Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Zapravo iako na prvi pogled Stranger Things i Dark mogu da deluju slično, da ne kazem pandan jedna drugoj, suštinski su dosta različite uz po koju slicnost tu i tamo.

Ko je odgledao zadnju sezonu Westworld (a dobrim delom i predzadnju) onda mu ni treći deo Tame neće (pre)teško pasti.

nestanci, malo mesto okruženom šumom, tajanstvena postrojenja, pa istraga, natprirodno... ima dosta sličnosti, al ton je drugačiji - ST je throwback na 80te, Stivena Kinga i sl, a Dark je pretenciozniji, ko tip koji je završio istoriju umetnosti, a drži banku o kvantnoj mehanici

Iskreno mene je Dark žestoko smorio i u drugoj ali naročito u trećoj sezoni, do te mere da sam prvo epizode gledao s teškom mukom jer je došao u lošem tajmingu kada sam imao puno obaveza i gledao ga umoran i da nedovoljno koncentracije a onda sam zbog istih obaveza i prekinuo tako da nisam nikada odgledao poslednje dve epizode. Posle kada su obaveze malo uminule bilo mi je mrsko da završavam pošto sam zaboravio ko, koga, kako, zašto i čime a nikako mi se nije prolazilo kroz podsećanje i kraću rekapitulaciju svega...

Poslednja izmena:
U prvoj sam batalio Dark. Prepoznao sam Lost, presipanje iz šupljeg u prazno.

Problem sa Darkom je sto su previse poceli da izmisljaju i nisu imali granice i samo ubacivali nove slojeve "mindfucka" i nikad kraja. U trecoj su ga bas preterali, gledao sam samo da zavrsim, jer je srecom bila poslednja sezona.

Ja sam Dark gledao tokom korone i ostala mi u lepom sećanju. Da li da repriziram 🤔

Ja izdržao......
Al' ja nisam normalan.
Ni supruga koja je gledala sa mnom.
Puno sam upravo ovde čitao o Dark, skinuo je odavno i u julu nekad počeli da gledamo (ništa forsirano, ništa bindžovanje - gledamo jednu do dve epizode dnevno).
Sinoć završili.
DakleM, autori serije mora da su sve vreme bili pod snažnim uticajem raznih psihoaktivnih supstanci i - cenim - da su očekivali da i publika postupi isto.
Serija je skroz mračna, depresivna, naučno verovatno neutemeljena.
Ali drži pažnju, traži intelektualno angažovanje da bi se ispratilo kako to da sam ja sam sebi baba. Osim toga, serija je sa nemačkim audiom, pa ne prolazi listanje vesti na telefonu dok traje radnja, već se moraju čitati titlovi.
Kraj je za mene neočekivan i mislim da ću poslednju epizodu ponovo pogledati da razumem odsustvo pojedinih likova.
Ukratko - vrlo dobra serija za ljubitelje žanra.
Od mene 8/10.

Opet da se prijavim. Toliko me nervira da jedva čekam da vidim da li su u stanju da naprave kraj i kako to misle da izvedu.
Odgledaću i S05 i to im je poslednja šansa od mene. Posle toga ide na Shift-Delete (ups, imam ga i na HBO! 😱)

Klasican "da l' je moguce da ide u tako losem smeru" i "jel stvarno moze biti gore" momenat je ono na sta su navuceni gledaoci From-a 😀

Dark i Lost su kao lik koji krene da muva ribu sa pricom avioni, kamioni, zlatan (fake) rolex, porsche (rentacar) ovo ono, i kad se riba primi, onda ne zna sta ce. Krqj svi znamo.

Sve je to gubljenje vremena, ne secam se misterija serije koja je bila od pocetka do kraja dobra.

Treba snimiti Lost From Dark i uzivati 🙂

Preporuka za najbolju seriju ikad, iz veoma pouzdanog izvora 🙂

Preporuka za najbolju seriju ikad, iz veoma pouzdanog izvora 🙂

Baš razmišljam o njoj dok sa klinckma gledam Gravity Falls. Twin Peaks je što bi se reklo one of a kind. I nastavak od pre nekoliko godina je isto odličan. Ali je mnogo rano za malce da gledaju...mora još jedno 10ak god da prodje minimum.

Gravity Falls koliko je dobra animirana serija totalno sam zaboravio na nju pa se skoro setih i klince naložio. Alex Hirsch nije imao ni 30 godina kada je napravio.

Quarry (2016)

Zašto je ovo otkazano, koji k...?
Kakva kidalica od serije, gluma, dijalozi, vrhunski odrađeno. Ko nije gledao apsolutna preporuka!

Nazad
Vrh Dno