Šta je novo?

Saraund sistem za manju sobu

raborg

Zapažen
Učlanjen(a)
01.09.2026
Poena
2
Nov sam na forumu pa ne zamerite ako je slicna tema vec bila pokrenuta. Zelim da (dugovecno) poboljsam audio iskustvo u sobi od oko 14m^2. Pretezno gledanje filmova i serija, uvece i nocu, dakle pri nesto nizoj jacini zvuka nego za dnevno slusanje. Povremeno i za stariji rok, tu bih vec mogao da ga odvrnem. Pregledao sam brdo clanaka, foruma, cetovanja sa geminijem...kako bih odabrao neki kvalitetan sistem. Postojalo je razmatranje slusalica, saundbarova i sistema zvucnika. Nekako sam se zalepio za sledece: Wharfedale Diamond 12.1 prednji i zadnji,12.c kao centar, 12 3d kao atmos i sub sw-10 (mozda i SVS sb-1000 pro kao bolja opcija), sve to uz Denon x2800h. Da li sam audiofil, pa i ne bas, ali imam sluha i uzivam u kvaltetnom zvuku. Ono sto me zanima je da li bi za opisane uslove slusanja i velicinu prostorije ovo bio bacen novac. Eventualno neka alternativa. Hvala unapred!

Bice to sasvim ok za tu velicinu sobe. Ja imam slican risiver (Denon X2700H) sa Klipsch RF 5.2.2 kombinacijom u dosta vecoj dnevnoj sobi,filmovi sa HD zvukom kidaju. Nista mi bolje ne treba. Tu je poenta samo da se sve lepo iskalibrise i podesi da bi sviralo kako treba,tu se jos malo moras bolje informisati oko cele materije. Losa kalibracija moze da ti upropasti sve.

Bice to sasvim ok za tu velicinu sobe. Ja imam slican risiver (Denon X2700H) sa Klipsch RF 5.2.2 kombinacijom u dosta vecoj dnevnoj sobi,filmovi sa HD zvukom kidaju. Nista mi bolje ne treba. Tu je poenta samo da se sve lepo iskalibrise i podesi da bi sviralo kako treba,tu se jos malo moras bolje informisati oko cele materije. Losa kalibracija moze da ti upropasti sve.
Hvala ti na podeljenom iskustvu. Ono sto me brine je da li cu i pri tom nesto tisem slusanju imati utisak ambijetalnog okruzenja. Znam da je sistem dobar za moje potrebe.

Hvala ti na podeljenom iskustvu. Ono sto me brine je da li cu i pri tom nesto tisem slusanju imati utisak ambijetalnog okruzenja. Znam da je sistem dobar za moje potrebe.
Imaćeš,ne brini. Ja nemam nikakvih problema kod tišeg slušanja,moguće i zbog Klipscha koji su sa hornama plus ih je lako poterati,nisu zahtevni.Čak mi se gledanje filmova svodi na 90% tišeg,jer jedino uveče kada žena i klinci zaspu,mogu na miru nešto da pogledam 🙂 Po gasu mu ga udarim tek ponekad kada sam solo preko dana kući (dva puta godišnje otp 🙂 )

Poslednja izmena:
У тој соби авр неће бити проблем, па био и топ модел. Мораш пазити да не предимензионишеш звучнике тј да траже више простора од оног који могу да добију.

Pa da li su previse za taj prostor? Napisao sam koji su i kako bi ih pretezno slusao. Prvo sam razmisljao o Wharfedale dx-3 5.1 sa dodatkom nekih atmosa ali sam ipak odustao.

Nazad
Vrh Dno