u klasi upravo u tim uslovima fotografisanja. Imaš ovde primere na forumu da su se ljudi oduševili prelaskom na Honor Magic modele (sa Falcon modom) posle Samsunga, a generalno Honor kamere su baš neujednačenog kvaliteta i po mom mišljenju ne mogu da se porede ni sa Pixelima ni sa Ultra Kinezima.

Na ovoj slici nista ne valja, ne samo zena.

Ne znam zašto kineski telefoni to rade. I ja sam primetio. Ljudi prozivaju Pixel da fotografija nije fotografija nego AI, a zapravo AI je samo na 30+x zoom ako uključiš tu opciju, i čak i tada dobiješ i verziju koju AI nije takao.

na prvu mi je najljepši look Vanilla, a mislim da ću koristiti i ove "hladnije" za neke fotke.
I ja mislim da je vanilla look ono što fali Pixelu

Što se tiče baterije, u nedjelju sam cijeli dan bila vani na mobilnom netu - malo u autu spojena na android auto, a malo hodala uokolo uz mape i fotkanje, i na kraju dana sam imala 10 sati sot-a i 25% baterije. Iako sam bila na suncu i vrućini, nije se ni u jednom trenutku zagrijao
Ovo je neverovatan rezultat iskreno 😵

Nazad
Vrh Dno