Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Sad su im prakticno yetel i ovi net paketi isti, ne viidm razliku.

Kakva glupost i nebuloza sa cenom izmedju ova dva paketa.

-YETTEL 150~4400din-50%-50din eračun=2150din
-YETTEL Mobil M~4600din-50%-50din eračun=2250din

Za 100din na mesečnom nivou svakako treba ići na Mobil M..

Nisu normalni. Digli cene kao da su jedini operater na svetu a brzina ograničena na 100mbit. Al ce biti raskida. Sve više useravaju ponudu i prave sve lošije poteze za korisnike (za njih bolje).

Kakva glupost i nebuloza sa cenom izmedju ova dva paketa.

-YETTEL 150~4400din-50%-50din eračun=2150din
-YETTEL Mobil M~4600din-50%-50din eračun=2250din

Za 100din na mesečnom nivou svakako treba ići na Mobil M..
Yettel 150 je 2100 sa e racunom a
Mobile M je 2200.
Ogromna razlika za smešnih 100din.
M brzina je do 150mbs a Y150 je do 100mbs i ima 1GB manje od M paketa

Ko je preneo broj iz druge mreže, opcija 50% se pojavljuje najranije 2. meseca dok je ranije bilo posle 2,3 dana. Slicno je i sa brojevima koji su sa postpejda prešli na pripejd al to može da se ubrza, mogu vas spojiti sa agentom 🙂.

Ja iz ove tabele vidim da je zadnjih 12 meseci isto stanje u privatni i poslvni.
Brojke posle zareza,su statistička greška.
Praktično,to samo drugari sa benča što idu tamo- vamo za procente pretplate,su ta statistička greška.
Ostalima se " skida koža sa ledja"...

Yettel 150 je 2100 sa e racunom a
Mobile M je 2200.
Ogromna razlika za smešnih 100din.
M brzina je do 150mbs a Y150 je do 100mbs i ima 1GB manje od M paketa

Ko je preneo broj iz druge mreže, opcija 50% se pojavljuje najranije 2. meseca dok je ranije bilo posle 2,3 dana. Slicno je i sa brojevima koji su sa postpejda prešli na pripejd al to može da se ubrza, mogu vas spojiti sa agentom 🙂.
Kako 2100 i 2200,koliko je eračun, 50 ili 100 din?
Čuo sam se već sa agentom pa se on čuo sa kolegama koji rade te popuste, kaže da mora proći minimum mesec dana da bi se ucitale neke ozbiljnije ponude.. Dodao me je u tefter pa će me zvati tamo 15-18 sept, kad će se otvoriti u samom sistemu mogućnost za 50% da se učita..

Nasi ,austrijski, pilicari.😂😂

Pitanje za clanove koji imaju pakete sa "ogranicenom brzinom interneta". Da li vam je brzina zakljucana stalno? Pre mesec dana je promenjen paket i prve dve nedelje je zaista bilo da zakuca na 105. Poslednjih 10ak dana kako testiram nema pravila, preko dana bude 120-130, a nekad i ne dobaci do 100, Ali zato uvece ide bez problema i preko 200. Evo sad konkretno 190/50. Na 4G mrezi testirano, ne znam za 5G. Pa me interesuje da li brzinu ogranicavaju samo u trenutku najvece opterecenosti mreze ili je neki bag pa kod mene ne radi vise ogranicenje?

I kod mene se slicno ponasa...

Na starom paketu je islo i po 300-400-500mbps (mozda i brze), sad ne prelazi 150mbps.

5G mreza u svom vrhuncu 🤦‍♂️

Ja 5G ni ne koristim. Samo troši više baterije a ni brzina ni stabilnost nisu nešto bolji. Upload je čini mi se na 5G malo jači, ali to je sve.
Evo dakle 4G, Jetel 30, obnovljen ugovor pre koji mesec:

11859299715.png

Agent može da ponudi Go Extra+ paket ili one dobre ponude za ostanak 12x1RSD 12x50% ili samo 50%?
Svakako može kontakt na PM.

Ja 5G ni ne koristim. Samo troši više baterije a ni brzina ni stabilnost nisu nešto bolji. Upload je čini mi se na 5G malo jači, ali to je sve.
Evo dakle 4G, Jetel 30, obnovljen ugovor pre koji mesec:

11859299715.png
isti paket, 5g, brzina 150/150, mada to ne vredi da se poredi ako ne merimo u isto vremen an istom mestu

isti paket, 5g, brzina 150/150, mada to ne vredi da se poredi ako ne merimo u isto vremen an istom mestu
To je tačno. Ja ovo merim kod kuće a na okolnim zgradama sve pršti od antena, tako da sam oduvek imao jake brzine. Ali ključno je da su meni brzine sve vreme više-manje iste, i na starom Total 10 paketu i na ovom novom Jetel 30 paketu.

Još sam primetio i ubrzanje na 4G kad je lansiran 5G, valjda se 4G malo rasteretio. Uglavnom, da su me ograničili prema onome što piše za ovaj novi paket odmah bih primetio baš ovde gde dobijam konzistentan rezultat.

Meni je kad su pustili 5g na starmo paketu bez ogranicenja islo preko 500mbps ako se ne varam, a sad, dosta losije, od kada sam presao na Yettel30...

Nakon što sam 31.08 podneo zahtev za prelazak na pre paid (UO isticala 27.09) danas me zvali i ponudili 6 meseci za dinar i 18 meseci sa 50% popusta na paket Yettel XL (puna cena 7099 din) Prihvatio sam. Do sada sam taj paket plaćao 2650 din, što mu u zbiru na dve godine ispada isto. Mrzelo me da se cenjkam za još koji mesec za dinar, bio sam na ulici i žurio sam. 🤣 U suštini je okej. Zadovoljan

Nakon što sam 31.08 podneo zahtev za prelazak na pre paid (UO isticala 27.09) danas me zvali i ponudili 6 meseci za dinar i 18 meseci sa 50% popusta na paket Yettel XL (puna cena 7099 din) Prihvatio sam. Do sada sam taj paket plaćao 2650 din, što mu u zbiru na dve godine ispada isto. Mrzelo me da se cenjkam za još koji mesec za dinar, bio sam na ulici i žurio sam. 🤣 U suštini je okej. Zadovoljan
Kako se bese podnosi zahtev,u poslovnici ili?

Pominjali smo skorije da se nekima na pripejdu nude paketi bez ugovorne obaveze, a da zapravo ima ugovorne obaveze. Sada, međutim, primećujem da se i meni na postpejdu nude takvi paketi, uz nov broj, i to stvarno bez ugovorne obaveze, ali bez popusta, očekivano, tj. prikazuje se 100 dinara manja cena zbog e-računa. Mogu da izaberem bilo koji paket iz aktuelne komercijalne ponude, kao i to da li želim da odmah dobijem eSIM ili da mi pošalju fizičku karticu. Može se, naravno, odabrati i opcija na 24 meseca, uz popust.

Čisto iz radoznalosti sam započeo proces, ali sam odustao, jer mi novi ugovor ne treba, pa ne mogu da napišem kako dalje funkcioniše. Svakako, kome treba, eto prilike, a za ponudu odaberite Usluge iz menija, pa zatim Postpejd paket uz novi broj. Dobija se čak i dupli internet, tako da je ova ponuda iz aplikacije utoliko bolja od čisto komercijalne sa sajta. I, da, podsećanja radi, ovakvi bonusi zvanično ne utiču na Yettel sve, pa da napomenem to ako bi neko na ovaj način uzeo novi broj, da zna da bi mogao da ga poveže, uz UO, naravno.

Usput da dodam da sam na istom mestu primetio novu uslugu Profile Protect, koja za 99 dinara mesečno (prva tri meseca besplatno, čak i na pripejdu) kao redovno proverava da li su se mejl adrese (do deset može da se doda po ugovoru) našle u bazama koje beleže kompromitovane podatke. Kontam da su prepisali ID Alarm od MTS-a, ali neka bude zabeleženo.

Poslednja izmena:
Pominjali smo skorije da se nekima na pripejdu nude paketi bez ugovorne obaveze, a da zapravo ima ugovorne obaveze. Sada, međutim, primećujem da se i meni na postpejdu nude takvi paketi, uz nov broj, i to stvarno bez ugovorne obaveze, ali bez popusta, očekivano, tj. prikazuje se 100 dinara manja cena zbog e-računa. Mogu da izaberem bilo koji paket iz aktuelne komercijalne ponude, kao i to da li želim da odmah dobijem eSIM ili da mi pošalju fizičku karticu. Može se, naravno, odabrati i opcija na 24 meseca, uz popust.

Čisto iz radoznalosti sam započeo proces, ali sam odustao, jer mi novi ugovor ne treba, pa ne mogu da napišem kako dalje funkcioniše. Svakako, kome treba, eto prilike, a za ponudu odaberite Usluge iz menija, pa zatim Postpejd paket uz novi broj. Dobija se čak i dupli internet, tako da je ova ponuda iz aplikacije utoliko bolja od čisto komercijalne sa sajta. I, da, podsećanja radi, ovakvi bonusi zvanično ne utiču na Yettel sve, pa da napomenem to ako bi neko na ovaj način uzeo novi broj, da zna da bi mogao da ga poveže, uz UO, naravno.

Usput da dodam da sam na istom mestu primetio novu uslugu Profile Protect, koja za 99 dinara mesečno (prva tri meseca besplatno, čak i na pripejdu) kao redovno proverava da li su se mejl adrese (do deset može da se doda po ugovoru) našle u bazama koje beleže kompromitovane podatke. Kontam da su prepisali ID Alarm od MTS-a, ali neka bude zabeleženo.
To Profile Protect ima poodavno isto ne znam kolko unazad sam primetio,to da nude nov broj.Znaci nema 100manje (eracun) i ide puna cena,sada mi se to ne isplati mozda nekada...jer bih placao za 2 broja trentni 062 i plus taj novi,ovako jedan za sada zavrsava sve potrebe.

Postoji logično objašnjenje zbog čega se to sada dopušta.
Cene paketa kod yettela su toliko visoke da sve osim 12 meseci po dinar i 12 meseci 50% popust na ugovornu obavezu od 24 meseca se ne isplati i nije povoljno.
Kada imaju tako visoke cene, oni mogu sad da daju i pakete bez ugovorne obaveze.
Pa ko se zezne, zezne.

Cao, jel ovo vazi za sve pakete? 12m po dinar i 12 m 50% popusta?

To su naša interna fantaziranja 😀 Nisam siguran da je iko dobio tu ponudu?

Nisu fantaziranja, ja sam u junu dobio 12 meseci po dinar i 12 meseci po 50% popust. A znam dosta ljudi koji du dobili ili 12 ili 9 meseci po dinari i 50% popust.

Nazad
Vrh Dno