Uzeh U8Q ipak, bukvalno jedina i razumna odluka nego sam ja paklenik pa eto, moralo se istražiti do kraja. 🙂
Više sam oduševljen nego kad sam sa X850e Sony-a prelazio na LG C1 OLED, nestvaran brightness, toliko je svijetao panel da komforno gledam bez refleksija tj minimalnim neprimijetnim, a prozori su preko puta TV-a bukvalno i to ogromni, iza leđa mi dođu, najgora situacija. Do sada su se morale spuštati roletne da bi se po danu gledao TV bez problema.
Kablovska izgleda bolje nego na C1, mučio sam se mjesecima da kablovsku na C1 namjestim da izgleda kako meni odgovara, nisam uspijevao, nije ni ovdje situacija idealna ali bolja od C1 pofino što je meni dovoljno dobro! Mislim na upscaling i motion handling, bolje izgledaju fudbalske utakmice, bolje izgleda i običan program.
Posle 2 sata druženja sa Vidom, nejasno zašto se pljuje taj OS, nema Stremio bez Lite? Šta još fali od aplikacija sem Kodi kojeg nema ni WebOS? Radi sve ekstremno brzo, fantastičan odziv, sve je intiutivno, mnogo mi preglednije djeluje settings meni i onaj quick meni nego kod WebOS-a, bez zamjerke za sada, Plex takođe radi bez greške. Fluidnije radi i OS i od C5 LG-a kojeg sam imao do skoro.
E sad, pobjednik je HDR i ta crna boja, imam dva oleda u stanu i evo ću čekati mrak da probam u mrklom mraku ove testove, meni ovo za sada djeluje fenomenalno, 2050 dimming zona čini svoje, baš ne bih mogao da provalim da nije oled, bih vjerovatno da ih jedan pored drugog postavim ali ovako meni ovo po danu djeluje super. Kažem opet, pravi test je u mrklom mraku kad ću da vidim ima li i probijanja svjetlosti i bloominga, mada mi se čini da mi je vrhunski panel "upao", jer ni govora ni o DSE tokom gledanja fudbalske utakmice (blejao sam u ekran kao tele pola sata ne bi li primijetio šta 😀)
Sve u svemu fenomenalan TV, pravi MiniLED i ono što se očekuje od te tehnologije, da pokupi najbolje iz oba svijeta (lcd i oled), da istovremeno bude i svijetao a i da ima odličan kontrast i dovoljno dobru crnu boju!