Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam ni mogao znati da im Plex-app sada ne služi ničemu, da će sa novom verzijom OS poništiti mogućnost da se koristi Emby-web, Jellyfin-web i dr. Media Player je takođe smejurija. Nema kuknjave, samo konstatacija - sa tom cenom i osobinama, TV je isključivo za dečju sobu, gde se slika i zvuk nikako ne ocenjuju.

Mislio sam uzeti U8Q, da li radi kako treba na Plex-u reprodukcija video materijala (remux-i) sa NAS uređaja ?

Posle poslednjeg ažuriranja dramatično su popravili podrsku za video kontejnere i audio passthrough. I dalje nema podrške za Profile 7 i ako SoC moze da postigne da obradi količinu podataka (bitrate) radi ok kroz backwards compatibility sa HDR10, dakle bez enhancement layera. Lossless audio isto ne moze da dekoduje, ali makar zna da propusti kroz eARC.

Ja koristim U8Q i AX5140Q i prezadovoljan sam, ali moji ripovi su retko preko 30GB. Ako imas neki fajl koji bi da probaš, baci link u PP.

Ako ti ne bude cimanje uploadujem nešto sa visokim bitrejtom pa ti puštam link. U međuvremenu, kako ti se čini upscaling, kablovska TV? Kako ti se čini generalno za sport, pixel response npr dok se fudbal gleda, da li za loptom ostaje trag? Onda DSE, vidim da je panel lutrija na U8Q ?

Nije problem da bacim pogled.
Fudbal sam pustio mozda 2x za vreme SP pre nego sam otisao na odmor jer ne pratim sportove, a i generalno nisam neki pixel peep. Uglavnom nije bilo artefakata koji upadaju u oči.
Kablovska izgleda ok preko EONa za par stvari koje sam gledao.
Slika je impresivna, crna je crna, nisam video halo. U HDR titlovi umeju da blješte, ali se postavi boja na sivu i onda je ok. Boje su ok, osim sto ie crvena malo presaturisana za moj ukus. Puštao sam par testova uniformnosti i nisam video neku musavost.
Meni je celokupno iskustvo posle ažuriranja toliko dobro da Shield palim samo kad treba da delim fotke preko casta.

Bit, svrni do Budve i ponesi svoj materijal pa dođi da testiraš kod mene 🙂🙂

Uzeh U8Q ipak, bukvalno jedina i razumna odluka nego sam ja paklenik pa eto, moralo se istražiti do kraja. 🙂

Više sam oduševljen nego kad sam sa X850e Sony-a prelazio na LG C1 OLED, nestvaran brightness, toliko je svijetao panel da komforno gledam bez refleksija tj minimalnim neprimijetnim, a prozori su preko puta TV-a bukvalno i to ogromni, iza leđa mi dođu, najgora situacija. Do sada su se morale spuštati roletne da bi se po danu gledao TV bez problema.

Kablovska izgleda bolje nego na C1, mučio sam se mjesecima da kablovsku na C1 namjestim da izgleda kako meni odgovara, nisam uspijevao, nije ni ovdje situacija idealna ali bolja od C1 pofino što je meni dovoljno dobro! Mislim na upscaling i motion handling, bolje izgledaju fudbalske utakmice, bolje izgleda i običan program.

Posle 2 sata druženja sa Vidom, nejasno zašto se pljuje taj OS, nema Stremio bez Lite? Šta još fali od aplikacija sem Kodi kojeg nema ni WebOS? Radi sve ekstremno brzo, fantastičan odziv, sve je intiutivno, mnogo mi preglednije djeluje settings meni i onaj quick meni nego kod WebOS-a, bez zamjerke za sada, Plex takođe radi bez greške. Fluidnije radi i OS i od C5 LG-a kojeg sam imao do skoro.

E sad, pobjednik je HDR i ta crna boja, imam dva oleda u stanu i evo ću čekati mrak da probam u mrklom mraku ove testove, meni ovo za sada djeluje fenomenalno, 2050 dimming zona čini svoje, baš ne bih mogao da provalim da nije oled, bih vjerovatno da ih jedan pored drugog postavim ali ovako meni ovo po danu djeluje super. Kažem opet, pravi test je u mrklom mraku kad ću da vidim ima li i probijanja svjetlosti i bloominga, mada mi se čini da mi je vrhunski panel "upao", jer ni govora ni o DSE tokom gledanja fudbalske utakmice (blejao sam u ekran kao tele pola sata ne bi li primijetio šta 😀)

Sve u svemu fenomenalan TV, pravi MiniLED i ono što se očekuje od te tehnologije, da pokupi najbolje iz oba svijeta (lcd i oled), da istovremeno bude i svijetao a i da ima odličan kontrast i dovoljno dobru crnu boju!

Dobrodosao u klub 💪
I ja ljudima kad pricam da nema tu vise neke ogromne razlike kad se poredi sa OLED-om ne veruju. Onda ih pozovem da dodju kod mene i sami se uvere 🙂

Ma sve stručnjaci, u temi TCL televizori, napljuvaše Hisense jer ima Vidaa.. Zamalo sto nisam dobio poene.
TV odlično radi sa ovim OS, ko god hoće nešto drugačije i da instaliravas apps, dokupi se neki Android box i reši se problem.. Pljuvati toliko Hisens jer nema android OS.
Pa to je isto da se pljuje da ne valja nista Samsung C5 model jer nema android.. Malo je retardirano.
P. S. Da li je neko uspeo da pokrene Stremio na ovom TVu, ali da povuče strimove preko Torento addonsa.?

Stemio Lite moze da povuče samo direktne linkove sa Debrid ili da ide preko servera. Probao sam i jedno i drugo i radi ok. Stremio server ima dokerizovan, samo se podigne i usmeri tv app na njega.

@DoDo ,instalirao Termux na telefon, i preko njega povezao tv i stremio lite. Radi..
Mada ne bi uspeo bez chatgpt.

Ja naleteo prvi put u životu na Hisense i Vida OS na putovanju u hotelu. I meni se takodje ne sviđa ovaj OS, nekako mi izgleda kao deca da su ga radila, od one početne animacije za Vida pa sve ostalo. Nije mi jasna ni sama politika Hisense da za skoro iste modele u US ubacuju Android a za naše tržište guraju Vida, ako si siguran u svoj OS pa daj ga na svim tržištima.

Nazad
Vrh Dno