Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Mnogo čudan film. Ostao mi neocenjen i nedorečen, razmišljao da ga još jednom pogledam, ali mi se ne da nešto.

Gledam sad Munity kad ono reklama za nasu speditersku kompaniju 😉
Otprilike se vidi da je takav kvalitet, bas se vidi nedostatak budzeta na svakom koraku. Nije mi jasno kako ne moze da pravi vise iste sablonske filmove, ali sa boljom produkcijom. Otprilike dolazi na nivo Brus Vilisovih kasnih filmova

The Vigil (2019)
Ništa posebno. Solidan folk horor sa jezivom atmosferom i okej glumom.
5/10

Anything for Jackson (2020)
Teška boleština film. Ali teška.
5/10

Na sajtu gde nalazim ideje za gledanje filmova, iskočio mi Blue Collar (1978). U glavnim ulogama Richard Pryor, Harvey Keitel i Yaphet Kotto; ovaj prvi me iznenadio ozbiljnom ulogom, mislim da ga nikad nisam gledao, a da nije bila u pitanju komedija. Solidna priča o grupi radnika u fabrici automobila koji reše da opljačkaju sef sindikalne organizacije, ali stvari ne idu baš kako su zamislili. Korektan uradak za to vreme, solidnih 7/10.

Motor city.. Film bez dialoga wtf. Par puta sam krenuo po opcijama da prebacujem audio na druge jezike misleći da je do audio fajla kad ono 🤡
Izdržao 10tak minuta. Bez ocene.

Motor City - neuspeli eksperiment. Ne znam šta je to trebalo da bude - akcija, ili parodija?

Kad sam pročitao sinopsis - film praktično bez dijaloga - ponadao sam se da će biti drugačiji i zanimljiv, ali film je niz "music montage" klipova, koji postanu dosadni posle dva minuta. Dijaloge su izbegli ili tako što preko razgovora likova puste glasnu muziku, ili tako što u scenama gde bi bilo prirodno da likovi razgovaraju, oni umesto toga neprirodno ćute i gledaju se (što reče Radovan III "Napeta scena, svi puše"), glumci preglumljuju u pokušaju da prenesu emocije bez reči i sve izgleda kao karikatura i parodija. Posle sat vremena dosade pomisliš da konačno kreće akcija, ali trt, to je samo na trenutak, onda opet ide red smora, pa tek onda, na samom kraju, ide akcija, ali je i ona prilično bezvezna, a i deo sa eksplicitnim krvoprolićem i kasapljenjem je po tonu potpuno neusklađen sa ostatkom filma.

Pretpostavljam da je bio stilski izbor da naprave da glavna glumica izgleda jeftino, ali rezultat - da izgleda kao Cherry Kiss - mi je potpuno bez veze.

Još neki jadni momenti: dva puta u roku od tridesetak sekundi su umontirali istu scenu - lika na koga padaju varnice i pale mu košulju, a onda se ista scena sa istim likom ponavlja, kao da se ništa nije desilo; scena "pazi, Mirko, metak" (da ne spojlujem ništa, ali ko je gledao - zna); i očajni kraj gde ne znaš da li da se smeješ ili plačeš, ali u oba slučaja iz istog razloga - što je totalno glup.
Apsolutno se slazem... Ali kada je krenuo Sniff 'n' the Tears... U mom slucaju je bio volume + + + + +
Ispodprosecan film, odlican soundtrack.

Motor City - neuspeli eksperiment. Ne znam šta je to trebalo da bude - akcija, ili parodija?

Kad sam pročitao sinopsis - film praktično bez dijaloga - ponadao sam se da će biti drugačiji i zanimljiv, ali film je niz "music montage" klipova, koji postanu dosadni posle dva minuta. Dijaloge su izbegli ili tako što preko razgovora likova puste glasnu muziku, ili tako što u scenama gde bi bilo prirodno da likovi razgovaraju, oni umesto toga neprirodno ćute i gledaju se (što reče Radovan III "Napeta scena, svi puše"), glumci preglumljuju u pokušaju da prenesu emocije bez reči i sve izgleda kao karikatura i parodija. Posle sat vremena dosade pomisliš da konačno kreće akcija, ali trt, to je samo na trenutak, onda opet ide red smora, pa tek onda, na samom kraju, ide akcija, ali je i ona prilično bezvezna, a i deo sa eksplicitnim krvoprolićem i kasapljenjem je po tonu potpuno neusklađen sa ostatkom filma.

Pretpostavljam da je bio stilski izbor da naprave da glavna glumica izgleda jeftino, ali rezultat - da izgleda kao Cherry Kiss - mi je potpuno bez veze.

Još neki jadni momenti: dva puta u roku od tridesetak sekundi su umontirali istu scenu - lika na koga padaju varnice i pale mu košulju, a onda se ista scena sa istim likom ponavlja, kao da se ništa nije desilo; scena "pazi, Mirko, metak" (da ne spojlujem ništa, ali ko je gledao - zna); i očajni kraj gde ne znaš da li da se smeješ ili plačeš, ali u oba slučaja iz istog razloga - što je totalno glup.
Pokušao da pogledam ceo film, nisam mogao. Na stranu to što mi se dopada vreme u kom se odigrava i ceo taj vajb 70-tih kao i muzika, premotavao sam u nadi da će početi neki dijalog... Nekog ovo možda radi, mene ne. Ne znam šta je hteo reditelj da postigne sa ovim, ali ima mnogo boljih filmova na ovu foru, npr Baby Driver mi je bio odličan.

Wind Chill (2007)
Tek sad ga odgledao. Svi ste ga gledali sigurno... Mnogo mi se svideo. Dobar horor.

8/10

Hard Candy (2005)

Kako je ovo glupo... Ozbiljna tema, počinje ambiciozno i onda sledi obrt posle kojeg film postaje skroz nerealan i neuverljiv. Pokušava da bude groteskan u granicama, da bi delovao boljim nego što jeste.

3/10

👆
Možda izađe nastavak gde su uloge obrnute. Elliotu bi verovatno odgovarala takva uloga iz današnjeg ugla.

The Black Phone

Okej horor, skroz korektan. Što mi neobično da gledam Ethan Hawkea kao negativca, odbijam to! 😄 Skroz okej i možda uskoro i pogledam drugi deo.
6/10

Ima li negde srpski subtitle za It Ends?

The Mongoose - liam...ratni veteren odbrani cast bivse i onda se shelbijem uz pomoc pstd bjezi kroz ameriku od policije..americki cannonball...nista posebno, osim reklame za ratne veterane...6/10

Backrooms

Ne znam...počeo je dobro, negde do polovine mi držao pažnju posle toga mlako dosta.

Ceo utisak mi što neko reče nedorečenost.

The.Weight.2026 - чудан римејк старог доброг Le salaire de la peur. За разлику од Sorcerer који је ископирао радњу, овде је узета идеја и стављена у другачију причу. Свакако забана филм

The Mongoose - да постоје негативне оцене ово би био главни кандидат за једну. Излизана клише прича, очајан сценарио, са на моменте невиђено глупи дијалози... вероватно један од најгорих филмова Лијама Нисона, мада он из године у годину снима све горе и горе филмове.

Motor city.. Film bez dialoga wtf. Par puta sam krenuo po opcijama da prebacujem audio na druge jezike misleći da je do audio fajla kad ono 🤡
Izdržao 10tak minuta. Bez ocene.
Delim isti entuzijazam oko filma,
ja sam nakon 10 minuta krenuo da igram igricu na telefonu koju nisam igrao godinama, dok su na TV-u u pozadini svirale neke industral plant stvari od pre par decenija.
Nemam nista protiv experimenatisanja, ali ovaj Motor City je jedan od najgorih experimenata koje sam dozivieo u zivotu.
Doduse, nisam nikada bio u DMT suma ekspedicijama..

Poslednja izmena:
Odgledah ga i ja...sve kontam sad će početi plesati, a ono ništa...baš loš mjuzikl 😀

It Ends - skontao sam poentu ali film je prvenstveno dosadan i repetitivan. Bar da je malo hororičniji pa da nekako preživim do kraja, ali čak ni to.

Mr Bison je legedna u tom filmu 😎

Nazad
Vrh Dno