Šta je novo?

The Blood of Dawnwalker

• Story & Concept: Set in a dark 14th-century Gothic setting, you play as Cohen, a half-human/half-vampire trying to save his kidnapped family from an ancient vampire lord.
  • Time Currency System: The game runs on a strict 30-day countdown where time acts as a resource—major actions, quest steps, and upgrades advance time blocks.
  • Combat & Gameplay: Daytime combat uses 4-directional directional attack/parry mechanics, while nighttime gameplay switches to high-mobility vampire abilities, feeding, and stealth.
  • Performance & Presentation: High quality story and atmospheric music, but suffers from Unreal Engine 5 stuttering, frame drops in cutscenes, and rough facial textures.
Final Verdict: Despite technical issues and slight control clunkiness, the strong narrative, world coherence, and high-stakes choices make it a highly enjoyable experience.

Poslednja izmena:
Parry je u modi, staro dobro blokiranje štitom je passe. Ok je ako je dovoljno dugačak window za parry, ako nije neka azijska boleština gde imam 14ms da reagujem ko da sam vozač formule jedan.

Nazalost koliko god mi je interesantan studio kao fanu Witchera, pa i vampirska tematika generalno moraću da preskocim ovu igru.

Činjenica da upgrade veština takodje troši to limitirano vreme u igri pored već postojece presije da se nešto odradi u okviru odredjenog vremena me totalno odbija, ne volim da imam stopericu u igri.
Ne razumem zašto su to uradili? Koliki procenat igrača zaista želi da se time bavi u igri koje bi trebalo da je beg od vremenskog pritiska u realnom životu??

Multi dimensional combat takodje prezirem.

Šteta..

Nije štoperica koliko sam video, ne curi vreme. Nego svaka akcija pomera vreme, kao potezna tabletop igra. Interesantan koncept ali nije klasični open world gde je cilj da uradiš sve kao Skyrim recimo.

Vreme se pomera posle nekog questa npr. Inače stoji. Može sve da se istraži bez presije.

Ali nista specijalno se ne desava ako iscuri vreme, moze da se nastavi i odigra do kraja.
To sa 30 dana je samo da se dobije jedan od mogucih krajeva igre, necu da spojlujem, mozete lako da nadjete o cemu se radi.

Glupo je da to bude razlog sto se ne igra.

Vreme se pomera posle nekog questa npr. Inače stoji. Može sve da se istraži bez presije.
Ne znam, tako sam čuo u mortismal recenziji, ako se dobro sećam čovek reče da je imao nekih 60 skill points nepotroseno na kraju jer nije smeo da rizikuje posto troše i vreme.
Možda nisam dobro razumeo, ako nije istina onda super

Vampirski skilovi valjda trose vreme, e sad da li je jedan poen jedan dan to ne znam...

Za mene lagano RPG GotY ove godine, Crimson Desert je ozbiljna konkurencija ali to je klasični openworld action/RPG koji je po meni čak i prekrcan mehanikama od kojih većinu da izbaciš ne bi pravili razliku da finalna igra bude lošija.
Crimson Desert ovome nije konkurencija. Crimson Desert je dobara igra da ne kazem odlicna, ali kad se podvuce crta nekako je igra za decu. Crimson Desert ima gomilu predmeta i oruzija koji mogu da se nadju osvoje itd, a od kojih svega ako racunamo gear 10~15 imaju upotrebnu vrednost ostalo moz se baci, ili da se decurlija zanima sa pun ormar garderobe. Borba u igri kao da igras mortal kombat na steroidima, kida, ali isto tako mozes sve vreme samo desni klik i po nekad samo se doda levi da zavali koji elemtal damage, sto znaci ono drvo vestina vezano za borbu moze da se posec i ostave dve tri potrebne za ovo sto sam naveo. Zato je Crimson Desert igra za decu, kad na to dodas tezinu koja je na najteze laganica i gomolu ljubimaca ne vidim za koga je ako nije za decu.

Ova igra deluje da ima jako ozboljnu prici, mehaniku gde veci deo svega sto nudi ima potrebe za tim sto znaci da veci deo sadrzaja ima upotrebnu vrednost. Smelo uvodi neke nove elemnte koji ako fonkcionosu samo su dodatni plus na sve sto moze da se vidi. Ako ovo proradi kako deluje da hoce sva je prilika da imamo igru godine.

^^
Malo teže pored GTA 6 ali bar u RPG kategoriji.

Igra godina je glupost u rangu eurosonga ali kad već postoji trebalo bi nominovati samo igre koje izlaze na sve platforme.

Koliko vidim igra je ispunila očekivanja a to me jako veseli. Pravi bratić Witchera i very mature.
Ovo je tek početak jedne uspešne sage. Biće zanimljivo kada se bude igralo kroz različite vremenske cikluse jer je nastavak koliko sam shvatio u moderno doba.
Bravo Witcher developeri! 🙂

Iznenađujuće na Series S mašini izgleda jako dobro.

Poslednja izmena:
Kako znas, kad je nisi ni kupio... 🙄

Takodje na download-u GOG verzija, pa cemo da vidimo.

Kako znas, kad je nisi ni kupio... 🙄
Ovi izjavu sam čuo bar jedno 750.000 puta 💩
Počeo sam poruku "koliko vidim" - čitaj mi @Labello sa usana 😉
Da ponovim. Izjave velikog dela igrača su veoma pozitivne, recenzije takođe. To je neki utisak zar ne?
Najjača strana igre je kako tvrde taj narativni luk koji se pomera kako ti radiš stvari u svetu ili ne, te da je ta ideja orginalna i jako dobro realizovana. Priča ne čeka. Sve i da su neki drugi elementi prosečni meni je ovo dosta i biće vremena u budućnosti da se odigra 🙂

70 evra je standard danas za AAA naslove, da ne pokrećemo x puta ispričanu priču.

Ok igra ali ne za 70 evra dakle čekam
Moram reći da se slažem sa tobom. Ali evo na koji način...
Pre desetak i više godina imao si velike igre koje su koštale 60$. Dešavalo se i da igra koja traje 10-15 sati košta toliko, i veliki open world sistemi koji nude desetine ili stotine sati gameplaya. Šta je bilo isplativije? Pa ovo drugo naravno (više sati-više zabave), ali i ovo mišljenje može biti upitno u zavisnosti kako se posmatra.
Poredi cenu Crysis 3 (oko 7h) i Skyrim (100+h) na primer.
Danas je situacija dosta složenija i svi čekamo neke popuste, uključujući i mene.

Neoptimizovan Witcher sa Temu-a, kao sto sam pricao, ali kad je dzabe, dobar je. 😀

Probao malo, 2-3 sata, vizuelno možda za neku nijansu bolja od witcher-a 3 a dosta zahtevnija, treba da se ispolira i optimizuje, možda kroz koji mesec bude kako valja.

Kretanje je malo nezgrapno ali se navikne.
Borba isto, treba se navići, direkcioni udarci i blokiranje slično kao u Kingdome Come, ne može samo kliktanje na slepo, i to govorim za normal težinu.
Meni lično se dopada.

Kvestovi su pravi vičerovski po izvedbi i po posledicama a priča je intrigantna i zanimljiva (za prva 2 sata). Glasovna gluma dobra ali treba da porade na sinhronizaciji usana, negde je baš upadljivo. Mehanika sa prolaskom vremena baš ima uticaja na kvestove, i bez mnogo spojlerisanja bitno je koji kvest se radi prvo jer od toga može da zavisi da li ćete nekog spasiti ili ne (jer ste radeći druge stvari zakasnili da mu pomognete). Još ne znam da li mogu svi sporedni kvestovi da se odrade ili se vremenom propuste.

Prvi utisak mi je pozitivan, naročito jer je developerima ovo prvenac, kad je malo pokrpe biće bolja.

Ovi izjavu sam čuo bar jedno 750.000 puta 💩
Počeo sam poruku "koliko vidim" - čitaj mi @Labello sa usana 😉
Da ponovim. Izjave velikog dela igrača su veoma pozitivne, recenzije takođe. To je neki utisak zar ne?
Najjača strana igre je kako tvrde taj narativni luk koji se pomera kako ti radiš stvari u svetu ili ne, te da je ta ideja orginalna i jako dobro realizovana. Priča ne čeka. Sve i da su neki drugi elementi prosečni meni je ovo dosta i biće vremena u budućnosti da se odigra 🙂
Evo čitam ti,,labello sa usana,,.Koliko pratim,ima par naslova di si furao toliki hipi da sam čak i ja matora konjina imao nadu za neke igre..Avoved 😛

Koliko sam ispratio ovu temu,reklo bi se fifti fifti.Ne kupujem dok barem 75% u temi bude pozitivno.

Evo čitam ti,,labello sa usana,,.Koliko pratim,ima par naslova di si furao toliki hipi da sam čak i ja matora konjina imao nadu za neke igre..Avoved 😛
Isti je u početku najavljen kao OW naslov sa nekom New Vegas tehnikom. To bi moglo razvaliti bilo koji TES (i mnoge druge igre) da je odrađeno kako valja, ali se od toga odustalo jer eto... A onda je ispalo kako je ispalo... Toliko da je nastavak kao IP upitan...

Nazad
Vrh Dno