Šta je novo?

Google One pretplata

Sad videh na Gmail-u da mi je povećana količina prostora na 5 TB, nije mi nikakvo obaveštenje stiglo, tj. možda je stiglo na nalog koji je "glava" porodice, proverim. Koristim Google One AI Pro preko turskog Apple ID-a.

I dalje je Turska najpovoljnija? Gledam opciju za Ai i prostor.
Ima li preko neke zemlje za ChatCPT?

Poslednja izmena:
Kod turaka je gpt bio oko 10 eur, ali su podigli cenu i sad je razlika u odnosu na naše cene oko 4-5 eur. Ne znam drugu alternativu da je jeftina, ali bilo bi dobro ako neko napiše.

Imate za studente godinu dana free, potražite. Google Plus sa 400GB i Gemini.

Godišnja Google One AI Pro pretplata preko turskog Apple naloga otišla sa 7200 na 8700 lira, tj. oko 13 € mesečno kada se preračuna, što je i dalje "džabaka" za ono što pruža.

Ima još neko vreme promotivna varijanta preko Jio, ponuda je Gemini AI Pro + 5TB na 18 meseci valjda. Ko nađe nekog iole pouzdanog prodavca, to ide za par dolara (ja uzeh preko privatnog foruma nekog pa ne mogu da delim kontakt).

To svakako nije rešenje ko već koristi pravu pretplatu i kome treba nešto pouzdano, više za one koji bi da testiraju Gemini AI (nije nešto, al ajde), pa koliko traje.

Šta je bolje, sa čime si više zadovoljan?
Pošto Gugl nikako da izbaci nešto novije, trenutno je po meni svašta bolje - Kimi, DeepSeek v4, većina novijih OpenAI modela (Sol je zlatna sredina po meni), Klod je isto dobar ali skup i iritantan sa limitima i glupostima pa ga lično izbegavam... Za moje potrebe je deepseek-v4-flash taman jeftin, a dovoljan.

Jedino gde je Gemini i dalje korisniji to je u nekim potrošačkim pretragama, poput „tražim ovo, pronađi mi prodavnicu u Beogradu sa najnižom cenom”, „uporedi mi ove dve stvari”, itd.

Nazad
Vrh Dno