Pozdrav drugari... potrebna mi je pomoć oko izbora klime za 35m² jedne celine koja se sastoji od dnevnog boraka, kuhinje i trpezarije, što okvirno iznosi oko 80m³ zapremine prostora, na 2. spratu u kući sa solidnom izolacijom. Spoljni zidovi su blok giter 4, na koju je pre 40-ak godina rađena neka termo-fasada, pa preko nje pre 15 godina radjena dodatna izolacija od pletene trske i polu-fasadne cigle. Sve u svemu, debljina spoljnih zidova je 45 cm. Problem je drvena stolarija Slovenijales iz 80-ih sa unutrašnjim roletnama koju sam predihtovao onim gumenim trakama, a unutrašnjost kutije od roletne sam nedavno obložo plutom debljine 4 mm kako bih što više smanjio toplotne gubitke. Ispod, na 1. spratu se nalazi identična prostor u kome niko ne živi i koji se ne greje, pa su, sasvim izvesno, i tu ne mali toplotni gubici, dok u prizemlju već godinu dana šljaka Vivax 12 AEYI koja sasvim korektno obavlja posao za koji je namenjena. U vreme kada sam je uzeo plaćena je 75.000 rsd što je bilo više nego povoljno i da cena u medjuvremenu nije duplirana, ja sad ne bih imao dilemu oko izbora klime... uzeo bih još 1 Vivax!
Koju klimu sad odabrati, a da je u cenovnom rangu do 1k €?
Prioritet je grejanje, a izbor "Made in Japan" + eventualno u obzir bi mogla da dodje i neka Midea od kineza.
I da ne zaboravim da pomenem da je iznad mene negrejano potkrovlje koje sam izolovao kamenom vunom u tablama od 3 cm preko koje je poređan stirodur od takođe 3 cm.
Svaki savet je dobrodošao.
Pozdrav svima